Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja ...

15. maj 2018

Pregled izvedenih aktivnosti v preteklem tednu (15. maj 2018)

Podružnična osnovna šola Kovor z novim izgledom

Na POŠ Kovor se bo v letošnjem letu izvedla energetska sanacija fasadnega ovoja stavbe. Z izvajalcem je že podpisana pogodba, pogodbena vrednost del znaša 48.343,97 EUR (z DDV). Izvedba energetske sanacije fasadnega ovoja stavbe se prične v sredini meseca maja in zaključi do konca meseca avgusta.

V času trajanja pouka in šolskih aktivnosti se bodo dela izvajala na vzhodni in severni strani objekta, tako da bo potek šolskih dejavnosti in dostopov minimalno oviran. Izolacija fasade bo v debelini in kvaliteti kot jo zahteva EKO sklad, izgled fasade bo reliefno oblikovan kot obstoječa fasada, v sodelovanju s krajani in uporabniki pa je bila določena tudi barva fasade. Le  ta ostane rumena.

Začetek del na nogometnem igrišču Križe

Minuli konec tedna so se začela dela na pripravi travnate površine za nogometno igrišče v Križah. Vrednost del je nekaj manj kot 40.000 EUR z DDV in jih bo izvajalo domače podjetje, TGM Dobre Anton s.p.. Travnata površina bo pripravljena za igranje nogometa predvidoma do konca meseca avgusta. Na igrišču bomo zagotovili tudi postavitev dveh nogometnih golov, ustrezne garderobne prostore, gole pa bomo zavarovali z zaščitno mrežno.

Slika: Začetek del na nogometnem igrišču Križe (foto: Arhiv Občine Tržič)

Jutri, v sredo, 16. maja 2018 vas vabimo na podpis dveh pogodb za izvedbo del. Podpis pogodbe za izvedbo del »Obnova tartana v Športnem parku Križe« bo ob 14. uri v mali sejni sobi Občine Tržič. Podpis pogodbe za izvedbo preplastitve in obnovo Balinišča Bistrica pa ob 14.30, prav tako v mali sejni sobi Občine Tržič.

Ustanavljanje služnostnih pravic

Pri gradnji objektov, tako zasebnih (npr. stanovanjska hiša) kot tudi javnih (npr. javna kanalizacija), mora investitor (t. i. služnostni upravičenec) na zemljiščih, ki niso v njegovi lasti in na katerih je predvidena določena infrastruktura (npr. gospodarska javna infrastruktura ali zasebni priključki nanjo), od lastnika zemljišča (t. i. služnostnega zavezanca) pridobiti služnostno pravico. Ta mu omogoča uporabo zemljišča, na katerem se ustanovi (t. i. služeče zemljišče), za pogodbeno določen namen (npr. izkop in položitev električnega priključka).  

Občina Tržič se s služnostnimi pravicami srečuje tako v vlogi služnostnega zavezanca, ko na primer zasebni investitor želi zgraditi stanovanjsko hišo in priključki na javno infrastrukturo potekajo po zemljišču v njeni lasti, kot tudi v vlogi služnostnega upravičenca, ko želi graditi ali obnavljati omrežja gospodarske javne infrastrukture (npr. vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo), ki potekajo tudi po zemljiščih v zasebni lasti.

Več o služnostnih pravicah lahko preberete tudi na strani: https://www.trzic.si/za-obcane/okolje-in-prostor/nepremicnine/prodaja-najem-in-ogled.html.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...