Pojdi na glavno vsebino

Sooblikovanje pametnih rešitev za optimizacijo prometnih sistemov na Gorenjskem

13. april 2021

Poziv nevladnim organizacijam k sodelovanju, pripravi predlogov in sooblikovanje pilotnega projekta na področju mobilnosti in varnosti za pametna mesta in skupnosti na Gorenjskem.

Spoštovani,

Konzorcij gorenjskih občin pod vodstvom MO Kranj v sodelovanju z regionalno razvojno agencijo BSC Kranj (pametneskupnosti@bsc-kranj.si) pripravlja prijavo na razpis Ministrstva za javno upravo za pilotne projekte pametnih mest in skupnosti (JR PiMS).

Tema, ki si jo je konzorcij izbral je "optimizacijo prometnih sistemov na Gorenjskem".

V okviru projekta bodo predstavljene različne demonstracijske rešitve, ki povečujejo učinkovitost in varnost v prometu, hkrati pa zmanjšujejo okoljski odtis in vplivajo na večjo pretočnost prometa.
Poseben poudarek je dan tudi povezovanju z intervencijskimi službami (gasilci, reševalci, ...) in drugimi infrastrukturnimi sistemi v občinah (javna razsvetljava, energetska oskrba, različne oblike prevoza, ...).

Vabimo vas, da pripravite čim bolj konkretne predloge, ki bi po vašem mnenju prispevali k boljši pretočnosti in varnosti prometa, predvsem z vidika upravljanja s prometnimi sistemi in javno infrastrukturo.
Posebej vas vabimo tudi, da opozorite na specifične težave in potrebe, ki jih imajo različne ciljne skupine uporabnikov (mladi, starejši, osebe z različnimi oviranostmi, različne interesne skupine, ...), različni udeleženci v prometu, pa tudi različne lokalne skupnosti na področju mobilnosti oz. upravljanja s prometnimi sistemi (parkiranje, zastoji, redarske službe, odzivnost interventnih služb, vandalizem, obremenitve okolja, ...).

Z vašim sodelovanjem bomo imeli boljšo zasnovo projekta s pametnimi rešitvami (nove tehnologije), ki bodo čim bolj usmerjeni in koristni za občana, lokalne skupnosti na Gorenjskem pa bodo pridobile učinkovite, povezane sisteme z ažurnimi podatki, zbranimi na enem mestu.

V primeru, da bo delovna skupina ocenila, da je konkreten prispevek / predlog lahko zelo pomemben prispevek k projektu, vas naprošamo tudi za dovoljenje, da vas kontaktiramo in morebiti tudi povabimo k bolj aktivnemu sodelovanju pri zasnovi in realizaciji projekta. Vsekakor pa si želimo usmeritev, predlogov in opozoril, da bi lahko zasnovali čim bolj uspešen projekt koristen za celotno regijo.

Naprošamo vas, da vaš interes za sodelovanje pri projektu v okviru JR PiMS, dovoljenje za kontaktne podatke in predloge pošljete najkasneje do petka, 16.4.2021 na elektronski naslov dominik.gruskovnjak@trzic.si (Dominik Gruškovnjak, 04 5971 546).

Hvala!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se