Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

21. december 2022

Za nami je leto polno izzivov, pridobitev, zaključenih projektov, žal zaznamovano tudi s poslednjimi slovesi. Dokončano je delo, ki si ga je ekipa občinskih sodelavcev zastavila ob začetku leta. Tudi letos je bila občina Tržič prepoznana kot razvojno prodorna občina. Asfalt je zagotovo največkrat zapisana beseda letos, a nam je v ponos, saj priča o uspešni izvedbi projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save-Občina Tržič (DRR2).

Gradbena dela v sklopu projekta DRR2 so v zadnji fazi. Za enega največjih projektov v zgodovini občine, ki je ocenjen na okoli 8 mio evrov, je Občina pridobila 2,9 mio evrov evropskih in državnih sredstev. Po treh desetletjih želja se je tako uredil vzhodni vstop v Križe s popolno ureditvijo Snakovške ceste, za večjo okolijsko in prometno varnost je (bilo) poskrbljeno v Kovorju in Loki. Posodobitev sledi tudi na južnem vhodu v občino Tržič ob Zadraškem mostu.

Nad mestom je zažarel tržiški biser, dvorec Neuhaus, ki je krona prizadevanj na desetletni poti obnove na osi Bistrica – Tržič. Po temeljiti zunanji obnovi mu bo potrebno dodati še primerno in atraktivno vsebino. S pomočjo evropskih sredstev smo obnovili stavbo Tržiškega muzeja, ki je letos prejela v dar bogato zbirko predmetov nekdanje vrhunske smučarke Mateje Svet.

Počasneje kot bi želeli, napreduje izgradnja izobraževalnega in športnega središča v Križah, do konca leta 2023 naj bi bila končana izgradnja prizidka k Zdravstvenemu domu, številke s področja turizma pa so se že vrnile na predkoronsko raven.

Da prihajate v mesto, bogato s čevljarsko zgodovino, vas spomnijo luči na gavge, ki so dobile mesto v krožišču pri Sokolnici. Tudi sicer se je podoba tega dela Tržiča ob nekdanji BPT precej spremenila. Urejen je nov vhod, park, most, stavbe in nova javna cesta, vkopana nova infrastruktura.

Slovo je sestavni del življenja. V tem letu sta nas žal zapustila dva častna občana Občine Tržič, Valentin Tomazin in Vinko Hlebš.

Kako naprej? Mesto naj bo živo, je želja domačinov.

»Seveda je tudi naša želja, da dokončamo vse že dogovorjene projekte in da se naslednje leto resno lotimo  priprave novih projektov in to sistemskih rešitev predvsem za staro mestno jedro, za degradirana področja in na področju športa in turizma. Želimo si, da naslednje leto ustvarjamo, gradimo, iščemo nove, tudi drzne rešitve za naše mesto,« ob koncu leta pravi Peter Miklič, župan Občine Tržič, ki vsem želi veliko zdravja, uspehov in nasmehov.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se