Pojdi na glavno vsebino

Služba Turizem Tržič

Služba Turizem Tržič (STT) predstavlja stičišče ponudbe za lokalno prebivalstvo (organizacija prireditev, prodaja vstopnic za prireditve drugih organizatorjev …) in obiskovalce od drugod (organizacija vodenih ogledov, prodaja spominkov, publikacij, zemljevidov …), hkrati pa v sodelovanju s turističnimi ponudniki izvaja promocijo turistične ponudbe Tržiča in okolice.

Informacije o turistični ponudbi na Tržiškem najdete na www.visit-trzic.com.

Kontakt

Služba Turizem Tržič, Trg svobode 18, 4290 Tržič
Tel: 04 597 15 36, 04 597 15 24, 04 59 71 556, 051 627 057
informacije@trzic.si 

Delovni čas:
1. 10. do 30. 4.
ponedeljek-petek 9.00 - 17.00
1. 5. do 30. 9.
ponedeljek-petek 8.00 - 18.00
1. 6. do 31. 8.
sobote, nedelje in prazniki 10.00 - 16.00

Izposoja opreme za prireditve ter najem KCT

  • Stojnice – Občina Tržič razpolaga s šestnajstimi stojnicami. Cena najema ene stojnice znaša 16,67 EUR/dan. V ceno niso zajeti stroški prevoza, montaže in demontaže stojnic. Cene ne vključujejo DDV. Društva in javni zavodi, ki imajo sedež v občini Tržič in na stojnicah ne bodo opravljali profitne dejavnosti, imajo pri plačilu najemnine 50 % popust.
  • Šotor in oder – sta na voljo vsem domačim ali tujim društvom, posameznikom ali pravnim osebam, ki bodo organizirali javno prireditev ali kakšen drug javni dogodek. Občina najemnine za izposojo odra in šotora ne zaračuna. Vsakokratni uporabnik šotora pa Prostovoljnemu gasilskemu društvu Tržič plača dejanske stroške postavitve in podiranja omenjene opreme. Za postavitev in odstranitev najete opreme torej skrbi Prostovoljno gasilsko društvo Tržič, ki je tudi izdajatelj računa za opravljeno storitev. Za prireditve izven občine Tržič vam Prostovoljno gasilsko društvo Tržič zaračuna tudi potne stroške.
  • Kulturni center Tržič (KCT) – Možnost najema dvorane, ki je primerna za gledališke in plesne predstave, glasbene nastope, predavanja in projekcije itd. 

Vloge

Obvestilo lokalne skupnosti o prireditvi

Na podlagi 14. člena Zakona o javnih zbiranjih  mora vsak organizator o organizaciji javne prireditve oziroma shoda obvestiti tudi lokalno skupnost (Občino). Le-ta s potrditvijo prejema obvestila, potrdi da je z organizacijo prireditve oz. shoda seznanjena. Potrdilo lokalne skupnosti organizator skupaj z vlogo in vso potrebno dokumentacijo predloži pristojnemu organu (Policijski postaji Tržič ali Upravni enoti Tržič). Potrditev obvestila je oproščena plačila uprave takse.

V prijavi se navede kraj, vrsto prireditve ter datum in čas trajanja prireditve.

Vloge

Oglasni prostori

Občina Tržič razpolaga z dvema oglasnima prostoroma, namenjenima neprofitnim organizacijam. Prvi oglasni pano se nahaja pri Gorenjski plaži, drugi pa pri Lokomobili (pri supermarketu Mercator). Rezervacije plakatnih mest za prireditve oddate v Turistično promocijskem in informacijskem centru Tržič. Oblikovan jumbo plakat pa pošljete en teden pred predvidenim lepljenjem. Stroške tiskanja in lepljenja plača organizator.

Kontakt

Janja Nemc; STT; tel.: 04 5971 536; janja.nemc@trzic.siinformacije@trzic.si

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se