Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Aktualno

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Želimo vam vesel božič, ponosen dan samostojnosti in enotnosti ter srečno novo leto 2020!

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Za nami je uspešno saniranje uhajanja plina, preberite si, kam oz. na koga se lahko obrnete v primeru težav. Obiskali so nas študenti z Biotehniške fakultete Ljubljana, na Občini Tržič pa smo gostili tudi mednarodne goste - predstavnike nacionalnih mladinskih svetov iz Armenije, Gruzije, Romunije, Moldavije in Litve. V sredo, 18. decembra vljudno vabljeni v Razstavno-izobraževalno središče Dolina na t. i. čajanko v Dovžanovi soteski, ki je namenjena pregledu aktivnosti letošnjega leta, kako so Dovžanovo sotesko doživljali domačini in kaj lahko pričakujemo za prihodnjo sezono.

 • Slavnostna akademija ob prazniku občine Tržič

  Slavnostna akademija ob prazniku občine Tržič >

  Življenje brez praznika je kot dan brez sonca in smeha

 • Čajanka v Dovžanovi soteski

  Čajanka v Dovžanovi soteski >

  V sredo, 18. decembra 2019, ob 18. uri, v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina

 • Jutri bo slavnostna akademija ob prazniku Občine Tržič

  Jutri bo slavnostna akademija ob prazniku Občine Tržič >

  Janez Vagner imenovan za častnega občana

 • Slavnostna akademija

  Slavnostna akademija >

  Praznik občine Tržič.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Zaključen je prvi del sanacije po lanski ujmi. Izšel je Turistični časopis Občine Tržič (december 2019 – marec 2020), odkrijte tržiško zimsko pravljico in se prepustite čarom zgodovinskega mesta. Tržiška stolpnica je energetsko sanirana in z novo fasado. Sanacija ceste v Sebenjah je zaključena. Tesno sodelovanje med Občino Tržič in turističnimi ponudniki se nadaljuje. Tržič je vključen v t. i. košarico mest kot del predsedovanja Svetu EU v letu 2021. V četrtek, 12. decembra, pa bomo na Slavnostni akademiji v Kulturnem centru Tržič počastili občinski praznik – dan, ko je cesar Friderik III. vas Tržič povzdignil v trg. Na akademiji bodo posameznikom in ustanovam, zaslužnim za napredek in prepoznavnost občine, podeljena priznanja Občine Tržič in županova priznanja.

 • V Jelendolu vaški praznik ob odprtju prenovljene ceste in novih mostovih

  V Jelendolu vaški praznik ob odprtju prenovljene ceste in novih mostovih  >

  V soboto, 7. decembra je bil praznik v KS Jelendol-Dolina. Ob zaključku prvega dela sanacijskih del po lanskoletni ujmi, ko so bili krajanke in krajani Jelendola in Doline odrezani od sveta, je nastopil čas veselja in druženja v Domu krajanov. Ob tej priložnosti je vaščane obiskal tudi minister za okolje in prostor Simon Zajc, ki je v spremstvu župana Občine Tržič mag. Boruta Sajovica in izvajalcev del, simbolično odprl prenovljeno cesto in nove mostove.

 • Ob zaključku sanacijskih del v letu 2019 v Jelendol prihajata ministra Erjavec in Zajc

  Ob zaključku sanacijskih del v letu 2019 v Jelendol prihajata ministra Erjavec in Zajc  >

  Občina Tržič uspešno zaključuje prvo leto sanacije po ujmi v Dovžanovi soteski. Glavnina del je že zaključena, v teh dneh se postavlja še zadnji, spodnji Bencetov most. Sanirano stanje po letu dni obnove, si bosta v soboto, 7. decembra 2019, ob 13. uri ogledala tudi podpredsednik Vlade RS in minister za obrambo Karl Erjavec in minister za okolje in prostor Simon Zajc. V Domu krajanov Jelendol se bosta srečala s krajankami in krajani v ujmi prizadetih vasi.

 • Po letni skupščini Združenja zgodovinskih mest Slovenije še pogovor županov z evroposlanci

  Po letni skupščini Združenja zgodovinskih mest Slovenije še pogovor županov z evroposlanci  >

