Pojdi na glavno vsebino

Aktualno

 • Prenos 16.seje Občinskega sveta Občine Tržič preko spleta

  Prenos 16.seje Občinskega sveta Občine Tržič preko spleta >

  Danes od 17:00 dalje ...

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Seje Občinskega sveta Občine Tržič potekajo nemoteno. Občina Tržič je objavila Javni razpis za sofinanciranje športnih programov v občini za leto 2021. Velja nov način obračuna stroškov za vrtičke. Sprememba plačilnih rokov za dolžnike, ki niso gospodarski subjekti. Nova informacijska točka pred vhodom v spominski park na Ljubelju in nova praznična pot po Tržiču.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Občina Tržič ima sprejet nov odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo za območje občine Tržič. Pišemo o vplivu paketov protikorona ukrepov na postopke javnega naročanja lokalnih skupnosti. Tržiško gospodarstvo vodita v prihodnost razvoj in modernizacija. Obnovili smo spominsko ploščo grobišča borcev NOB na tržiškem pokopališču.

 • Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem - SPIRIT

  Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem - SPIRIT  >

  Rok za oddajo vlog je zelo kratek, in sicer samo do 26.11.2020 do 18.00.

 • KORONAVIRUS – Ukrepe za zajezitev širjenja okužb prilagajamo glede na epidemiološko situacijo v državi in širši regiji

  KORONAVIRUS – Ukrepe za zajezitev širjenja okužb prilagajamo glede na epidemiološko situacijo v državi in širši regiji >

  Ukrepi za zajezitev širjenja okužb.

 • Obvestilo o zapori Slap - Jelendol Slap - Lom - Grahovše

  Obvestilo o zapori Slap - Jelendol Slap - Lom - Grahovše >

  Zapore cest.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Voznike opozarjamo na spremenjeno prometno ureditev ceste Kovor-Brdo. Komunala Tržič je pripravljena na zimo. Sistem za spremljanje prostih parkirnih mest bo do sredine decembra letos v stanju poskusnega obratovanja. TPIC Tržič vas vabi k nagradnemu izzivu in napoveduje izdajo zimskega turističnega časopisa. Tudi v občini Tržič zagotovljen topli obrok za učence v času zaostrenih epidemioloških razmer. Krajevne skupnosti se pripravljajo na inventuro ob koncu leta. Objavljen javni razpis za sofinanciranje športnih programov v občini za leto 2021.

 • Zagotavljanje toplega obroka za učence v času zaostrenih epidemioloških razmer

  Zagotavljanje toplega obroka za učence v času zaostrenih epidemioloških razmer >

  Poziv

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  V letu 2021 načrtujemo energetsko prenovo gradu Neuhaus in Tržiškega muzeja. V oktobru 2020 so bila v celoti izvedena dela energetske sanacije vrtca Deteljica. V občini Tržič postopoma prenavljamo javno razsvetljavo. V nekdanji žičniški postaji ob koči na Zelenici na ogled stalna muzejska razstava.

 • KORONAVIRUS – Navodila NIJZ

  KORONAVIRUS – Navodila NIJZ >

  Karantena, okužba, izpostavitev okužbi

 • KORONAVIRUS – Začasno ukinjena nočna dežurna v Lekarni Kranj

  KORONAVIRUS – Začasno ukinjena nočna dežurna v Lekarni Kranj >

  Obvestilo

 • KORONAVIRUS – Odredba

  KORONAVIRUS – Odredba >

  Odredba o preventivnih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa (SARS-COV-2)

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Z današnjim dnem omejitev gibanja na občine, obisk grobov ni več izjema. TPIC in Galerija Atrij do nadaljnjega zaprta, vstop v občinske prostore le po predhodni najavi. Nujno varstvo otrok je občina zagotovila v enoti Palček Vrtca Tržič. Razgledna učna pot Dovžanova soteska prejela priznanje za tretje mesto v akciji Naj pot Turistične zveze Slovenije.

 • KORONAVIRUS – Omejitev gibanja med občinami

  KORONAVIRUS – Omejitev gibanja med občinami >

  Od danes veljajo omejitve gibanja med občinami.

 • Urejanje in obisk grobov

  Urejanje in obisk grobov >

  Obvestilo Komunale Tržič

 • KORONAVIRUS – Nujno varstvo v občini Tržič

  KORONAVIRUS – Nujno varstvo v občini Tržič >

  Vrtec Tržič

 • KORONAVIRUS – Zaprtje TPIC Tržič in Galerija Atrij

  KORONAVIRUS – Zaprtje TPIC Tržič in Galerija Atrij >

  #ostanitezdravi

 • KORONAVIRUS – Klicni center

  KORONAVIRUS – Klicni center >

  V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi s koronavirusom je vlada vzpostavila klicni center. Na vaša vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani pod mentorstvom ustreznih strokovnjakov.

 • KORONAVIRUS – poziv Štaba CZ Tržič

  KORONAVIRUS – poziv Štaba CZ Tržič >

  Občina Tržič v sodelovanju z občinskim Štabom CZ Tržič vljudno naproša vse občane, da se striktno držijo vladnih navodil in priporočil NIJZ.

 • KORONAVIRUS – Upoštevanje ukrepov zmanjšuje okuženost

  KORONAVIRUS – Upoštevanje ukrepov zmanjšuje okuženost >

  Tržičanke in Tržičani zmoremo, znamo, želimo. Stremimo k istemu cilju - ostati zdravi.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  V prostore Občine Tržič je v času epidemije vstop možen le po predhodni najavi, le primerno zaščiteni odslej tudi na zunanjih javnih površinah. V Tržiču smo začasno prekinili z izvajanjem storitve Prostofer. Gradbena dela na projektu »Sanacija po ujmi 2018« gre uspešno h koncu. Občina Tržič želi spisati še eno uspešno zgodbo in na Zelenici vzpostaviti »Raziskovalno učni center za plazove in Naturo 2000.« Pišemo tudi o področju javnega naročanja, ki je po besedah resornega ministra orodje in hkrati orožje javnega naročnika.

 • KORONAVIRUS – Upoštevanje priporočil za zajezitev virusa

  KORONAVIRUS – Upoštevanje priporočil za zajezitev virusa >

  Občina Tržič in štab Civilne zaščite občine Tržič občanke in občane naprošata, da upoštevajo pravila in omejitve za zajezitev okužbe s Covid-19.

