Pojdi na glavno vsebino

Šola

Cilj in želja vsake družbene skupnosti, bodisi družine, vasi, mesta, pokrajine, občine in navsezadnje države je, biti uspešen pri vzgoji in izobraževanju. Eno brez drugega tu ne gre. Tržič je občina, ki posveča tema področjema zelo velik pomen. Tu šole in seveda vrtec, vlagajo velik angažma za uspešno vzgojno-izobraževalno delo z otroci, zatem z mladostniki v obdobju adolescence in kasneje predvsem srednje šole z vključevanjem le teh v aktivno družbeno skupnost.

Na področju Tržič delujejo tri osnovne (Bistrica, Križe, Tržič) in tri podružnične šole (Kovor, Lom, Podljubelj); otroka vpišete v šolo glede na šolski okoliš, v katerem otrok biva. Nova znanja pa učenci lahko pridobivajo tudi v Glasbeni šoli Tržič in na Ljudski univerzi Tržič, ki pa je še posebej aktivno usmerjena v tretje življenjsko obdobje in pridobivanje osnovne izobrazbe ljudi, ki zaradi kakršnihkoli razlogov niso uspeli dokončati šolanja v svojih šoloobveznih letih.

Vpis v 1. razred osnovne šole

Starši morate v prvi razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let. 

Vpis v osnovno šolo poteka v mesecu februarju za šolsko leto, ki se začne septembra istega leta. Vpis poteka tako, da šola v razgovoru s starši izpolni vpisni list, ki ga podpišejo starši.

Vsaka šola ponuja pester izbor obšolskih dejavnosti, več o njihovih vsebinah pa si oglejte na spletnih straneh posamezne šole.

Povezave do spletnih strani šol: OŠ Križe, OŠ Bistrica pri TržičuOŠ Križe

Kontakt

Aneta Lavtar; Urad za gospodarstvo in družbene  dejavnosti (soba 203); tel: 04 5971 522; aneta.lavtar@trzic.si  

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se