Pojdi na glavno vsebino

Ravnanje z nepremičninami

Pomemben del premoženja Občine Tržič predstavljajo nepremičnine, med katerimi je veliko število takih nepremičnin, ki jih občina potrebuje za opravljanje svojih nalog. Občina Tržič pa ima v lasti tudi nepremičnine, ki jih trajno ne potrebuje za opravljanje svojih nalog in jih mora občina prodati ali pa z oddajo v najem ali na drug ustrezen način zagotoviti njihovo gospodarno rabo.

Na drugi strani je precej nepremičnin, ki jih Občina Tržič potrebuje za opravljanje svojih nalog, pa so te še vedno v zasebni lasti. Večinoma gre za primere, ko po zemljišču v zasebni lasti poteka kategorizirana občinska cesta. Take nepremičnine Občina Tržič odkupuje v skladu s svojimi zmožnostmi.

Postopek nakupa in prodaje nepremičnin, oddaje v najem in obremenitve nepremičnin s stvarnimi pravicami urejata Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 86/10, 75/12, 47/13 – ZDU-1G, 50/14, 90/14 – ZDU-1I, 14/15 – ZUUJFO in 76/15) in Uredba o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11, 42/12, 24/13, 10/14 in 58/16). 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se