Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

30. letnico BK Bistrica zaznamuje tudi obnovljeno balinišče

9. november 2018

V največji krajevni skupnosti v občini Tržič, v KS Bistrica, bodo danes popoldne ob 16. uri mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič, Vida Raztresen, predsednica KS Bistrica in Branko Hervol, predsednik Balinarskega kluba Bistrica pri Tržiču, slovesno predali namenu obnovljeno balinišče.

V KS Bistrica so v zadnjem letu in pol potekala intenzivna infrastrukturna dela, ki lepo sovpadajo s prenovo celotnega naselja. Krajani so energetsko sanirali številne stolpnice in večstanovanjske hiše, v deležu svojih stanovanj je pri obnovi sodelovala tudi Občina Tržič.

»Bistrica ima novo krožišče na Deteljici, ki je naselju vdihnilo podobo sodobnosti. V letošnjem letu smo prenovili športno igrišče za košarko pri OŠ Bistrica, ob njej pa uredili nekaj dodatnih parkirnih mest. Ob 30. letnici Balinarskega kluba Bistrica pri Tržiču je bila obnovljena asfaltna podlaga in okolica balinišča. PGD Bistrica je bogatejše za novo garažo in prizidek k Gasilskemu domu. K večji varnosti pešcev bo pripomogel pločnik na Begunjski cesti. Bistrico lepo zaznamuje tudi počivališče za avtodome in naselje glamping hiš nad Gorenjsko plažo. K boljšemu dostopu v in iz naselja, je pripomogla obsežna sanacija na državni cesti nad Bistrico, na relaciji  Bistrica-Brezje pri Tržiču-Begunje, kjer so bila več kot pol milijona evrov vredna dela, večinsko sofinancirana s strani države, končana v poletnih mesecih,« izvedene projekte v KS Bistrica pri Tržiču v letošnjem letu opisuje mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič, ki je ponosen tudi na obnovo gradu Gutenberg, pri kateri tako občina kot KS Bistrica in KUD Ampus, še niso rekli zadnje besede.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...