 • Obvestilo uporabnikom javnih površin, otroških igrišč ter upoštevanje pravil

  Obvestilo uporabnikom javnih površin, otroških igrišč ter upoštevanje pravil >

  Občina Tržič naproša vse uporabnike javnih površin, da se držijo navodili in sprejetih ukrepov za zajezitev okužbe s Covid-19:

 • Obvestilo o zaporah cest

  Obvestilo o zaporah cest >

  Zapora cest Slap - Lom in Slap - Jelendol

 • Začasna prekinitev voženj Prostofer

  Začasna prekinitev voženj Prostofer >

  Glede na slabo epidemiološko sliko tako v občini Tržič, kot tudi v gorenjski in sosednjih regijah, Občina Tržič žal ne sprejema več naročil za vožnje v sistemu Prostofer ...

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  V prostore Občine Tržič vstop od jutri dalje možen le po predhodni najavi. Občina Tržič je ena izmed prvih slovenskih občin, ki vključuje vloge na državni portal eUprava in portal SPOT. Pred Zdravstvenim domom v Tržiču in za Mošenikom zaživeli prvi dve pametni parkirišči. Pripravljen je osnutek proračunov za naslednji dve leti. V Tržiču iščemo nove turistične vodnike in podpiramo aktivnosti Gasilske reševalne službe Kranj.

 • Omejitev vstopov zunanjim strankam v prostore Občine Tržič

  Omejitev vstopov zunanjim strankam v prostore Občine Tržič >

  Sprejem le po predhodnem naročilu.

 • Javno obvestilo občanom

  Javno obvestilo občanom >

  Javno obvestilo občanom glede epidemiološke situacije okužbe z virusom covid-19

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Občina Tržič je pričela s pripravo podatkov za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2021. Seznanjamo vas s spremembami pri pošiljanju e-računov Občini Tržič. Spodbujamo PEŠBUS – aktivno pot v šolo. Z javnim naznanilom predstavljen delni načrt zaščite in reševanje ob pojavu posebno nevarnih bolezni živali in ob nesreči zrakoplova v občini. V našem mestu smo odkrili spominsko ploščo v čast in spomin gospodu Ivanu Boberskemu.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Nad avlo Dvorane tržiških olimpijcev smo sanirali streho. V kratkem bo možno vloge oddajati preko spletnega mesta. V naslednjih mesecih se bomo ukvarjali s parkiranjem v Tržiču. V mesecu ozaveščanja o otroškem raku, smo si zlate pentljice pripeli tudi na Občini Tržič.

 • NA OBČINI TRŽIČ SE DOGAJA: Občina Tržič najbolj varna občina v državi

  NA OBČINI TRŽIČ SE DOGAJA: Občina Tržič najbolj varna občina v državi  >

  Že drugo leto zapored je Občina Tržič prejela priznanje za najbolj varno občino v državi. Med poletno sezono smo v njej v času koronavirusa zabeležili skoraj 10 tisoč namestitev turistov. Na Občini Tržič smo prenovili sejno sobo, ki predstavlja zrcalo tržiške občine - koščka raja v osrčju Karavank. V novem zabojniku pred Ambulatorijem jemljejo brise na COVID-19, na Občini Tržič pa zaposlene preko raznih projektov vzpodbujamo k udeleževanju aktivnosti za varovanje in krepitev zdravja ter zdravemu prehranjevanju. Občina Tržič je spremenila plačilne roke pri prejetih in izdanih računih, z objavo javnega naročila pa išče izvajalca za izvajanje geodetskih storitev.

 • Kako je s parkiranjem v Tržiču?

  Kako je s parkiranjem v Tržiču? >

  V naslednjih mesecih se bomo ukvarjali s parkiranjem v Tržiču. Pripravil bomo predlog novih parkirnih režimov. Da bi bili ti čim bolj po vaši meri, vas prosimo, da sodelujete z nami.

 • 2.javna razprava o parkiranju v Tržiču

  2.javna razprava o parkiranju v Tržiču >

  V petek, 18. septembra 2020 ob 17. uri v veliki sejni dvorani Občine Tržič.

 • V občini Tržič rekordna poletna promocijska kampanja Odkrij košček raja 2020

  V občini Tržič rekordna poletna promocijska kampanja Odkrij košček raja 2020 >

  Tržič s svojo ekskluzivno lokacijo ob avstrijski meji, blizu največjega slovenskega letališča in v soseščini najbolj obljudenih biserov v državi, kot so Bled, Bohinj, Ljubljana in Kranjska Gora, ponuja pravo oazo miru, ki s svojo lepoto naredi vtis tudi na zahtevnejšega obiskovalca. V, zaradi koronavirusa, spremenjeni turistični realnosti, smo na Občini Tržič pomladi letos ustvarili novo promocijsko kampanjo Odkrij košček raja. Pritegnila je izjemno pozornost in skoraj 5 milijonov prikazov.

 • Zapora ceste skozi Dovžanovo sotesko

  Zapora ceste skozi Dovžanovo sotesko >

  Zapora ceste zaradi izvajanja sanacijskih del

 • Šuštarski praznik bo v Tržiču

  Šuštarski praznik bo v Tržiču  >

  Z današnjim odprtjem (3. 9. 2020, ob 18. uri) obutvene razstave Raziskovanja Bosonogice in Obujčka in koncertom Ponosni na šuštarsko tradicijo v izvedbi Kulturnega društva Jerbas v Atriju Občine Tržič, se začenja Šuštarski praznik v Tržiču. Tradicionalna Šuštarska nedelja je zaradi razmer s koronavirusom odpovedana, a dogodki, ki so jih načrtovali v Tržiškem muzeju, ostajajo. V soboto, 5. septembra bo Šuštarski tržni dan. V nedeljo, 6. septembra pa v atriju Občine Tržič pripravljamo »modno revijo« s predstavitvijo nekdanjega obuvanja, tržiške čevljarske dediščine in današnjih tržiških čevljarjev. Na vrtu Tržiškega muzeja bo isti dan koncert dua harmonik, po razstavah bo potekalo strokovno vodenje.

