Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • ostalo

  Dan odprtih vrat Glasbene šole Tržič

  Glasbena šola Tržič Glasbena šola Tržič I Šolska ulica 2, 4290 Tržič I (04) 598 07 00 I gs-trzic@guest.arnes.si I

  Glasbena šola Tržič vas vabi na dan odprtih vrat, ki bo v sredo, 10. 5. 2023 ob 17.00.

  Izobraževanje, predavanje

  Predavanje dr. Petra Skoberneta: Na obisku doma

  Razstavno izobraževalno središče Dolina | Dolina 22, Tržič Občina Tržič | informacije@trzic.si | 051 627 057

  Zemlja je naš dom, edini, ki ga imamo! Na njem sobivamo z drugimi živimi bitji, z njimi in med seboj si delimo omejene naravne dobrine, pa tudi odpadne snovi. Zato mora skupno bivanje temeljiti na odgovornosti in obzirnosti.

  Naš način življenja nam vzbuja lažen občutek neodvisnosti od narave, posledice odtujenosti, povezane z grabežljivostjo, so lahko usodne za naš obstoj. Zato je pomembno, da ohranimo in krepimo povezavo z naravo, ki nas obdaja. Obiskovanje, rekreacija, pohodi naj bodo zato v znamenju obzirnosti in odgovornosti.

  dr. Peter Skobrne

  Rojen leta 1954 v Ljubljani. Osnovno šolo in gimnazijo je obiskoval v Celju, nato leta 1978 diplomiral na oddelku za biologijo na ljubljanski Univerzi. Istega leta se je zaposlil na Zavodu Republike Slovenije za spomeniško varstvo in je do upokojitve leta 2020 deloval na področju varstva narave v javni upravi, nazadnje na Ministrstvu za okolje in prostor. Od oktobra 2013 do aprila 2015 je bil vršilec dolžnosti direktorja Triglavskega narodnega parka. Dejaven je bil na področju ohranjanja rastlinskih vrst, zgodovine varstva narave, metod varstva narave, evropske zakonodaje (npr. Natura 2000) v Sloveniji in na mednarodni ravni.

  Leta 2001 je opravil doktorat znanosti na področju biologije, od leta 2006-12 je kot docent za področje varstva narave in okolja predaval na Univerzi v Mariboru, Visoki šoli za varstvo okolja in Biotehniški fakulteti, kjer je tudi vodil podiplomski študij Varstvo naravne dediščine.

  Veliko pozornosti posveča publicistični dejavnosti, ob strokovnih delih je objavil mnogo poljudnoznanstvenih prispevkov v različnih revijah (Naša družina, Gea, Rodna gruda, Proteus). Ima urejen fotografski arhiv z več kot 200.000 posnetki o Sloveniji, njenih naravnih znamenitostih in rastlinah. Iz tega arhiva črpa za objave in številna predavanja, bodisi o popularizaciji ideje varstva narave v Sloveniji, različnih predstavitvah Slovenije doma in v tujini.

  ostalo

  Vpis v Glasbeno šolo Tržič

  Glasbena šola Tržič Glasbena šola Tržič I Šolska ulica 2, 4290 Tržič I (04) 598 07 00 I gs-trzic@guest.arnes.si I

  Na Glasbeni šoli Tržič bo od 10. do 12. maja potekal vpis za raszlične programe. Podrobnosti najdete na spletni strani: http://www.glasbena-sola-trzic.si/vpis/

   

  Razstave

  Razstava: Geopestrost pred domačim pragom

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Odprtje razstave fotografij Geopestrost pred domačim pragom, Slovenskega geološkega društva bo v torek, 9. 5. 2023 ob 18. uri, v Galeriji Paviljon NOB. Razstava bo odprta za ogled od srede 10. maja do nedelje 14. maja 2023.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...