Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

12. januar 2022

Decembra lani je Občina Tržič pridobila gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in dozidavo objekta k zahodnemu traktu Zdravstvenega doma Tržič. V naši občini poskrbljeno za drsanje na drsališču Ravne. Nova akcija »Dnevi cepljenja« od četrtka do sobote.

Pridobljeno gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in dozidavo ZD Tržič

Občina Tržič je v začetku decembra 2021 pridobila gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in dozidavo objekta k zahodnemu traktu Zdravstvenega doma (ZD) Tržič. Prostorske zmogljivosti obstoječega objekta ne omogočajo več izvajanja dejavnosti v obsegu in na način, kot je to predvideno s tehničnimi normativi in standardi za izvajanje dejavnosti primarnega zdravstva in preventivnih dejavnosti. Naložba vključuje izgradnjo prizidka k obstoječemu objektu zdravstvenega doma v Tržiču, v skupni uporabni površini preko 548 m2 in prilagoditev ter rekonstrukcijo dela obstoječega objekta ZD Tržič (skupne površine preko 215 m2).

Izgradnja prizidka naj bi bila izvedena do konca leta 2023. S tem bo omogočeno kvalitetno in učinkovito izvajanje osnovnih in preventivnih programov, ki se bodo izvajali v okviru Centra za krepitev zdravja (CKZ). CKZ so ključne organizacijske strukture za zagotavljanje aktivnosti krepitve zdravja v lokalni skupnosti in zdravstvene vzgoje za odraslo populacijo na primarni ravni zdravstvenega varstva. Locirani so v zdravstvenih domovih, tudi v ZD Tržič. Pridobili se bodo tudi prostori za fizioterapijo ter delno tudi prostori za ambulatno nujne medicinske pomoči.
Investitor v ureditev prostorskih pogojev za izvajanje zdravstvene dejavnosti na primarni ravni in preventivnih programov v OZG OE ZD Tržič je Občina Tržič, ki se za izvedbo namerava prijaviti na javni razpis Ministrstva za zdravje in pridobiti sredstva sofinanciranja iz t.i. Programa investicij v zdravstvo v obdobju 2022-2030. Projektantska ocena celotne investicije znaša 3,32 mio EUR z DDV.

V občini Tržič poskrbljeno za drsanje na drsališču Ravne

Tako kot nekaj preteklih let, z izjemo lanskega, ki so ga v veliki meri krojili ukrepi za preprečevanje širjenja virusa COVID-19, je Občina Tržič tudi v sezoni 2021/2022 postavila premično drsališče na pokritem Balinišču Ravne. Drsanje in ostale aktivnosti na ledu so mogoče že od 19. novembra lani in bodo trajale še vse do konca tega meseca.

Drsališče za vse rekreativne drsalce obratuje od ponedeljka do petka v času od 16. do 19. ure ter ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 12. in od 16. do 19. ure. Med 19. in 22. uro pa je ledena ploskev vsak večer rezervirana tudi za rekreacijsko kegljanje na ledu in igranje hokeja. Izven navedenih terminov sta bili doslej organizirana tudi že dva tečaja drsanja za otroke, drsališče pa za svoje športne aktivnosti v dopoldanskem času izkoristijo tudi tržiške osnovne šole.

Veliko število naših občank in občanov sodeluje v občinski ligi v kegljanju na ledu, kar 13 ekip pa se je udeležilo občinskega turnirja v kegljanju na ledu za pokal Občine Tržič. Z drsališčem več kot odlično upravljajo člani Balinarskega kluba Tržič – Orodjarstvo Knific, ki pri delovanju upoštevajo vse ukrepe Vlade RS za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

Dnevi cepljenja proti COVID-19 od četrtka do sobote

Tudi v občini Tržič podpiramo dneve cepljenja proti COVID-19. Cepljenje bo v času od četrtka, 13. do sobote, 15. januarja 2022 potekalo v Zdravstvenem domu Tržič. Brez predhodnega naročanja se lahko cepite med 8. in 20.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se