 • Občina Tržič s številnimi investicijami skrbi za dobro počutje tržiških otrok in zaposlenih v vrtcih in šolah

  Občina Tržič s številnimi investicijami skrbi za dobro počutje tržiških otrok in zaposlenih v vrtcih in šolah >

  Prav poseben je današnji dan za 137 otrok, ki so prvič prestopili prag tržiških osnovnih šol. V OŠ Tržič je 32 prvošolčkov, še dodatnih 9 v Podružnični šoli Lom in sedem v Podružnični šoli Podljubelj. Na OŠ Bistrica so dobrodošlico izrekli 37 in v Podružnični šoli Kovor 16 prvošolčkom, v OŠ Križe pa šolske klopi po novem zaseda 36 otrok.

 • V Tržiču smo ponosni na šuštarsko tradicijo

  V Tržiču smo ponosni na šuštarsko tradicijo >

  Šuštarski tradiciji v Tržiču ostajamo zvesti tudi v času korona virusa. Nemogoče je sicer nadomestiti Šuštarsko nedeljo, a dogodki, ki so jih načrtovali v Tržiškem muzeju, ostajajo. V četrtek, 3. septembra bo v Atriju Občine Tržič odprtje obutvene razstave Raziskovanja Bosonogice in Obujčka in koncert Ponosni na šuštarsko tradicijo v izvedi Kulturnega društva Jerbas. V soboto, 5. septembra bo Šuštarski tržni dan. V nedeljo, 6. septembra pa v atriju Občine Tržič pripravljamo »modno revijo« s predstavitvijo nekdanjega obuvanja, tržiške čevljarske dediščine in današnjih tržiških čevljarjev. Na vrtu Tržiškega muzeja bo isti dan koncert dua harmonik, po razstavah bo potekalo strokovno vodenje.

 • Obnovljena cesta priložnost za nove investitorje v BPT

  Obnovljena cesta priložnost za nove investitorje v BPT >

  Po ureditvi parka, otroškega igrišča, kolesarskega poligona ter prenovah številnih stavb, se že naslednji mesec na območju nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice začenja obnova ceste, po kateri se bodo, vsaj upamo tako, v prihodnje vozili tudi novi investitorji in izvajalci različnih dejavnosti.

 • Šuštarski praznik

  Šuštarski praznik >

  Nedelja, 6.9.2020

 • V BPT v Tržiču se po treh desetletjih tkejo nove zgodbe

  V BPT v Tržiču se po treh desetletjih tkejo nove zgodbe >

  Po skoraj treh desetletjih propadanja, je z ureditvijo parka, otroškega igrišča, kolesarskim poligonom in številnimi prenovami stavb, ponovno zaživelo območje BPT. Občina Tržič je v ureditev vložila skoraj 300 tisoč evrov z ddv, istočasno pa ohranila in lepo obnovila nekdanjo vratarnico in lesen gasilski stolp, ki je lahko zgled za ohranjanje kulturne dediščine.

 • HITRO S KOLESOM - od danes dalje tudi v Tržiču

  HITRO S KOLESOM - od danes dalje tudi v Tržiču >

  Odprtje mreže za izposojo koles je prvi korak k celovitemu in dobro podprtemu sistemu izposoje koles na Gorenjskem. »GORENJSKA.BIKE« je produkt, ki je nastal v okviru operacije HITRO s KOLESOM v okviru sredstev CLLD 2014-2020 na 1. javnem pozivu LAS Gorenjsk košarica. Ta je v višini 80% sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Skupna vrednost operacije (neto upravičeni stroški + DDV) je 533.582,88 €, od tega vrednost ESRR 249.991,60 € (80 %).

 • Sanacija Kranjske ceste

  Sanacija Kranjske ceste >

  Popolna zapora ceste od 20. julija do 7. septembra 2020

 • Občina Tržič podpira humanitarne programe

  Občina Tržič podpira humanitarne programe  >

  Občina Tržič že petnajsto leto zapored izvaja javni razpis za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič. Nanj se vsako leto prijavi kakšen prijavitelj več in tako se je število prijav iz začetnih 21 povečalo na letošnjih 30, kar je največ do zdaj.

 • Dela na cesti

  Dela na cesti >

  Dolina, Čadovlje, Lom, ...

 • Poletnih torkanj in koncerta na Gorenjski plaži letos žal ne bo

  Poletnih torkanj in koncerta na Gorenjski plaži letos žal ne bo >

  V želji po omejevanju širjenja koronavirusa (COVID-19) in v skladu z zaostrenimi ukrepi pristojnih institucij smo bili na Občini Tržič primorani do nadaljnjega odpovedati vse dogodke v naši organizaciji. Posledično so žal odpovedana Poletna torkanja in avgustovski koncert na Gorenjski plaži.

 • Sodelovanje kranjske in tržiške občine za večjo požarno varnost

  Sodelovanje kranjske in tržiške občine za večjo požarno varnost >

  Mestna občina Kranj, Občina Tržič in Gasilsko reševalna služba Kranj (GARS Kranj) so dopoldne podpisale pogodbo za sodelovanje pri zagotavljanju skupnega požarnega varstva. GARS Kranj se bo tako na območju občine Tržič v prihodnje vključevala ob večjih požarih na industrijskih objektih in v strnjenih naseljih, saj ima za to ustrezno opremo.

 • Naj športnik Tržiča za leto 2019 je Žan Košir

  Naj športnik Tržiča za leto 2019 je Žan Košir >

  Športna zveza Tržič je v sodelovanju z Občino Tržič v sredo, 17. junija 2020 v amfiteatru Gorenjska plaža razglasila Naj športnika Tržiča za leto 2019 in podelila priznanja najuspešnejšim in najbolj obetavnim športnikom v lanskem letu ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka. Najboljši športnik Tržiča za leto 2019 je postal deskar Žan Košir, drugo mesto si je priskakal Anže Semenič, tretje mesto pa je osvojil plezalec Anže Peharc.

 • Sedemnajst županovih petic za najboljše učence tržiških osnovnih šol

  Sedemnajst županovih petic za najboljše učence tržiških osnovnih šol >

  Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic je dopoldne v atriju Občine Tržič sprejel sedemnajst učenk in učencev treh tržiških osnovnih šol, ki so imeli vseh devet let šolanja odličen uspeh. Poslavlja se generacija 2005, ki je šolsko leto zaradi koronavirusa zaključila precej drugače kot generacije pred njo, a z inovativnimi rešitvami doživela valeto.

