Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Podaljšanje popolne zapore Snakovške ceste

9. marec 2022

Med izvajanjem gradbenih del se je kljub vnaprejšnjim geotehničnim preiskavam izkazalo, da je teren bistveno bolj zahteven, kot je bilo načrtovano in da bodo na lokaciji potrebni dodatni posegi za stabilizacijo temeljnih tal na celotni širini izkopa.

Nov način izvajanja del je določil geomehanik.  Zaradi podtalne vode in posledično razmočenih tal je treba poglabljati izkope, zaradi varovanja brežine izkope izvajati z razpiranjem.  V skladu z navodili geomehanika je bilo potrebno izvesti še dodatne meritve vibracij zaradi tveganja porušitve objekta neposredno ob trasi ter dela izvajati v zelo kratkih odsekih in brez vibriranja. Vse to ima za posledico počasnejše napredovanje del.

Zaradi zgoraj navedenih dejstev bo potrebno popolno zaporo Snakovške ceste podaljšati. Izvajalec gradbenih del je na DRSI že podal vlogo za podaljšanje, in sicer do 28. 3. 2022.

Predvidene faze zapore:

2. faza – popolna zapora do 28. 3. 2022 do 19. ure; obvoz bo voden Križe – Zadraga – Naklo – Mlaka – Golnik – Senično in obratno.

3. faza – delna zapora od 28. 3. 2022 od 19. ure do 27. 5. 2022 do 19. ure; promet bo urejen izmenično enosmerno. V tem času je predvidena krajša popolna zapora zaradi asfaltiranja.

Praviloma bodo izvozi na Snakovško cesto iz ulic odprti in bo dovoz oz. izvoz možen vsaj na eno stran - proti Križam ali proti Seničnem tudi med popolno zaporo. Popolne zapore uvozov bodo le v času, ko se bo dejansko delalo na lokaciji posameznega izvoza/uvoza. Izvajala se bo torej pomična popolna zapora. Ker gre za slepe ulice, obvoz v tem času ne bo možen, občani pa ste naprošeni, da svoja vozila za čas trajanja take zapore parkirate na parkirišču pri pokopališču ter na parkirišču pri tenis igrišču v Križah.

Ker se dela opravljajo na državni cesti, so tudi obvozi določeni po normativih s strani države.

V času popolne zapore (predvidoma do 28. 3. 2022) je prevoz učencev s šolskimi avtobusi organiziran do zapore. Preko gradbišča je za šolarje zagotovljen prehod v spremstvu.

Preko gradbišča je omogočen koridor za pešce.

Glede na potek del se vozni red in način odvoza odpadkov prilagaja in spreminja, o čemer se sproti obvešča s strani Komunale Tržič d.o.o. preko njihove spletne strani in neposrednega obveščanja.

Aktualne podatke o zapori se objavlja na spletni strani Občine in na njenem FB profilu.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se