Pojdi na glavno vsebino

V občini Tržič se dogaja

8. junij 2022

V soboto 77. obletnica osvoboditve taborišča Ljubelj. Že 5. Podjetniška akademija za mlade v Tržiču uspešno zaključena. Dan odprtih vrat prenovljene prireditvene dvorane BPT in prvi glasbeni koncert v njej.

Slovesnost ob 77. obletnici osvoboditve taborišča Ljubelj

 V soboto, 11. junija 2022, vabljeni na slovesnost ob 77. obletnici osvoboditve taborišča Ljubelj. Slovesnost se bo pričela ob 10.45 s polaganjem vencev delegacij, nato pa bo sledil uradni del s kulturnim programom, ki ga bodo popestrili učenci Osnove in glasbene šole Tržič. Slavnostna govornica bo pediatrinja, otroška psihiatrinja in humanistka Anica Mikuš Kos, pozdravne nagovore pa bodo imeli Dušan Bodlaj, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Tržič, Daniel Simon, predsednik francoskega Društva internirancev iz Mauthausna in Herman Janež, predsednik Taboriščnega odbora Rab – Gonars v imenu Koordinacijskega odbora žrtev vojnega nasilja pri ZZB za vrednote NOB Slovenije.

Na dan prireditve bo možen tudi brezplačen ogled muzeja »Koncentracijsko taborišče Ljubelj/Mauthausen«, ki je bil nagrajen z Valvasorjevo nagrado za muzejsko dejavnost.

Že 5. Podjetniška akademija za mlade uspešno zaključena

Prvega junija se je pod okriljem Občine Tržič in Ljudske univerze Tržič zaključila že peta Podjetniška akademija za mlade v Tržiču. V prostorih Občine jih je sprejel Dušan Bodlaj, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana in udeležence motivacijsko nagovoril. Podjetniška akademija za mlade v okviru iniciative TržičPodjeten.si, so tedenska srečanja mladih, kjer se spoznavajo in odkrivajo poslovne ideje. Glavni namen akademije je opolnomočiti mlade in jim omogočiti dostop do znanja in praktičnih izkušenj, ki jih navkljub kvalitetnemu šolskemu sistemu težje pridobijo v šolskih klopeh.

Dan odprtih vrat prenovljene prireditvene dvorane BPT in večerni koncert

V soboto, 11. junija 2022, od 9. ure dalje bo Dan odprtih vrat in uradno odprtje prenovljene prireditvene dvorane BPT. Po uradnem delu, ki bo potekal v prenovljeni dvorani, bo otroke zabavala Pika Nogavička, učenci vseh treh tržiških osnovnih šol pa vas bodo povabili k ogledu razstave na temo nekdanje tovarne BPT. 

Ob 21. uri pa bo v prireditveni dvorani BPT koncert glasbenih skupin Queen Real Tribute band & BQL.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se