 • Ohranjajmo spomin, ki naj bo vsem v opomin – Predsednik RS Borut Pahor počastil spomin na 75. obletnico osvoboditve koncentracijskega

  Ohranjajmo spomin, ki naj bo vsem v opomin – Predsednik RS Borut Pahor počastil spomin na 75. obletnico osvoboditve koncentracijskega >

  V spomin na 75. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča pod Ljubeljem, je Občina Tržič v sodelovanju s Koordinacijskim odborom žrtev vojnega nasilja pri Zvezi borcev za vrednote NOB Slovenije in Združenjem borcev za vrednote NOB Tržič, pripravila manjšo spominsko slovesnost pri spomeniku »OBTOŽUJEM – J' ACCUSE«. Koncentracijsko taborišče na Ljubelju je bilo zunanje taborišče enega najbolj uničujočih taborišč - Mauthausna. Slovesnosti s polaganjem vencev se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 • Občina Tržič vlaga v razvoj podjetništva in gospodarstva

  Občina Tržič vlaga v razvoj podjetništva in gospodarstva >

  Občina Tržič je na spletni strani www.trzic.si objavila Javni razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini Tržič za leto 2020. Vrednost razpisa znaša 150.000 evrov.

 • Projekt Prostofer bo zaživel tudi v Tržiču

  Projekt Prostofer bo zaživel tudi v Tržiču >

  Projekt Prostofer je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših in je namenjen socialno šibkejšim upokojenkam in upokojencem, oziroma ljudem v tretjem življenjskem obdobju, ki nimajo svojega prevoza. S 1. julijem letos bo zaživel tudi v občini Tržič. Predaja ključev avtomobila prostovoljnim voznikom bo že ta petek.

 • V Kovorju bo možen pogreb z raztrosom pepela

  V Kovorju bo možen pogreb z raztrosom pepela >

  V občini Tržič svojci na zadnjo pot pospremijo pokojnike na petih pokopališčih. Na pokopališčih Lom pod Storžičem, Kovor, Križe in Tržič pogrebno dejavnost zagotavlja upravljavec Komunala Tržič, na pokopališču Leše pa upravljalec Krajevna skupnost Leše. Poleg žarnega in klasičnega pogreba s krsto, je že skoraj desetletje možen pogreb z raztrosom pepela pokojnika na pokopališču v Križah, po novem bo ta oblika pogreba možna tudi na pokopališču v Kovorju.

 • Ponovna odprta športna igrišča v občini Tržič

  Ponovna odprta športna igrišča v občini Tržič >

  Občina Tržič sporoča, da so z današnjim dnem, 2. junijem 2020, ponovno odprta vsa zunanja športna igrišča v občini, s katerimi upravlja podjetje Bios d.o.o. in so bila zaradi epidemije koronavirusa zaprta od 16. marca.

 • Nova vstopna informacijska točka Dovžanova soteska odprta za obiskovalce

  Nova vstopna informacijska točka Dovžanova soteska odprta za obiskovalce >

  Dovžanova soteska je eden od biserov Tržiča, ki ga vsako leto obišče več obiskovalcev. Od jutri, 30. maja dalje, bo za obiskovalce odprta vstopna info točka Dovžanova soteska. Njena vrata je pred slabo uro simbolično, glede na razmere, odprl župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. Vrednost operacije Bogastvo narave, v kateri je Občina Tržič projektni partner, za občino znaša 103.552,89 evra, od tega je vrednost sofinanciranja Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja 68.619,88 evra.

 • Občina Tržič že tretje leto zapored s priznanjem Prostovoljstvu prijazno mesto - občina

  Občina Tržič že tretje leto zapored s priznanjem Prostovoljstvu prijazno mesto - občina >

  Med 25. in 31. majem 2020 Slovenska filantropija že tradicionalno organizira 21. Nacionalni teden prostovoljstva. Njegov namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Na Slovesni dan prostovoljstva, ki je bil 25. maja (zaradi trenutnih razmer slavnostne podelitve ni bilo), je bila Občina Tržič razglašena za Prostovoljstvu prijazno mesto 2020.

 • Od ponedeljka dalje ponovno dobrodošli v TPIC Tržič

  Od ponedeljka dalje ponovno dobrodošli v TPIC Tržič >

  Tudi v turističnem, promocijskem in informacijskem centeru (TPIC) Tržič se že veselijo ponovnega odprtja vrat in srečanja z občani in turisti, ki radi pridejo v poslovalnico po nasvet, turistične spominke, zemljevide...

 • Obvestilo

  Obvestilo >

  Občane obveščamo, da bo skladno s sproščanjem ukrepov na ravni države tudi Občina Tržič od srede, 20. maja 2020 dalje v času uradnih ur ponovno odprla svoja vrata.

 • KORONAVIRUS – V Vrtec Tržič se v ponedeljek vrača 251 otrok

  KORONAVIRUS – V Vrtec Tržič se v ponedeljek vrača 251 otrok >

  Vlada Republike Slovenije je sinoči preklicala epidemijo nalezljive bolezni COVID-19. V ponedeljek, 18. maja 2020 se ponovno odpirajo vrata vrtcev, osnovnih in srednjih šol s prilagojenim programom.

 • Poziv lastnikom poslovnih prostorov

  Poziv lastnikom poslovnih prostorov  >

  Odbor za gospodarstvo in gospodarske javne službe je na svoji izredni seji podal predlog županu, da izda neobvezujoč poziv lastnikom poslovnih prostorov oziroma najemodajalcem, da za čas trajanja ukrepov, ko najemniki niso mogli poslovati, prilagodijo najemnino.

 • Obvestilo

  Obvestilo >

  Požarna ogroženost

 • Občina Tržič povečuje sredstva za socialne, zdravstvene in humanitarne programe

  Občina Tržič povečuje sredstva za socialne, zdravstvene in humanitarne programe >

  Občina Tržič je na spletni strani www.trzic.si objavila Javni razpis za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič v letu 2020. Vrednost razpisa znaša 12.450 evrov.

