Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

PEACE_Alps

PEACE Alps bo spodbujal izvajanje trajnostnih energetskih akcijskih načrtov  (SEAPs) ali drugih energetskih konceptov, ki so jih potrdile lokalne oblasti (LAS) v regijah Alpskega prostora (ASA) z medobčinskimi pristopi. Podpiranje LAS pri izvajanju konkretnih ukrepov, bodo glavno vodilo projekta in način za doseganje glavnih ciljev: zmanjševanje CO2  in prilagajanje političnih instrumentov na področju podnebnih sprememb.

»Vrednost projekta, ki se izvaja od decembra 2015 do decembra 2018, je 178.292 EUR in je v višini 85% (151.548 EUR – ERDF sredstva) sofinanciran s strani Evropske Unije, iz programa Interreg Alpine Space.«

Občina Tržič v projektu nastopa kot deležnik, kjer je glavni cilj projekta izdelava Trajnostnega energetskega načrta za Gorenjsko (TEN Gorenjska). 

Priprava dokumenta in kasnejše spremljanje izvajanja akcijskega načrta bi se izvedlo na podlagi metodologije v okviru Konvencije županov za podnebne spremembe in energijo, saj želimo z dokumentom in z njegovim izvajanjem resnično prispevati k izboljšanju življenjskega okolja vseh prebivalcev Gorenjske ter k doseganju energetskih in podnebnih ciljev Evropske unije. 

Konvencija županov za podnebne spremembe in energijo je evropsko gibanje, v katerem prostovoljno sodelujejo lokalne in regionalne oblasti, ki se zavežejo k izvajanju ciljev EU na področjih podnebnih sprememb in energije na svojem ozemlju. H Konvenciji županov za podnebne spremembe in energijo bi pristopili kot skupina podpisnikov s skupnim ciljem zmanjšati emisije CO2 na območju Gorenjske za najmanj 40% do leta 2030. Sprejeli bi tudi celosten pristop k obravnavanju blažitve podnebnih sprememb ter prilagajanja nanje. Vse to bi prikazali v skupnem dokumentu – TEN Gorenjske. 

Spletna stran projekta: http://www.alpine-space.eu/projects/peace_alps/ 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...