Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Planinski pohod Beli potok in Rutarski Vršič

  iz Križev Planinsko društvo Križe | 041 762 825 | www.pd-krize.si/|

  OPIS; Planinsko društvo Križe v soboto, 8. 9. organizira planinski pohod Beli potok in Rutarski Vršič. Izhodišče pohoda bo pri železniškem mostu čet reko Savo v Gozdu Martuljek, od koder se boste po lovskih poteh povzpeli do Belega potoka. Sledi še strmejši vzpon na Vršič. V dolino se boste spustili skozi krnico Za Akom in mimo Martuljških slapov. V primeru slabših razmer boste vrh izpustili in se po lovskih poteh odpravili do Inga in spustili v dolino. Gre za delo zahtevno brezpotje, ki ga vrh Vršiča zahteva dobro kondicijsko pripravljenost. Čas hoje za turo z Rutarskim Vršičem je 6 ur, za krajšo varianto pa 4 ure.

  OPREMA; planinska oprema primerna razmeram, palice, obutev z dobrim podplatom.

  PREHRANA; malica in pijača iz nahrbtnika, možnost toplega obroka v brunarici pri Ingu.

  PRIAJVE;  do četrtka 6. 9. sprejema Marko Vidali na številko 041 762 825

  Sejmi, trgovina

  Tržni dan

  Atrij Občine Tržič Conventio d.o.o. | marjana.zupan@gmail.com | 031 669 245 |

  Vabljeni v atrij občine Tržič na tržni dan. Od 8 do 12.30 bodo postavljene stojnice z domačimi dobrotami in rokodelskimi izdelki.

  Ob 10.30 pa do 11 bo potekala animacija in plesni nastopi, za katere bo poskrbel Plesni Studio Špela. Ta se vam bo predstavil z aktualnimi državnimi in evropskimi prvaki ter podprvaki v hip hopu. Otroci bodo lahko z njimi tudi zaplesali in se naučili nekaj super plesnih korakov.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Teniški turnir Zakon tenis open

  Teniška igrišča Križe Klub deskanja Zakon | zankosir.si/dogodki/ |

  Zakon tenis open, je tradicionalni rekreativni teniški turnir v absolutni konkurenci, s spremljevalnimi aktivnostmi.

  Izmed vseh prijavljenih, s pomočjo računalniškega programa, izžrebamo pare turnirja. Po prvem odigranem krogu, gredo poraženci v ponovni žreb in igrajo tolažilni turnir, zmagovalci pa nadlajujejo glavni del turnirja. Vsak krog se igra na eno dobljeno igro do šest gemov ( v primeru 6:6 se igra podaljšana igra do 7, tiebreak ). Uporablja se pravilo no AD, kar pomeni, da pri rezultatu 40:40, branilec izbere stran na katero bo branil ( forehand ali backhand ), kdor osvoji točko, osvoji gem. Ženske imajo 15 : 0 prednosti na začetku vsakega gema. Število prijav je omejeno na 32 igralcev. V primeru, da je prijavljenih več igralcev, se igra predkrog. Zmagovalci predkroga gredo v glavni del turnirja, poraženci pa v repasaž.

  Prijave sprejemajo prek http://zankosir.si/prijava-zakon-open/ 

  Zdravje, šport in rekreacija

  Podivjani vikendi: Šola gorskega kolesarjenja

  Dirt park Divjina pri Sebenjah Dirt park Divjina | dpdivjina@gmail.com

  Za vse od 6. leta dalje.

  Cena 30€ za posamezni vikend.

  Prijave ter dodatna vprašanja na e-mail: dpdivjina@gmail.com

  koncert

  123 Raps Klemen Klemen - Drill - Joe Joe

  Gorenjska plaža Glasbeno društvo Fankadelik

  Veliki hip hop OPEN AIR dogodek, ki bo potekal 8. Septembra na čudoviti lokaciji GORENJSKI PLAŽI v Tržiču... Glasbenemu društvu FANKADELIK je uspelo pripeljati velika imena SLO RAP SCENE : 

  KLEMEN KLEMEN
  Neuničljiva raperska legenda, ki je glasbeno sceno zaznamovala predvsem s svojimi pripovedovalskimi sposobnostmi. Leta 2000 je posnel legendaren album Trnow stajl, na katerem sta najodmevnejši skladbi Keš pičke, Trnow I / The Neralić Story. Leta 2004 je posnel album Hipnoza s hitom Šnopc. Leta 2015 pa S3P. V Tržič prihaja z legendarnim DJ SSFom aka Simonom Stojkom Falkom in ekipo.

  DRILL
  Andrej Bučar, trenutno eden izmed najvidnejših imen na slo rap sceni. Drill znan tudi kot Bolani Doktor oz. Vokalni dirigent, je izolski MC, producent in tekstopisec. Rapa od svojega 11. leta, zdaj jih šteje 24. V svoji karieri je sodeloval z mnogimi uspešnimi slovenskimi raperji. Leta 2010 je izdal svoj prvi album Vokalni dirigent, 2013 Nuklearno zimo, konec leta 2015 skupni projekt z Burkom Liquid smoke, nato Tramontano besed. Letos pa še Ribolov z dinamitom. 