  Združenje zgodovinskih mest Slovenije, katerega član je tudi Tržič, je imelo zadnji petek v novembru v Tržiškem muzeju letno skupščino. Župani občin članic so priložnost izkoristili še za pogovor s štirimi slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu. Tema pogovora je bila nova evropska perspektiva 2021-2027.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Preverite o čem so razpravljali in odločali občinske svetnice in svetniki na zadnji letošnji seji, med drugim so z veliko večino sprejeli proračun Občine Tržič za leto 2020. V soboto bo v Jelendolu, ob uspešnem zaključku sanacije po ujmi, srečanje s krajankami in krajani, udeležbo so potrdili tudi nekateri odločevalci na državni ravni. Decembra na ogled sanacije po ujmi prihaja tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za nami je uspešen projekt "DIGITALNO = REALNO = NORMALNO". Vstopili smo v praznični december. V petek smo odprli letošnjo sezono drsanja na Ravnah, v tem tednu pa ne zamudite prižiga lučk na predvečer sv. Miklavža.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Zadovoljstvo ob zaključku del je veliko, za nami je dolgotrajna in zahtevna sanacija po ujmi, v katero je bilo vloženih preko 3 milijone evrov. Sosvet starejših Občine Tržič o projektu Prostofer in decembrskem obdarovanju starejših ter uspešno pridobljenem pilotnem projektu v višini dobrih 2,6 milijona evrov. Zaključen je postopek priprave 3. sprememb in dopolnitev OPN, Občina Tržič je med drugim podala 40 pobud za spremembo namenske rabe. Zaključena je javna razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin. V minulem tednu je vodstvo gorenjske policije na Policijski postaji Tržič opravilo zanimiv in konstruktiven posvet z župani gorenjskih občin. Govora je bilo o delu policije, varnosti, prometni varnosti in preprečevanju kriminalitete. Pred nami je letošnje odprtje drsališča Ravne, od petka naprej boste lahko brezplačno drsali prav vsak dan.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  V sklopu energetske sanacije Zdravstvenega doma Tržič v južnem delu poteka obnova fasade, pred nami pa je tretja dopolnitev prostorskega načrta Občine Tržič, ki med drugim prinaša možnost gradnje prizidka ob ZD Tržič. Poteka zahtevna sanacija vodohrana Sv. Jožef, saj je skrb za kvalitetno pitno vodo še naprej ena izmed prioritet Občine Tržič. Preverite, katera dva programa je Občina Tržič prijavila na javni razpis Fundacije za šport za leto 2020. V Vrtcu Tržič v 31 oddelkih kar 545 otrok. Na Občini Tržič vedno več elektronskega poslovanja, ob koncu leta pa je tudi čas letnih popisov. Slovensko etnološko društvo Tržičanu podelilo Murkovo priznanje za leto 2019.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Sanacija v Dovžanovi soteski je tik pred zaključkom. Za nami je zmajeva sezona tržiškega turizma, zabeležili smo rekordno število mednarodnih turističnih prihodov v Tržič. Izšla je nova zloženka "Naravni spomenik Dovžanova soteska". Sklenjene so prve pogodbe o nakupu zemljišč za izgradnjo severnega priključka na Ravnah, poteka pa tudi prodaja nepremičnin na javnem zbiranju ponudb. V minulem tednu smo na svečani akademiji obeležili 10-letnico delovanja Gasilske zveze Gorenjske, priznanje je prejel tudi župan Občine Tržič.

 • V kina prihaja novi film Metoda Pevca Jaz sem Frenk, ki je bil posnet v Tržiču

  V kina prihaja novi film Metoda Pevca Jaz sem Frenk, ki je bil posnet v Tržiču >

  Premiera sedmega celovečernega filma režiserja Metoda Pevca, za katerega je vsestranski avtor napisal tudi scenarij, bo v Tržiču, kjer je bil film posnet. Prikazan bo tudi na 30. filmskem festivalu LIFFE. Na reden spored slovenskih kinematografov prihaja 28. novembra.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Preverite, o čem so razpravljali in odločali svetnice in svetniki na minuli seji Občinskega sveta Občine Tržič. Z veliko večino je bil potrjen osnutek proračuna za leto 2020, ki vsebuje nekaj pomembnih investicij. Sanacija po ujmi prehaja v zaključno fazo, preverite kje potekajo dela. Sestanek z novim vodstvom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije obeta dobro sodelovanje z občino. Gorenjska plaža izpostavljena kot primer dobre prakse črpanja EU sredstev. Tržič je v procesu pridobivanja znaka SLOVENIA GREEN DESTINATION, v mesecu in pol se je z izpolnjevanjem ankete aktivno vključilo več kot 600 občank in občanov. V javni obravnavi so spremembe Odloka o javnem redu in miru.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  V sklopu sanacije po neurju v Dovžanovi soteski bomo dobili višje in trdnejše mostove. Občinska uprava Občine Tržič se trudi optimizirati svoje delovanje. V Krajevni skupnosti Sebenje se lahko pohvalijo z novim otroškim igriščem in igriščem za košarko, kot tudi večjim makadamskim parkiriščem. Občina Tržič je prijela priznanje za izvedbo programa v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Minuli teden smo obeležili svetovni dan oživljanja - preverite, kje v Občini Tržič se nahajajo defibrilatorji.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Oktober je mesec požarne varnosti, Občina Tržič je prispevala k nakupu nove avto lestve, katere vrednost znaša 900.000 evrov. Sanacija po ujmi se nadaljuje, preverite, kako in kje potekajo dela. Minuli četrtek so v Kulturnem centru Tržič obeležili 60. obletnico podjetja Komunala Tržič d.o.o.

