Pojdi na glavno vsebino

Podžupani

Predstavitev podžupanov

Podžupan Dušan Bodlaj

Dušan Bodlaj je rojen 31.01.1961 v Pristavi pri Tržiču, kjer v lastni hiši, ki sta jo skupaj z ženo zgradila pred petindvajsetimi leti, živi še danes.

Po končani Srednji elektrotehniški šoli Iskra v Kranju se je zaposlil v tedanjem podjetju  Iskra Elektromehanika Kranj, kjer je v razvojnem oddelku sodeloval pri razvoju industrijskih elektronskih naprav. Pot bogate poklicne kariere ga je naprej vodila skozi projektiranje in programiranje strojev in tehnoloških linij v industriji, vzdrževanje strojev in naprav, ukvarjal pa se je tudi z informacijsko tehnologijo, kot skrbnik računalniške strojne in programske opreme ter računalniških mrež.

Svoje znanje in izkušnje je v zadnjem obdobju dela v gospodarstvu delil s sodelavci kot vodja operativnega vzdrževanja in nazadnje kot vodja proizvodnje in vzdrževanja.

Velik del svojega prostega časa že več kot štirideset let namenja prostovoljnim gasilcem, v obdobju zadnjih desetih let tudi kot predsednik nadzornega in upravnega odbora Prostovoljnega gasilskega društva Križe. Pri svojem prostovoljnem delu  je skupaj s sodelavci dosegel izredne uspehe na področju gasilstva in bil zato nagrajen s Plaketo Občine Tržič in z nazivom Častni predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Križe.

Je velik ljubitelj gora, ki mu predstavljajo sprostitev, zato vsak prosti trenutek izkoristi za obisk njemu najbližje Kriške gore, ki jo je do sedaj obiskal že preko štiristo krat in je dobitnik kar petih medalj Junaka Kriške gore. V svojem planinskem dnevniku ima tudi žige večine najvišjih slovenskih vršacev.

Velik užitek mu predstavlja tudi vožnja z motorjem, s katerim sta skupaj z ženo prepotovala že velik del Evrope in Balkana.

Dušan Bodlaj je poročen, je oče dveh otrok, skupaj z ženo Veroniko pa najbolj uživata v razposajeni družbi vnukinje Tinkare in vnuka Ožbeja. 

Kot podžupan namerava največ pozornosti posvetiti ustvarjanju kvalitetnih pogojev za razvoj gospodarstva in turizma v občini. Poleg tega pa se mu zdi pomembno zagotavljati visoko raven javnih storitev na vseh področjih družbenega življenja (vrtci, šolstvo, zdravstvo, infrastruktura, društva, kultura, šport…).


Jure Ferjan, rojen 4. januarja 1993, iz Bistrice pri Tržiču, je po izobrazbi diplomirani ekonomist. S 1. januarjem 2019 je bil imenovan za podžupana Občine Tržič. V svojem mandatu se bo posvetil predvsem gospodarstvu in družbenim dejavnostim, pokrival pa bo tudi področje mladih. Zadolžen bo za izvedbo velikega projekta - odvajanje odpadnih voda, gradnja vodovoda in pet kilometrov novih cest.

Občinski odbor SDS v Tržiču vodi od junija 2015, je pa tudi aktualni predsednik Sveta Slovenske demokratske mladine. Pred tem je dve leti opravljal funkcijo generalnega sekretarja podmladka SDS. Na volitvah v Državni zbor RS, ki so potekale 3. junija 2018, je v 1. volilni enoti, 7. volilnem okraju - Tržič s 1.790 glasovi oziroma 26,91 % prepričljivo zmagal, a ostal zunaj parlamentarnega praga.

Bil je eden izmed novinarjev prve ekipe novega medijskega projekta Nova24TV. Kasneje je bil tudi štiri mesece vršilec dolžnosti odgovornega urednika televizije Nova24TV in spletnega portala Nova24TV.si. Pred imenovanjem na funkcijo podžupana je bil voditelj oddaje Objektiv in urednik na Nova24TV in Nova24TV.si.

Jure Ferjan svoj prosti čas posveča partnerki Karmen in sinu v trebuščku, ki se bo družini predvidoma pridružil meseca marca.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se