Pojdi na glavno vsebino

Odprti podatki - nadgradnja evidence nepremičnin

2. oktober 2017

V septembru 2017 smo nadgradili in avtomatizirali objavo podatkov na portalu OPSI ter jih dodali še v brezplačni spletni pregledovalnik PISO oz. prostorski informacijski sistem občine Tržič.

Občina Tržič je prva slovenska občina, ki je v začetku leta 2017 na portalu OPSI (https://podatki.gov.si/dataset/evidenca-nepremicnin-za-prodajo-ali-najem) objavila odprte podatke, ki so bili na voljo v excel tabel in sicer seznam vseh nepremičnin za prodajo ali oddajo.

Podatki so se do sedaj ročno v excel tabeli urejali in objavljali na OPSI portalu, kar je predstavljalo nekaj dodatnega dela. 

V septembru 2017 pa smo nadgradili in avtomatizirali objavo podatkov na portalu OPSI ter jih dodali še v brezplačni spletni pregledovalnik PISO oz. prostorski informacijski sistem občine Tržič.

Z nadgradnjo obstoječe aplikacije, ki nam omogoča učinkovito upravljanje nepremičnin, stalen pregled nad ažurnim stanjem nepremičnega premoženja občine, planiranje prodaje in nakupov ter vodenje postopkov in bremen na nepremičninah, imamo sedaj na enem mestu možnost avtomatiziranega izvoza na portal OPSI z generiranjem excel tabele.
Povezava do servisa, ki nam v excel tabeli (ali pa xml/json formatu) prikaže ažuren seznam nepremičnin za prodajo ali oddajo se nahaja na tem naslovu:

https://www.geoprostor.net/data/opsi/trzic (excel tabela)

https://www.geoprostor.net/data/opsi/trzic?format=json (json format)

https://www.geoprostor.net/data/opsi/trzic?format=xml (xml format) 

V brezplačni spletni pregledovalnik PISO pa smo na podlagi tega servisa oz. excel tabele dodali še dodaten sklop »Odprti podatki – nepremičnine za prodajo ali oddajo«, ki v vizualni obliki oz. na zemljevidu prikažejo, katere nepremičnine Občina Tržič oddaja ali prodaja (klik na TEMATSKI SKLOP in izberite »Odprti podatki – nepremičnine za prodajo ali oddajo«, izbira SKUPNI SLOJI in označite tip nepremičnine. Parcele, ki so predmet tega sloja se obarvajo modro).

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se