Pojdi na glavno vsebino

Glamping se razvija tudi v Tržiču

8. september 2017

Glamurozno kampiranje ali glamping je način preživljanja počitnic, ki je v svetu vse bolj priljubljena oblika kampiranja, zanimanje zanj narašča tudi v Sloveniji.

V Tržiču namestitev v prijetnih lesenih hiškah gostom nudijo na Glamping ekološki kmetiji Šlibar v Kovorju, tri alpske lesene hiše imajo v Kampu Podljubelj, vse več popotnikov se ustavlja na postajališču za avtodome na Gorenjski plaži, od prihodnje pomladi pa bo Tržič bogatejši za glamping park nad Gorenjsko plažo. Podjetnik Janez Aljančič iz Mošenj, s katerim je pred dnevi tržiški župan mag. Borut Sajovic podpisal najemno pogodbo, bo zgradil 5 – 6 lesenih bivalnih hiš ter eno leseno hišo za potrebe recepcije, skupnega prostora in jedilnice. 

»V letošnjem letu beležimo presežke v turizmu v slovenskem, gorenjskem pa tudi tržiškem merilu, kjer turizem, kot dejavnost, hitro raste.  Zadovoljen sem z izjemnim obiskom na Gorenjski plaži. Nočitev imamo vsako leto več,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki se zaveda, da je potrebno gostom, ki pridejo v občino, tudi kaj ponuditi. »Vlagamo v infrastrukturo, mestno jedro, muzej, Dovžanovo sotesko. Drugo leto dobimo nove prenočitvene kapacitete v glamping parku nad Gorenjsko plažo. Lokacija je zelo primerna.  V neposredni bližini je prometna povezava, Gorenjska plaža, parkirišče za avtodome.  Že drugo leto bomo tam dobili prve prenočevalce,« dodaja župan. 

Občina Tržič bo do prvih spomladanskih mesecev uredila komunalno in cestno infrastrukturo, vlagatelj pa bo do meseca maja postavil ustrezne objekte, ki bodo dobrodošla turistična popestritev in obogatitev nočitvenih kapacitet v občini Tržič.

Podjetnik Janez Aljančič in tržiški župan mag. Borut Sajovic

Ravnica nad Gorenjsko plažo, kjer bo zrasel nov glamping park v Tržiču

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se