  JOE JOE
  Jošt Tadvan Urbanc z umetniškim imenom Joe Joe, član kolektiva T.M.S. Crew, je MC iz Tržiča, ki se z rapom ukvarja že več kot deset let. Predstavil nam bo svoj prvi solo album Joe 123 Raps. Gosti njegovega prvenca so: Zlatan Čordič, Gero, Ali Massiv, Kox (Trifekta), Semch, Tarpe, Andy, Lafe (Tržiški norci), Nejc Peharc, Lana Petrovič in Robert Bone. Večina jih bo gostovala tudi v Tržiču.

  Seveda to še ni vse!

  Za začetek PK Tržič pripravlja brezplačne breakdance delavnice. Imeli bomo tudi nekaj presenečenj na odru in ob njem. 

  Zadnjo uro pa bomo oder v celoti prepustili našemu znanemu Tržiškemu DJ-u Wide Dimension, ki je vrtel po znanih slovenskih klubih kot so: TERMINAL LAB, MOMENT BAR, F-CLUB... Vrtel je ob boku z znanimi imeni, tako slovenskimi kot imeni iz tujine in sicer UMEK, TOMY DECLERQUE,ANGEL ANX, WAITZ, LAB DOCTORS... Bil pa je tudi del največjega festivala v sloveniji WOODLAND FESTIVAL 2017.

  Vstop prost!

  Izobraževanje, predavanje

  Nacionalni mesec skupnega branja

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si
  Izobraževanje, predavanje, Za otroke

  Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si |

  Od 11. junija do 11. septembra bomo v knjižnico zopet povabili mlade bralce med sedmim in dvanajstim letom, da postanejo POLETAVCI - poletni bralci. Poletavci spodbujajo bralne navade mladih bralcev med počitnicami, otroci izboljšajo bralne veščine, večkrat obiščejo knjižnico. V treh mesecih vsak Poletavec 30 dni bere vsaj 30 minut dnevno. Bere lahko karkoli, turistične vodnike, navodila za uporabo, revije, stripe, romane, samo da bere. Septembra bo sledila zaključna prireditev, na kateri bo vsak Poletavec dobil majico in priznanje, izžrebali bomo tudi glavno nagrado, ki za sedaj ostaja še skrivnost. 

  Nad projektom Poletavci - poletni bralci so zelo navdušene tudi učiteljice, saj otroci septembra še znajo brati. 

  Navdušeni so tudi otroci, ko (nenadoma) ugotovijo, da je branje užitek.

  Kultura, Razstave

  Razstava Bistrica pri Tržiču v očeh slikarjev

  Dom Petra Uzarja Društvo tržiških likovnikov I 040 955 733 I francka.globocnik@gmail.com

  Kulturno društvo tržiških likovnikov Tržič, se predstavlja z razstavo likovnih del »Bistrica pri Tržiču v očeh slikarjev«, ki bo od 29. julija do 15. septembra 2018, v galerijskih prostorih Doma Petra Uzarja v Bistrici pri Tržiču.

  Razstave

  Razstava: S peto tolkel bom ob tla

  Galerija Atrij Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Vabljeni v Galerijo Atrij Občine Tržič na ogled razstave S peto tolkel bom ob tla in s podnaslovom Obutvena kultura na Slovenskem v interpretacijah folklornih skupin.

  Obutev je za razstavo posodilo več kot dvajset folklornih skupin, društev in posameznikov iz cele Slovenije. Razstavljenih je več kot 70 parov različnih obuval, kakršna so ljudje na Slovenskem nosili od 17. do sredine 20. stoletja, ob tem tudi folklorni kostumi, ki predstavljajo splošnosti in posebnosti nekdanjega oblačenja ljudi na Slovenskem.

  Razstava bo na ogled do 28. 9. 2018, od ponedeljka do petka od 10.00–12.00, 16.00–18.00 in v soboto od 10.00–12.00.

  VPISI NOVIH ČLANOV V KUD LEYLI

  Balos 4, Tržič Leyli Orient | 040 865 362 | leyli.orient@gmail.com

  Vpisi v novo sezono v Plesnem Studiu Špela

  Plesni Studio Špela Plesni Studio Špela | 040 623 535 | info@plesnistudiospela.si | www.plesnistudiospela.si
  Razstave

  Razstava ilustracij Vena Dolenca; Moč domišljije

  Galerija Paviljon Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Slikar, ilustrator, pesnik in glasbenik Veno Dolenc nas bo tokrat presenetil z ilustracijami za otroke iz slikanic O skopuhu, ki se je skril v blagajno, Sanje male miške in knjig Visoko v gorah, globoko v vodah in Moč ti je dana. Avtor z mojstrsko risbo upodablja junake iz svoje bogate domišljije, ki ne pozna meja, in z izjemnim občutkom za človeške like poudarja njihove značajske poteze. Njegove ilustracije s pravo mero humorja, ponekod tudi satiričnosti ter hudomušnimi vsebinskimi poudarki prisrčno zabavajo bralce in gledalce vseh generacij.

  Za mlade in najmlajše bodo bibliotekarji Knjižnice dr. Toneta Pretnarja ob razstavi pripravili ure pravljic, ki bodo ob četrtkih, ob 17. uri. Za skupine iz vrtca bodo po predhodnem dogovoru pripovedovali pravljice, ki jih ilustriral Veno Dolenc.

  Razstava bo od torka do petka med 10. in 12. ter 16. in 18., ter ob sobotah med 10. in 12. uro na ogled do 26. 10. 2018.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se