Pojdi na glavno vsebino

Na Občini Tržič se dogaja

14. oktober 2019

Oktober je mesec požarne varnosti, Občina Tržič je prispevala k nakupu nove avto lestve, katere vrednost znaša 900.000 evrov. Sanacija po ujmi se nadaljuje, preverite, kako in kje potekajo dela. Minuli četrtek so v Kulturnem centru Tržič obeležili 60. obletnico podjetja Komunala Tržič d.o.o.

Oktober je mesec požarne varnosti: 900.000 za novo avto lestev

V mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, več kot besede štejejo dejanja. Občina Tržič se je pridružila gorenjskim občinam iz okolice Kranja (gre za skupen projekt Mestne občine Kranj ter občin Škofja Loka, Tržič, Naklo, Jezersko, Preddvor in Šenčur) in sodeluje pri nakupu avto lestve, ki omogoča gašenje požarov in reševanje na višinah oz. oddaljenih objektih. Vrednost investicije znaša okoli 900.000 evrov. "Občina Tržič prispeva med 60.000 in 70.000 evrov. To je tudi velika pridobitev, spodbuda in priznanje devetim gasilskim društvom v Tržiču," poudarja župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in ob tem dodaja: "V letošnjem letu se že veselimo predaje novega vozila za tehnično reševanje ob 120. obletnici v Lešah. Po zaključku sanacije pa nas čaka še prevzem vozila, ki smo ga že dobavili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Jelendol."

Slika: Zadovoljni obrazi po podpisu pogodbe o nakupu avto lestve (foto: arhiv GRS Kranj)

Sanacija po ujmi gre naprej

V Lomu so se zaključila dela na dveh cestnih odsekih, ki jih je močno poškodovalo neurje. Prvo je na začetku vasi, pri t. i. Mišonu, drugo pa na odcepu močno poškodovane, spodkopane in nevarne ceste med gasilskim domom in križiščem Potarje.

"Minuli teden, ko je bil zgrajen asfalt je to edino, kar je vidno. Mene pa kot župana navdušuje tudi to, da smo v delih ceste uspeli zamenjati in dodati novo vodovodno infrastrukturo, ponekod tudi nekaj javne razsvetljave," poudarja župan Sajovic in nadaljuje: "Velik pomen varnosti dajejo tudi vodarske ureditve, kajti v Lomu je bil obnovljen in očiščen spodnji, že obstoječi usedalnik. Nad križiščem ceste Grahovše, Potarje pa zgrajen povsem nov zadrževalnik s 700 kubičnimi metri prostornine, kjer se bodo v primeru podobnih neurij lahko zadržali štori, naplavine, les in kamenje, tako da je varnost ljudi v Lomu bistveno večja."

Stroji so se iz tega gradbišča deloma že preselili v strugo Lomščice, kjer že poteka sanacija. Asfalterji pa so se preselili v Jelendol, kjer so bili prvi odseki novega asfalta v minulem tednu že uspešno zaključeni.

Obeležili 60. obletnico podjetja Komunala Tržič d.o.o.

"60. let od ustanovitve podjetja Komunala Tržič d.o.o. je hitro minilo. Dejstvo je, da je bilo podjetje vedno ena od osrednji žil pri razvoju in normalnem življenju nas občanov v Občini Tržič," je povedal župan Sajovic in dodal: "Dejavnost podjetja se spreminja. Zadovoljen sem, da smo v zadnjem desetletju konsolidirali lastništvo, da je namesto zaposlenih in investicijskih skladov, edini lastnik podjetja Občina Tržič in da dejavnosti podjetja na vseh področjih, od oskrbe z vodo, odvajanja meteornih in odpadnih voda, skrbi za okolico do pokopališke in gradbene dejavnosti ter skrbi za odpadke, uspešno napredujejo."

"To je področje, kjer nikdar in nikoli ne moremo biti povsem zadovoljni. Vsi skupaj si želimo in zahtevamo še več. Je pa seveda pri cenah teh storitev treba iskati nek zdrav in realen kompromis, medtem kar resnično potrebujemo in medtem kar zmoremo," je jasen župan Sajovic, ki ob tem pojasnjuje, da je "dvig in nivo kvalitete vedno povezan tudi s ceno in s stroški. Več odpadkov, več vode pomeni višje stroške, na drugi strani tudi na javnih površinah več košnje, več klopi, več čiščenja koškov, pomeni tudi višjo ceno."

Komunalnemu podjetju bo z naslednjim letom pripojeno podjetje Bios, kar pomeni še dodatno skrb za zelene javne površine in nadgradnjo upravljanja Gorenjske plaže ter nekaterih športnih objektov. "Zadovoljni smo tudi s tem, da je komunalno podjetje v letošnjem letu prevzelo v upravljanje javni vodovod v Palovičah. Za naslednje leto nas čakajo številni izzivi, in sicer treba je razmisliti o gradnji javnega vodovoda do naselja Čadovlje in mogoče razmišljati še o širitvi dejavnosti na področju gradbenih storitev," je sklenil župan Sajovic.

Slika: Zaposleni v Komunali Tržič ob 60. obletnici podjetja (foto: Toni Čebron)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se