Pojdi na glavno vsebino

Predstavitev

Občina Tržič zavzema 0,8% ozemlja Republike Slovenije. Na severu meji z Republiko Avstrijo in sicer po gorskem grebenu osrednjih Karavank, na zahodu meji na občini Žirovnica in  Radovljica, na vzhodu na Jezersko in Preddvor ter na jugu na občini Kranj in Naklo. Ozemlje skoraj v celoti pripada porečju Tržiške Bistrice, le manjši del pripada porečju Kokre.

Košuta


Tržič je poln doživetij. Preverite, kaj vse vam ponuja in nas obiščite.

Obišči Tržič


Severni del občine zavzemajo osrednje Karavanke, proti jugu se pokrajina znižuje v hribovje, najjužnejši del občine pa predstavljajo uravnave, ki pripadajo severnemu delu ljubljanske kotline in jih imenujemo Dobrave.

Gorati del občine prekinjajo večje in manjše doline. Glavne tri so:

  • dolina Tržiške Bistrice,
  • dolina Mošenika,
  • dolina Lomščice

Stegovniški slap

Šuštarska nedelja

Ostro alpsko podnebje, ki prevladuje v občini je posledica opisane gorske pokrajine in se kaže v dokaj nizkih temperaturah in nadpovprečni količini padavin. 70% občine prekriva gozd, med drevesnimi vrstami pa izrazito prevladuje smreka.

Čeprav Tržič leži v osrčju Karavank, je lahko dostopen. Z osebnim avtomobilom se v manj kot desetih minutah pripeljemo z gorenjske avtoceste od razcepa Podtabor, blizu pa je tudi Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se