Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Začetek 7. sezone Družinskega branja

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Balos 4 , 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si
  Izleti, pohodi

  Gutenberški dan - ODPOVEDNO

  Ruševine gradu Altgutenberg Kulturno umetniško društvo Ampus | Podljubelj 151, 4290 Tržič | drustvo.ampus@gmail.com

  Vljudno vabljeni na Gutenberški dan, ki bo v soboto, 1. oktobra od 12. ure dalje na pobočju gradu alt Gutenberg nad Bistrico pri Tržiču. Preizkusili se boste lahko v  v lokostrelstvu, metanju nožev in sekir, v srednjeveških igrah in obiskali kotičke, ki izdajajo najbolj temačne skrivnosti srednjega veka. Prireditev se bo zakljičila s koncerzom skupine Noreia, ki nas bo popeljala v čas naših poganskih korenin- čas Keltov in Slovanov. 

   

  koncert, Kultura

  Koncert: Zapojmo na Zelenici

  dom na Zelenici Foné Megále I 031 692 767 I fone.megale@gmail.com I

  V soboto, 1. oktobra bo na Zelenici koncert mešanega pevskega zbora Bilka iz Avstrije in vokalne skupine Foné Megále iz Medvod, s pričetkom ob 12. uri.

  koncert

  Koncert skupine Noreia

  Kulturni center Tržič Kulturno umetniško društvo Ampus | Podljubelj 151, 4290 Tržič | drustvo.ampus@gmail.com I

  Gutenberški dan je zaradi napovedi slabega vremena odpovedan. So se pa organizatorji kljub temu odločili, da izvedejo koncert skupine Noreia, ki vas bo popeljala v čas naših poganskih korenin- čas Keltov in Slovanov.

  Noreia je štiričlanska zasedba izkušenih mladih glasbenikov, ki igrajo tradicionalne irske, škotske in bretonske pesmi, a ne vedno na povsem tradicionalen način. V zadnjem času skupina aktivno spaja tradicije keltskega sveta z lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo, kar ustvarja prepoznaven in unikaten zvok.

  11. spominjarije na Poldeta Bibiča

  Dom krajanov Brezje pri Tržiču, Brezje pri Tržiču 55, 4290 Tržič Krajevna skupnost Brezje pri Tržiču v sodelovanju z Zvezo kulturnih organizacij Tržič in območno izpostavo JSKD

  Krajevna skupnost Brezje pri Tržiču, Društvo Sveta Neža, Zveza kulturnih organizacij Tržič - Območna izpostava JSKD TRŽIČ vas vljudno vabijo na enajste "SPOMINJARIJE" na gledališkega in filmskega velikana ter "domačina"
  P oldeta Bibiča, v soboto, 1. oktobra 2022, ob 19. uri,  v Domu krajanov Brezje pri Tržiču.


  Z besedo Lada Srečnika ter igrico Zajčkovi prijatelji v izvedbi brezjanskih otrok in v sodelovanju z OŠ Bistrica in PŠ Kovor boste obujali spomine na slovenskega "igralca z veliko začetnico", pedagoga in pisca memoarske proze.
  Besedni oblikovalec programa bo tudi tokrat David Ahačič.

  Prijave na jesensko okrevanje v Termah Radenci

  iz Tržiča Društvo diabetikov Tržič I Ročevnica 61, 4290 Tržič I 040 283 492 I diabetiki.trzic@gmail.com I

  Društvo diabetikov vas vabi na jesensko okrevanje v Zdravilišču  Radenci, od nedelje 16., do nedelje 23. oktobra 2022.

  Prijave do 10. oktobra 2022 oddajte Viki Remic na telefonsko številko: 031 663 012. Plačila pa v času uradnih ur v društveni pisarni, vsak torek, od 17. do 18. ure.

  Izobraževanje, predavanje

  Začetna angleščina, nemščina, španščina in ruščina

  Ljudska univerza Tržič | info@lu-trzic.si | 04/592 55 50

  Prijave na začetne jezikovne tečaje se zbirajo do 31. 10. 2022.

  Razstave

  Razstava: Ana Zavadlav; Pod rdečim klobukom-medved, čriček in zmerjavca

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I
  Galerija Paviljon je zaživela pravljično življenje z junaki ilustracij Ane Zavadlav. Otroci in starši se navdušujemo nad njimi v otroških slikanicah in revijah Ciciban in Cicido, stroka pa je njeno delo nagradila z dvema Levstikovima nagradama in plaketo Hinka Smrekarja. Vabljeni na obisk v pravljično galerijo!
  Pri razstavi s posojo gradiva prijazno sodeluje založba Mladinska knjiga.

  Vabljeni na ogled razstave od torka do petka med 10. in 12. ter med 16. in 18. uro, ob sobotah pa od 10. do 12. ure.

  ostalo

  Razstava o zgodovinskih dogodkih in dejanjih generala Rudolfa Maistra ter borcev za severno mejo

  Osnovna šola Križe Zveza društev »GENERAL MAISTER« I Einspielerjeva ulica 6, 1000 Ljubljana I 059 91 62 51 I zvezadgm@siol.net I

  Vabljeni na razstavo o zgodovinskih dogodkih in dejanjih generala Rudolfa Maistra ter borcev za severno mejo, ki je na ogled v prostorih OŠ Križe od 26. septembra do 6. oktobra 2022, od 17. do 19. ure, razen sobote in nedelje.

   

  Razstavo organizirata Društvo generala Rudolfa Maistra in OŠ Križe. Domoljubna dejanja generala Maistra in borcev za severno mejo so bila nedvoumno prvi korak prizadevanj za svobodno in samostojno Slovenijo.

   

  Križe so tudi rojstni kraj Lojzeta Udeta, pravnika, publicista, zgodovinarja in strokovnjaka za narodnostna vprašanja, ki je bil pomemben organizator in borec za severno mejo na in preko Karavank.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...