 • KORONAVIRUS – Tudi v Tržič se s sproščanjem ukrepov vrača življenje

  KORONAVIRUS – Tudi v Tržič se s sproščanjem ukrepov vrača življenje >

  (koronavirus) Sproščanja sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja koronavirusa smo se razveselili tudi v občini Tržič. Odprla so se vrata Knjižnice dr. Toneta Pretnarja, Tržiškega muzeja, na terase lokalov vabijo gostinci, polne roke dela bodo imeli frizerski in lepotilni saloni. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, ponedeljka, 4. maja 2020, do 11. ure.

 • KORONAVIRUS – Tržiški muzej in knjižnica odpirata svoja vrata, z današnjim dnem odprte tudi občinske meje

  KORONAVIRUS – Tržiški muzej in knjižnica odpirata svoja vrata, z današnjim dnem odprte tudi občinske meje >

  (koronavirus) Tržiški muzej odpira vrata za obiskovalce v torek, 5. maja, dan prej si boste lahko izposodili ali vrnili knjigo v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja. Z današnjim dnem so ponovno odprte občinske meje. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, četrtka, 30. aprila 2020, do 11. ure.

 • KORONAVIRUS – Naj bodo prihajajoči prazniki lepi in varni

  KORONAVIRUS – Naj bodo prihajajoči prazniki lepi in varni >

  (koronavirus) Pred nami so prazniki, ob katerih smo se vedno družili s prijatelji in znanci in obiskovali tradicionalne prireditve s kresovi. Letos bodo prazniki drugačni. A svojim odgovornim ravnanjem in upoštevanjem predpisanih ukrepov poskrbimo, da bodo predvsem varni. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, torka, 28. aprila 2020, do 11. ure.

 • KORONAVIRUS – Živali v tržiških gozdovih potrebujejo mir – držimo se urejenih in označenih poti

  KORONAVIRUS – Živali v tržiških gozdovih potrebujejo mir – držimo se urejenih in označenih poti >

  (koronavirus) Na Občini Tržič izvajamo aktivnosti, s katerimi želimo vplivati na čim hitrejši zagon turizma in gostinstva. V teh dneh so ranljivi tudi prebivalci slovenskih gozdov. Obveščamo vas o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, petka, 24. aprila 2020, do 11. ure.

 • OPPN kmetija JARC

  OPPN kmetija JARC >

  Sklep in izhodišča ...

 • Krvodajalska akcija

  Krvodajalska akcija  >

  (koronavirus) Krvodajalska akcija bo v Tržiču 29.4.2020 v Sokolnici.

 • Seznam kmetijskih ponudnikov

  Seznam kmetijskih ponudnikov >

  Promocija kmetij in njihove ponudbe ...

 • KORONAVIRUS – V občini Tržič z Verigo solidarnosti do brezplačnih knjig

  KORONAVIRUS – V občini Tržič z Verigo solidarnosti do brezplačnih knjig >

  (koronavirus) Založba Slovenska matica, Občina Tržič in Knjižnica dr. Toneta Pretnarja smo strnile vrste v Verigi solidarnosti, s katero občanom zagotavljamo 54 brezplačnih knjig. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, torka, 21. aprila 2020, do 11. ure.

 • V občini Tržič zaradi epidemije ne bomo obstali na pol poti z nišnim turizmom smo lahko še uspešnejši

  V občini Tržič zaradi epidemije ne bomo obstali na pol poti z nišnim turizmom smo lahko še uspešnejši >

  (koronavirus) Strokovnjaki opozarjajo, da je po končanju epidemije koronavirusa, najdaljše in najpočasnejše okrevanje pričakovati na področju turizma, v katerega smo v občini Tržič v zadnjih letih ogromno vložili. Pred dnevi smo na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, na Slovensko turistično organizacijo in v Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije poslali poziv za pripravo ukrepov sofinanciranja promocije in razvoja turistične ponudbe za poletno in jesensko-zimsko sezono tudi za manjše, vodilnim podporne, destinacije.

 • Obvestilo

  Obvestilo >

  (koronavirus) Časopis Tržičan

 • KORONAVIRUS – V Tržiču upamo na pomoč države pri okrevanju turistične dejavnosti po epidemiji

  KORONAVIRUS – V Tržiču upamo na pomoč države pri okrevanju turistične dejavnosti po epidemiji >

  (koronavirus) V Tržiču upamo na pomoč države pri okrevanju turistične dejavnosti po epidemiji. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, četrtka, 16. aprila 2020, do 11. ure.

 • 8 dnevni plačilni rok za plačila zasebnim subjektom

  8 dnevni plačilni rok za plačila zasebnim subjektom >

  (koronavirus) V Uradnem listu RS številka 49/20 je bil objavljen Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP).

 • KORONAVIRUS – Prazniki v Tržiču minili mirno, še naprej ostajajmo doma

  KORONAVIRUS – Prazniki v Tržiču minili mirno, še naprej ostajajmo doma >

  (koronavirus) Za nami je mesec uspešnega dela, povezanega z omejevanjem širjenja virusa COVID-19. Občinska uprava in Štab Civilne zaščite Občine Tržič se zahvaljujeta za požrtvovalno delo vsem organizacijam in sodelujočim posameznikom, ki so kakorkoli vpeti v reševanje te neljube situacije. Zahvala tudi vestnim občanom, ki upoštevajo navodila in usmeritve pristojnih služb. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, torka, 14. aprila 2020, do 11. ure.

 • Voščilo za praznike

  Voščilo za praznike >

  ...

 • KORONAVIRUS – V Tržiču tudi s pomočjo humanitarnih organizacij lepši praznični dnevi

  KORONAVIRUS – V Tržiču tudi s pomočjo humanitarnih organizacij lepši praznični dnevi >

  (koronavirus) Prostovoljci Rdečega križa Tržič so v času epidemije skupaj opravili že 202 uri. Člani Društva upokojencev aktivni pri izdelovanju zaščitnih pralnih mask. Tudi na pokopališčih je potrebno upoštevati varnostno razdaljo in se ne zbirati v skupinah. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, petka, 10. aprila 2020, do 11. ure.

