Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Zdravje, šport in rekreacija

  Vikend tržiških poti / Tržič trail days

  zbor: pred Dvorano tržiških olimpijcev Life, d.o.o.

  Ko bo poletna vročina malo popustila, prihaja pravi čas za uživanje v prijetni družbi na gorskem kolesu, čas za spoznavanje našega razkošja poti in lokalne ponudbe.

  29. in 30. septembra 2018 se bo v Tržiču odvijal Vikend tržiški poti / Tržič Trail Days. Gre za rekreativno gorsko-kolesarsko druženje, ki ga pripravljamo v tesnem sodelovanju z Bled Bike Festivalom, najodmevnejšim gorsko-kolesarskim festivalom pri nas.

  V nedeljo bodo organizirane različne vodene kolesarske ture po Tržiškem, med njimi bodo tudi posebne ture za punce, maratonska tura in tura z e-kolesi.

  Več informacij sledi v zadnjih avgustovskih dneh.

  Izobraževanje, predavanje

  Nacionalni mesec skupnega branja

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si
  Razstave

  Razstava: Temačni srednji vek: ''In morte ultima veritas'' (V smrti leži resnica)

  Fužina Germovka KUD Ampus | 040 855 964 | drustvo.ampus@gmail.com

  Kulturno umetniško društvo Ampus vas vabi v staro fužino Germovko, kjer pripravlja razstavo z naslovom Temačni srednji vek: ''In morte ultima veritas'' (V smrti leži resnica). Obdobje srednjega veka je poznano kot mračno obdobje človeške zgodovine, v katerem so se razvile nekatere izmed najbolj krutih, zastrašujočih metod in naprav mučenja, ki so povzročale težke telesne poškodbe, nekatere celo smrt. Razstavljeni rekviziti so replike, unikatni predmeti izdelani po predlogah zgodovinsko podkrepljenih virov, izpod rok članov kulturno-umetniškega društva Ampus, katerih namen je ljudem pokazati kako krut je lahko človek do sočloveka, kako daleč seže človeška domišljija in poudariti ter opomniti ljudi na to, da vsekakor mučenje ni stvar preteklosti, ampak v drugačnih oblikah, v nekaterih državah po svetu pa celo podobnih, obstaja tudi danes in je vsakodnevno prisotno mogoče celo v naši bližini.

  Razstava bo odprta od 27. septembra vsak dan od 17:00 do 20:00 ure do vključno 7. oktobra. 

  Razstava ni primerna za otroke mlajše od 12 let, za otroke od 12. do 15. leta je obvezno spremstvo s starši oz. skrbniki.

   

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se