Pojdi na glavno vsebino

Javno naznanilo o javni razgrnitvi

28. marec 2018

Sprememba Odloka o razglasitvi Spominskega parka Udin boršt za zgodovinski in kulturni spomenik (UVG, št. 20/85)

Udin boršt je po odloku iz leta 1985 (Uradni vestnik Gorenjske, št. 20, 13.12.1985) zgodovinski in kulturni spomenik lokalnega pomena, razglašen v občini Kranj in Tržič, kasneje (po ustanovitvi leta 1994), je odlok sprejela tudi občina Naklo.

Namen in cilj sprejetja Odloka o spremembi Odloka o razglasitvi Spominskega parka Udin boršt za zgodovinski in kulturni spomenik je omogočiti preselitev kmetijskega gospodarstva Logar iz strogega središča vasi Goriče, na primernejšo lokacijo, ki bo omogočala nadaljnji razvoj kmetije ter prispevala k izboljšanju življenjskega standarda, tako za člane preseljenega kmetijskega gospodarstva, kot za prebivalce vasi Goriče, ki bodo s tem pridobili kvalitetnejšo in primernejšo okolje za bivanje.

Ker se sprememba odloka nanaša na lokacijo na območju Mestne občine Kranj, javno predstavitev in javno obravnavo Odloka o spremembah Odloka o razglasitvi Spominskega parka Udin boršt, izvede Mestna občina Kranj, v skladu s 3. točko 58. člena Zakona o ohranjanju narave (Uradni list RS, št. 96/04 – uradno prečiščeno besedilo, 61/06 – ZDru-1, 8/10 – ZSKZ-B in 46/14).

Gradivo je dostopno tukaj ...

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se