 • KORONAVIRUS – Naraščanje števila okuženih z virusom COVID-19 v Občini Tržič

  KORONAVIRUS – Naraščanje števila okuženih z virusom COVID-19 v Občini Tržič >

  (koronavirus) Občina Tržič je pri več pristojnih organih, ki so povezani z obvladovanjem epidemije, preverila stanje glede naraščanja števila obolelih v občini Tržič. Pristojni zatrjujejo, da spremljajo epidemiološko situacijo in da je le-ta v občini Tržič pod nadzorom. Do podatkov, kdo so okuženi in/ali v kakšni povezavi, Občina Tržič ni upravičena.

 • KORONAVIRUS – Ob epidemiji poskrbljeno tudi za psihološko podporo občanom

  KORONAVIRUS – Ob epidemiji poskrbljeno tudi za psihološko podporo občanom >

  (koronavirus) V aktualnih okoliščinah je za mnoge ljudi zelo pomembna psihosocialna podpora, ki se lahko zagotavlja v obliki paketa hrane ali toplega obroka na prag doma, lahko pa tudi z zagotavljanjem kontakta s socialno mrežo, nudenja čustvene podpore. Zaživel je Telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19, na katerem delujejo izkušeni psihologi in psihoterapevti. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, srede, 8. aprila 2020, do 11. ure.

 • KORONAVIRUS – Tržičani upoštevajo navodila in omejitve

  KORONAVIRUS – Tržičani upoštevajo navodila in omejitve >

  (koronavirus) V soboto in nedeljo je s strani Štaba Civilne zaščite Občine Tržič in v sodelovanju s Policijsko postajo Tržič, potekal nadzor pohodnikov na izhodiščnih točkah. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, ponedeljka, 6. aprila 2020, do 11. ure.

 • KORONAVIRUS – Tržiški prostovoljci bodo jutri pred trgovinami opozarjali starejšo populacijo na uporabo zaščitnih sredstev

  KORONAVIRUS – Tržiški prostovoljci bodo jutri pred trgovinami opozarjali starejšo populacijo na uporabo zaščitnih sredstev >

  (koronavirus) Pred sončnim koncem tedna smo v sodelovanju s Policijsko postajo Tržič in Komunalo Tržič pripravili opozorilne table z naslova omejenega gibanja na podlagi vladnega odloka. Znaki bodo s strani komunalne službe postavljeni na štirih lokacijah, kjer je problematika gibanja ljudi največja. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, petka, 3. aprila 2020, do 10. ure.

 • KORONAVIRUS – V občini Tržič povečano povpraševanje po lokalnih kmetijskih pridelkih

  KORONAVIRUS – V občini Tržič povečano povpraševanje po lokalnih kmetijskih pridelkih >

  (koronavirus) Občina Tržič v času epidemije, s strani lokalnega prebivalstva, zaznava povečano povpraševanje po prehransko kmetijskih pridelkih lokalnega izvora. Podaljšali smo rok za oddajo vlog na Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Tržič v letu 2020. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, četrtka, 2. aprila 2020, do 11. ure.

 • Promocija kmetij ter njihove ponudbe

  Promocija kmetij ter njihove ponudbe  >

  (koronavirus) Občina Tržič v času epidemije, s strani lokalnega prebivalstva, zaznava povečano povpraševanje po prehransko kmetijskih pridelkih lokalnega izvora

 • Praktični napotki za razkuževanje večstanovanjskih stavb

  Praktični napotki za razkuževanje večstanovanjskih stavb >

  (koronavirus) Urad RS za kemikalije in Nacionalni inštitut za javno zdravje v zvezi z odlokom o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb podajata nekaj praktičnih napotkov lastnikom, upravnikom in izvajalcem čiščenja/dezinfekcije.

 • KORONAVIRUS – K omejitvi gibanja z opozorilnimi tablami na štirih lokacijah

  KORONAVIRUS – K omejitvi gibanja z opozorilnimi tablami na štirih lokacijah >

  (koronavirus) Kljub vsakodnevnim opozorilom in vladnim ukrepom, ponekod še vedno beležimo kršitve omejitve gibanja in neuporabo zaščitnih sredstev v javnih prostorih. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, srede, 1. aprila 2020, do 11. ure.

 • KORONAVIRUS – Obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb

  KORONAVIRUS – Obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb >

  Iz Zdravstvenega doma Tržič so nam ob potrditvi prve okužbe s koronavirusom v občini sporočili, da so njihovi zaposleni v stiku s pacientom ravnali v skladu s priporočili NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) in Ministrstva za zdravje Republike Slovenije. Oboleli je bil ustrezno napoten na nadaljnjo obravnavo. O primeru so obvestili tudi epidemiološko službo, ki vodi nadaljnje postopke. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, torka, 31. 3. 2020, do 11. ure.

 • Zaščitne maske

  Zaščitne maske >

  (koronavirus) Več občanov se je na nas obrnilo z vprašanjem, kje lahko kupijo zaščitne maske.

 • Od danes, 30. marca, prepoved gibanja tudi izven občine stalnega ali začasnega prebivališča

  Od danes, 30. marca, prepoved gibanja tudi izven občine stalnega ali začasnega prebivališča >

  (koronavirus) Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati 30. marca 2020 ob 00.00 in velja do preklica.

 • KORONAVIRUS – Prva okužba s koronavirusom tudi v občini Tržič

  KORONAVIRUS – Prva okužba s koronavirusom tudi v občini Tržič >

  (koronavirus) Čez vikend je bila tudi v občini Tržič potrjena prva okužba s koravirusom COVID-19. Zdaj je še toliko bolj pomembno, da se držimo pravil, da omejimo stike in skrbimo na higieno. V Zdravstvenem domu Tržič so poskrbeli tudi za psihološko podporo občanom. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, ponedeljka, 30. 3. 2020, do 11. ure.

 • KORONAVIRUS – Tudi v Krajevni skupnosti Kovor organizirana pomoč starejšim in bolnim krajanom

  KORONAVIRUS – Tudi v Krajevni skupnosti Kovor organizirana pomoč starejšim in bolnim krajanom >

  (koronavirus) Obveščamo vas o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, sobote, 28. 3. 2020, do 11. ure.

