Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Projekt REVIVE

10. julij 2024

Mednarodni projekt REVIVE v Tržiču se v četrtek, 11. 7. 2024 ob 19.30 uri zaključuje z zanimivo javno predstavitvijo novih rešitev muzejskega vrta in glasbenim dogodkom.

Od 30. junija do 13. julija 2024 Občina Tržič skupaj z Združenjem zgodovinskih mest Slovenije v okviru EU projekta REVIVE gosti skupino 14 mladih talentov iz 6 evropskih držav, ki študirajo ali že delujejo na področju arhitekture, urbanizma, umetnosti, fotografije, antropologije, zgodovine in drugih ved. 

Mladi so bili v začetku leta izbrani na javnem natečaju in so že štiri mesece pred prihodom v Tržič na daljavo spoznavali mesto in območje muzejskega vrta - prostora, ki ga je Občina Tržič izbrala za eksperimentalno preskušanje novih pristopov k oživljanjanju zgodovinskih mest. V štirinajstih dneh bivanja v Tržiču so mladi skozi oglede, srečanja in intervjuje s številnimi domačini in društvi poglobili razumevanje potreb mesta in skupaj z njimi oblikovali zelo inovativne prostorske rešitve. Nekatere med njih bodo tudi že fizično predstavljene prek makete, zunanje projekcije in prototipnih začasnih ureditev v parku. Prek umetniških del in razstav, ki so nastala tekom njihovega bivanja, pa bodo pokazali različne možne načine uporabe parka.

Skupino mladih so vodili trije  umetniški vodje: arhitekt Vida Ratajc (Občina Tržič), kustosinja Tržiškega muzeja Andreja Rauch in ahritektka za prenove Mercedes Galiana Agulló iz španske univerze UCAM.

Vabimo vas na nekoliko drugačen zaključni predstavitveni dogodek, ki bo v četrtek, 11. julija 2024 ob 19.30 uri na vrtu Tržiškega muzeja. Po ogledu rešitev, klepetu in druženju, bo sledil koncert mlade tržiške glasbene skupine Smetnaki.

Projekt sofinancira Evropska unija iz programa Ustvarjalna Evropa.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...