Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KS Bistrica pri Tržiču praznuje že 55 let

29. junij 2018

Sporočilo za javnost

Občina Tržič je razdeljena na 13 krajevnih skupnosti. Največja med njimi je KS Bistrica pri Tržiču, ki ta konec tedna praznuje krajevni praznik.

Že od prazničnega ponedeljka se vrstijo številni dogodki v organizaciji različnih društev in organizacij, vrhunec praznovanja pa bo ob koncu tedna, ko bo tudi slavnostna seja KS, odprtje novega dela objekta PGD Bistrica in dan odprtih vrat bistriških gasilcev ter družabno srečanje na Bistriški planini.  Praznovanje spremljajo razstave, športni dogodki, druženje krajanov, sladoledni dan, slovesna maša in bogat glasbeni program.

 »Kadar praznuje naša največja krajevna skupnost, ki ima več prebivalcev kot številne manjše slovenske občine, je tudi za občino Tržič to poseben dan,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki izmed dogodkov letošnjega krajevnega praznovanja izpostavlja delo in vlogo bistriških gasilcev.

»Varnost mora biti na prvem mestu, zato smo v letošnje praznovanje vključili predstavitev dela naših gasilk in gasilcev, ki so osrednja enota v občini. So odlično usposobljeni, številčno zastopani, visoko motivirani in z letošnjim letom dodatno maksimalno opremljeni. V petek se bomo veselili uradne predaje novega gasilskega vozila za gašenje manjših gozdnih požarov, ki je prilagojeno  tehničnemu reševanju in dostopu v ožje tržiške ulice. Še posebej slovesno pa bo v soboto, ko odpira vrata in bo na  ogled javnosti, velik prizidek h gasilskemu domu v Bistrici.   Stroške obnove, ki so krepko presegli 100 tisočakov, smo si solidarno in polovično razdelili na Občini Tržič in v PGD Bistrica,« dodaja župan mag. Borut Sajovic.  

Program dogodkov ob praznovanju KS Bistrica ...

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se