Pojdi na glavno vsebino

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Zdravje, šport in rekreacija

  Vikend tržiških poti - Enduro Bike Days

  zbor: pred Dvorano tržiških olimpijcev Life, d.o.o.

  Ko bo poletna vročina malo popustila, prihaja pravi čas za uživanje v prijetni družbi na gorskem kolesu, čas za spoznavanje našega razkošja poti in lokalne ponudbe.

   29. in 30. septembra 2018 se bo v Tržiču odvijal Vikend tržiški poti / Tržič Trail Days. Gre za rekreativno gorsko-kolesarsko druženje, ki ga pripravljamo v tesnem sodelovanju z Bled Bike Festivalom, najodmevnejšim gorsko-kolesarskim festivalom pri nas.

  Sobotno kolesarjenje po planinah pod Košuto bomo popestrili s spremljevalnimi dogodki, osrednji prostor dnevnega dogajanja bo Taborniški dom na Šiji, proti večeru pa se bo kolesarska druščina zbrala pri Dvorani tržiških olimpijcev.

  V nedeljo bodo organizirane različne vodene kolesarske ture po Tržiškem, med njimi bodo tudi posebne ture za punce, maratonska tura in tura z e-kolesi.

  Več informacij sledi v zadnjih avgustovskih dneh.

  ostalo

  Dan odprtih vrat Župnije Tržič

  Cerkev Marijinega oznanjenja Tržič Župnija Tržič I zupnija.trzic@rkc.si I

  Župnija Tržič v soboto, 29. septembra pripravlja dan odprtih vrat v cerkvi Marijinega oznanjenja.

  Izobraževanje, predavanje

  Nacionalni mesec skupnega branja

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si
  Kultura, Za otroke

  Razstava ilustracij Vena Dolenca; Moč domišljije

  Galerija Paviljon Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Slikar, ilustrator, pesnik in glasbenik Veno Dolenc nas bo tokrat presenetil z ilustracijami za otroke iz slikanic O skopuhu, ki se je skril v blagajno, Sanje male miške in knjig Visoko v gorah, globoko v vodah in Moč ti je dana. Avtor z mojstrsko risbo upodablja junake iz svoje bogate domišljije, ki ne pozna meja, in z izjemnim občutkom za človeške like poudarja njihove značajske poteze. Njegove ilustracije s pravo mero humorja, ponekod tudi satiričnosti ter hudomušnimi vsebinskimi poudarki prisrčno zabavajo bralce in gledalce vseh generacij.

  Za mlade in najmlajše bodo bibliotekarji Knjižnice dr. Toneta Pretnarja ob razstavi pripravili ure pravljic, ki bodo ob četrtkih, ob 17. uri. Za skupine iz vrtca bodo po predhodnem dogovoru pripovedovali pravljice, ki jih ilustriral Veno Dolenc.

  Razstava bo od torka do petka med 10. in 12. ter 16. in 18., ter ob sobotah med 10. in 12. uro na ogled do 26. 10. 2018.

  Razstave

  Razstava: Temačni srednji vek: ''In morte ultima veritas'' (V smrti leži resnica)

  Fužina Germovka KUD Ampus | 040 855 964 | drustvo.ampus@gmail.com

  Kulturno umetniško društvo Ampus vas vabi v staro fužino Germovko, kjer pripravlja razstavo z naslovom Temačni srednji vek: ''In morte ultima veritas'' (V smrti leži resnica). Obdobje srednjega veka je poznano kot mračno obdobje človeške zgodovine, v katerem so se razvile nekatere izmed najbolj krutih, zastrašujočih metod in naprav mučenja, ki so povzročale težke telesne poškodbe, nekatere celo smrt. Razstavljeni rekviziti so replike, unikatni predmeti izdelani po predlogah zgodovinsko podkrepljenih virov, izpod rok članov kulturno-umetniškega društva Ampus, katerih namen je ljudem pokazati kako krut je lahko človek do sočloveka, kako daleč seže človeška domišljija in poudariti ter opomniti ljudi na to, da vsekakor mučenje ni stvar preteklosti, ampak v drugačnih oblikah, v nekaterih državah po svetu pa celo podobnih, obstaja tudi danes in je vsakodnevno prisotno mogoče celo v naši bližini.

  Razstava bo odprta od 27. septembra vsak dan od 17:00 do 20:00 ure do vključno 7. oktobra. 

  Razstava ni primerna za otroke mlajše od 12 let, za otroke od 12. do 15. leta je obvezno spremstvo s starši oz. skrbniki.

   

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se