 • Spisek prostovoljcev za oskrbo na domu

  Spisek prostovoljcev za oskrbo na domu >

  (koronavirus) Odgovorna oseba za koordinacijo Dušan Bodlaj

 • Občina Tržič bo pomagala gospodarstvu

  Občina Tržič bo pomagala gospodarstvu  >

  (koronavirus) Slovenijo, s tem pa tudi Tržič, je epidemija gospodarsko zelo prizadela. Vse posledice bodo vidne in občutene šele, ko to krizo prebrodimo. Občina Tržič že danes razmišlja za naprej, zato snujemo ukrepe, ki bodo dopolnjevali tiste, sprejete na državni ravni.

 • KORONAVIRUS – Štab Civilne zaščite Občine Tržič poziva k strpnosti

  KORONAVIRUS – Štab Civilne zaščite Občine Tržič poziva k strpnosti >

  (koronavirus) Štab Civilne zaščite Občine Tržič je včeraj popoldne s strani države prejel del zaščitne opreme. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, petka, 27. 3. 2020, do 11. ure.

 • V Domu Petra Uzarja Tržič starostniki preko Skypa komunicirajo z domačimi

  V Domu Petra Uzarja Tržič starostniki preko Skypa komunicirajo z domačimi >

  Tržiški starostniki v Domu Petra Uzarja preko Skypa komunicirajo z domačimi. Pri Župnijski karitas Križe so dobro pripravljeni na oskrbo krajanov s hrano in zdravili. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, četrtka, 26. 3. 2020, do 11. ure.

 • KORONAVIRUS – Tržnica v Tržiču obratuje, zbirni center v Kovorju zaprt

  KORONAVIRUS – Tržnica v Tržiču obratuje, zbirni center v Kovorju zaprt >

  Komunala Tržič v času epidemije koronavirusa ne bo izvajala brezplačnega kosovnega odvoza odpadkov in zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, srede, 25. 3. 2020, do 11. ure.

 • Sporočilo iz CSD

  Sporočilo iz CSD >

  (koronavirus) Enota Tržič

 • Ukrepi za zajezitev koronavirusa in aktualno dogajanje v občini Tržič

  Ukrepi za zajezitev koronavirusa in aktualno dogajanje v občini Tržič >

  Tržiška enota Centra za socialno delo Gorenjska obvešča, da lahko v primeru materialne stiske, ki je posledica ukrepov za zajezitev širjenja epidemije, stranke vložijo vlogo za denarno socialno pomoč, kritje zdravstvenega zavarovanja in/ali izredno denarno socialno pomoč. Z današnjim dnem se začasno zapirajo vrata poslovalnice Gorenjske banke v Bistrici pri Tržiču. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, torka, 24. 3. 2020, do 11. ure.

 • JAVNI POZIV ŽUPANA OBČINE TRŽIČ – NUJNO VARSTVO NA DOMU

  JAVNI POZIV ŽUPANA OBČINE TRŽIČ – NUJNO VARSTVO NA DOMU >

  (koronavirus) VSEM JAVNOSTIM

 • Zaprosilo - trgovine

  Zaprosilo - trgovine >

  Štab civilne zaščite Tržič naproša in obvešča vse odprte trgovine v občini, naj skladno z zakonodajo poskrbijo za svoje zaposlene, prav tako za obiskovalce.

 • Prestavitev začetka projekta Prostofer

  Prestavitev začetka projekta Prostofer >

  (koronavirus) Prostofer

 • Zaprtje igrišč

  Zaprtje igrišč >

  (koronavirus) Zaprtje igrišč velja do preklica.

 • Obvestilo za javnost

  Obvestilo za javnost >

  (koronavirus) POZIV K DOSLEDNEMU UPOŠTEVANJU NAVODIL DRŽAVE ZA ZAJEZITEV KORONAVIRUSA

 • NUJNO OBVESTILO

  NUJNO OBVESTILO  >

  (koronavirus) UKREPI ZARADI RAZGLASITVE EPIDEMIJE

 • NUJNO OBVESTILO

  NUJNO OBVESTILO  >

  (koronavirus) V povezavi z aktualnim dogajanjem okrog novega koronavirusa SARS-CoV-2 in priporočili s strani Republike Slovenije, vas obveščamo, da je do preklica na Občini Tržič mogoče osebno urejati le nujne zadeve, z obveznim predhodno dogovorjenim terminom z uslužbencem, ki ga potrebujete.

 • OBVESTILO ŠT. 2 OB DOGODKU Gregorjevo - Vuč u vodo

  OBVESTILO ŠT. 2 OB DOGODKU Gregorjevo - Vuč u vodo >

  (koronavirus) V povezavi z aktualnim dogajanjem okrog novega koronavirusa SARS-CoV-2 ...

 • Aktualne informacije v zvezi z novim koronavirusom

  Aktualne informacije v zvezi z novim koronavirusom >

  (koronavirus) Obvestilo občinam

 • OBVESTILO OB DOGODKU Gregorjevo - Vuč u vodo

  OBVESTILO OB DOGODKU Gregorjevo - Vuč u vodo >

  (koronavirus) V povezavi z aktualnim dogajanjem okrog novega koronavirusa SARS-CoV-2 ...

 • Cenik turističnih vodenj 2020

  Cenik turističnih vodenj 2020 >

  Za naročene in razpisane oglede na ravni turističnega območja občine Tržič

 • Obvestilo o plačevanju elektrike na e-polnilnici

  Obvestilo o plačevanju elektrike na e-polnilnici >

  Občina Tržič obvešča vse uporabnike električne polnilnice, ki se nahaja na parkirišču pred občinsko stavbo, da bo s 1.4.2020 storitev polnjenja plačljiva.

 • Koncert AN FLET'N VEČER v Tržiču - prestavljen na nov termin

  Koncert AN FLET'N VEČER v Tržiču - prestavljen na nov termin >

  Ukrep države ob pojavu korona virusa ...

 • Prijavi okvaro - JAVNA RAZSVETLJAVA

  Prijavi okvaro - JAVNA RAZSVETLJAVA >

  Z uporabo nove aplikacije »JAVNA RAZSVETLJAVA« je mogoče hitro in transparentno spremljanje okvar na javni razsvetljavi tako s strani občanov, vzdrževalca in Občine

 • Kje so problemi parkiranja v Tržiču?