 • GEROBUS - Lokalno za globalno za aktivno in prijetno staranje

  GEROBUS - Lokalno za globalno za aktivno in prijetno staranje >

  V začetku leta 2019 je Dom Petra Uzarja Tržič, s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejel potrditev operacije GEROBUS – lokalno za globalno za aktivno in prijetno staranje. Temelji na ohranjanju zdravja, telesnih ter fizičnih lastnosti starejših ter na osveščanju ljudi o demenci.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Prometni dan v starem mestnem jedru uspel. Preverite, kako in kje poteka sanacija po oktobrski ujmi. Ulica do Stegnarja bo kmalu asfaltirana. V Bistrici pri Tržiču bo uresničena pobuda po postavitvi vodnjaka z vodometom. Sosvet starejših Občine Tržič je razpravljal o aktualnih tematikah, Ministrstvo za zdravje pa bo v občini Tržič financiralo pilotni projekt na področju starejših v višini več kot 2,6 milijona evrov.

 • Vikend tržiških poti 2019: »Tržiška klasika« bi lahko postale dobre kolesarske poti

  Vikend tržiških poti 2019: »Tržiška klasika« bi lahko postale dobre kolesarske poti >

  Dvodnevno gorsko kolesarsko druženje je v Tržič in pod karavanške vrhove privabilo nekaj več kot 90 raziskovalcev gorsko kolesarskih poti, poleg njih pa se je oba dneva na osrednjem prizorišču zabavalo lepo število otrok na pumptracku in MTB poligonu.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Pred nami je javna razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin, z januarjem 2020 se obeta pripojitev BIOS d.o.o. Tržič h Komunali Tržič d.o.o. V sklopu projekta Alpe Adria Karavanke je nastala nova turno-kolesarska pot Trans Karavanke. Poglejte si, kako v Občini Tržič skrbimo za aktivno preživljanje prostega časa naših starejših.

 • VIKEND TRŽIŠKIH POTI – Rekreativno gorsko-kolesarsko druženje v Tržiču

  VIKEND TRŽIŠKIH POTI – Rekreativno gorsko-kolesarsko druženje v Tržiču >

  Tržič v svojem goratem zaledju ponuja razkošje poti, ki preprosto vabi gorske kolesarje, da ga doživijo. V zadnjih letih se je Tržič razvil v destinacijo, ki tovrstne goste dobro razume in jim ponuja vse več tega, kar potrebujejo in pričakujejo.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Zdravstveni dom Tržič bogatejši za novo reševalno vozilo, katerega nakup sta omogočila Ministrstvo za zdravje in Osnovno Zdravstvo Gorenjske. Dom na Kofcah je Naj planinska koča 2019. V Lomu pod Storžičem uspešna sanacija po ujmi, preverite pa še, o čem so razpravljali in odločali občinski svetniki in svetnice na četrtkovi 7. redni seji.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  V evropski teden mobilnosti je danes zakorakalo 78 občin, med njimi tudi Občina Tržič, kjer smo z ostalimi deležniki pripravili pester program za vse starostne skupine. V tržiških vrtcih imamo letos rekorden vpis (30 oddelkov oz. 550 otrok), v začetku naslednjega leta pa bosta odprta še dva nova oddelka v Pristavi. Na Občini Tržič se trudimo in iščemo trajne rešitve, začeli smo s projektiranjem na idejni ravni t. i. šolskega športnega centra oz. prizidka za potrebe šole in vrtca v Križah.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Sanacija po lanski oktobrski ujmi odlično napreduje, potekajo pa tudi dodatna dela. Občina Tržič bo namenila 60.000 evrov za asfaltiranje ceste v Sebenjah, uspešno pa se je zaključila sanacija divjega odlagališča nad Zdravstvenim domom Tržič. Vljudno vabljeni k izpolnjevanju ankete za trajnostni razvoj turizma v Tržiču.

 • V občini Tržič dobro pripravljeni na novo šolsko leto

  V občini Tržič dobro pripravljeni na novo šolsko leto >

  V treh osnovnih in treh podružničnih šolah v občini Tržič, je prag hrama učenosti danes prvič prestopilo 151 prvošolčkov, pet več kot v lanskem šolskem letu.