  Kje so problemi parkiranja v Tržiču? >

  Pridite v torek, 10.3.2020 ob 17h v dvorano kavarne Platz Trg svobode 18, 4290 Tržič

 • Zavetišče za zapuščene živali

  Zavetišče za zapuščene živali  >

  Javno službo zagotavljanja zavetišča za zapuščene živali na območju občine Tržič odslej izvaja Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana

 • Vuč u vodo je šega, ki je v preteklosti živela med tržiškimi čevljarji

  Vuč u vodo je šega, ki je v preteklosti živela med tržiškimi čevljarji >

  V Tržiču se že veselimo predvečera sv. Gregorja, ko bodo po Tržiški Bistici zaplavali gregorčki, raznobarvne hišice različnih oblik in spomnile na večstoletno tržiško šego, ki je v preteklosti živela med domačimi čevljarji. Praznovanje gregorjevega sodi med najpomembnejše tržiške turistične prireditve, kjer se dediščina prepleta s sodobnostjo. V osnovnih šolah, vrtcih in zavodih izdelujejo gregorčke, ki bodo po vodi zaplavali 11. marca. Dogodek pripravlja Občina Tržič, ob njej sta glavna nosilca Osnovna šola Tržič in Tržiški muzej.

 • OPPN za EUP ROČ 08 Ročevnica-Na jasi III

  OPPN za EUP ROČ 08 Ročevnica-Na jasi III >

  Zasebni pobudnik namerava na jugovzhodni strani obstoječega naselja Ročevnica, znotraj pravkar razširjenih površin za gradnjo (vključeno v 3. – zadnje spremembe in dopolnitve OPN Občine Tržič) postaviti nekaj individualnih prostostoječih stanovanjskih objektov.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Sanacija po uničujoči ujmi oktobra 2018 se nadaljuje, izbran je bil izvajalec za projektiranje 2. faze. Mesec februar je med drugim namenjen tudi pregledu dela gasilcev, še enkrat iskrena hvala za delo, ki ga opravljate. Sanacija deponije v Kovorju bo letos zaključena. V Tržiču cenimo delo veteranskih organizacij, ki združujejo in povezujejo, na javnem razpisu njihovemu delu namenjamo 4.000 evrov. Občina Tržič še naprej spodbuja razvoj kmetijstva in podeželja, v začetku meseca marca napovedujemo objavo javnega razpisa.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Občina Tržič je v zaključni fazi priprave na izvedbo projekta Prostofer. Na Sosvetu starejših so dorekli še zadnja odprta vprašanja, projekt posebnega prostovoljskega prevoza za starejše pa bo zaživel v mesecu marcu. Urejanje območja BPT se nadaljuje, odločitev o izbiri dveh ponudnikov je pravnomočna. Na Javnem naročilu projektiranja Izobraževalnega in športnega središča v Križah smo prejeli štiri ponudbe, medtem ko smo na Javnem razpisu za sofinanciranje športnih programov za leto 2020 prejeli 21 vlog. Na minulem 31. Sejmu turizma, kampinga in karavaninga Alpe Adria smo v sklopu zgodovinskih mest poskrbeli za promocija tržiškega turizma.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Za nami je močan požar v naselju Hudo, škoda je ogromna, ki pa bi bila lahko še mnogo hujša, če intervencija ne bi bila pravočasna. Preverite, kako lahko pomagate prizadeti družini. Na Občini Tržič smo gostili predstavnike vodstva Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, gorenjski župani pa so se sestali s predstavniki ZVKDS. V Tržiču bo potekalo gorskokolesarsko tekmovanje ekip v eni najstarejših serij v enduru na svetu.

 • V požaru izgubili dom - pomagajmo družini Aljančič

  V požaru izgubili dom - pomagajmo družini Aljančič >

  Včeraj dopoldne (sreda, 29. 1. 2020) je v naselju Hudo zagorelo v gospodarskem poslopju. Požar je uničil tudi stanovanjsko hišo družine Aljančič. Na Rdečem križi Tržič je odprt račun za pomoč družini.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Pred nami je nadaljevanje sanacije po ujmi, s strani države pričakujemo dodaten milijon evrov. Preverite, o čem so na seji Občinskega sveta Občine Tržič razpravljali in odločali svetniki in svetnice. V Vrtcu Tržič so podpisali EKOLISTINO. Poglejte si, kakšni so letni načrti in skladnost Občine Tržič s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) v letu 2020. Pred nami je "zeleni" sestanek deležnikov v tržiškem turističnem gospodarstvu.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Gorska reševalna služba Tržič je dobila nove prostore, ki jih bo država do konca leta obnovila. Preverite, kako je urejeno plačljivo parkiranje na Ljubelju in nad Gorenjsko plažo. Obeta se ureditev pogorišča stare stražnice v Medvodju. Izplačana so bila sredstva kot pomoč pri odpravi škode na kmetijskih zemljiščih po ujmi v letu 2018.

 • Obiskovalci zadovoljni s celostno izkušnjo v destinaciji, domačini podpirajo razvoj turizma

  Obiskovalci zadovoljni s celostno izkušnjo v destinaciji, domačini podpirajo razvoj turizma  >

  Obiskovalci zadovoljni s celostno izkušnjo v destinaciji, domačini podpirajo razvoj turizma na Tržiškem, a želijo biti še bolj vključeni v načrtovanje in razvoj

 • Sklep o določitvi vrednosti točke po Odloku o občinskih taksah v Občini Tržič za leto 2020

  Sklep o določitvi vrednosti točke po Odloku o občinskih taksah v Občini Tržič za leto 2020 >

  Vrednost točke za odmero občinske takse na območju občine Tržič za leto 2020 znaša 0,053016 €.

 • Energetska obnova Vrtca Deteljica Tržič

  Energetska obnova Vrtca Deteljica Tržič >

  Občina Tržič je v okviru operacije »Celovita energetska obnova objektov v lasti Občine Bohinj in Občine Tržič« uspešno zaključila z deli delne energetske prenove Vrtca Deteljica, ki obsegajo menjavo stavbnega pohištva (okna, vrata), prenovo električnih inštalacij in posodobitev ogrevalnega sistema z uporabo toplotne črpalke z ostalimi pripadajočimi deli.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se