 • Tržiški šuštarji na razstavi, frejšprehunga, bogat kulturno glasbeni program, Tok' okusn

  Tržiški šuštarji na razstavi, frejšprehunga, bogat kulturno glasbeni program, Tok' okusn  >

  1. septembra 2019 bo v Tržiču potekala tradicionalna Šuštarska nedelja, na kateri bo mogoče od blizu spoznati in doživeti čevljarsko in drugo obrtno dediščino. Praznovanje se bo začelo v četrtek, 29. avgusta z odprtjem razstave Slovo do Peka…Peko živi, sklenilo pa v nedeljo, 1. septembra s sejmom in številnimi spremljevalnimi dogodki za otroke in odrasle.

 • SLOVENIA GREEN - TRŽIČ

  SLOVENIA GREEN - TRŽIČ >

  Anketa.

 • Za ljudi gre – podpisana pogodba za sanacijo po ujmi na odcepu Slap – Jelendol

  Za ljudi gre – podpisana pogodba za sanacijo po ujmi na odcepu Slap – Jelendol >

  Občina Tržič je na podlagi ocenitve ponudb, prispelih za javno naročilo »Sanacija po ujmi 2018 Slap – Jelendol«, za izvajalca del izbrala Gorenjsko gradbeno družbo d. d., s podizvajalci VGP d.d. in EHO projekt d.o.o. Dopoldne je župan Občine Tržič, mag. Borut Sajovic s pooblaščencem Gorenjske gradbene družbe Igorjem Tavčarjem, podpisal pogodbo, katere vrednost znaša 2.355.481,90 EUR z DDV, od tega je predvideno sofinanciranje s strani države v višini 1.930.722,86 EUR. Delovni stroji bodo v dolini zabrneli prihodnji teden.

 • Sanacija po ujmi 2018 Slap – Jelendol, zaupana Gorenjski gradbeni družbi d. d.

  Sanacija po ujmi 2018 Slap – Jelendol, zaupana Gorenjski gradbeni družbi d. d.  >

  Občina Tržič je na podlagi ocenitve ponudb, prispelih za javno naročilo »Sanacija po ujmi 2018 Slap – Jelendol«, za izvajalca del izbrala Gorenjsko gradbeno družbo d. d., s podizvajalci VGP d.d. in EHO projekt d.o.o.

 • Društvo kranjske in tržiške podeželske mladine si je priborilo laskavi naziv državnega prvaka

  Društvo kranjske in tržiške podeželske mladine si je priborilo laskavi naziv državnega prvaka  >

  Društvo kranjske in tržiške podeželske mladine si je priborilo laskavi naziv državnega prvaka v kmečkih igrah 2019 in s tem čast izvedbe državnih kmečkih iger 2020

 • ŠUŠTARSKA NEDELJA 2019 Tržič, 1. september 2019

  ŠUŠTARSKA NEDELJA 2019 Tržič, 1. september 2019 >

  1. septembra 2019 bo v Tržiču potekala tradicionalna Šuštarska nedelja, na kateri bo mogoče od blizu spoznati in doživeti čevljarsko in drugo obrtno dediščino. Praznovanje se bo začelo v soboto, 31. avgusta z večernim koncertom skupin Big Foot Mama in Joške v'n ter zaključilo v nedeljo, 1. septembra s sejmom in številnimi spremljevalnimi dogodki za otroke in odrasle. Obljubljamo bogat program, ob katerem bo čevljarsko dediščino mogoče spoznati in jo v številnih delavnicah in interaktivnih vsebinah tudi doživeti.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Izšel je turistični časopis, v Seničnem bodo pričeli z izgradnjo pločnika, medtem ko dela v Dovžanovi soteski lepo napredujejo

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Svoja vrata je za obiskovalce v sredo, 19. junija, odprla Gorenjska plaža, pred nami pa je praznovanje dneva državnosti, ki ga bomo v Tržiču obeležili na svečanosti na mejnem prehodu Ljubelj. Preverite o čem so razpravljali občinski funkcionarji in koliko ponudb je prejela Občina Tržič za sanacijo po ujmi v Dovžanovi soteski. Zaradi novega krožišča Sokolnica je povečana varnost v prometu, staro mestno jedro pa je bogatejše za nov butik, kjer lahko kupite od oblačil do modnih dodatkov in obutve. Nogometni klub Tržič 2012 je prevzel upravljanje nogometnega igrišča v Križah, medtem ko bo vodovod Paloviče v kratkem prenesen v upravljanje podjetja Komunala Tržič d.o.o.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Izbran je izvajalec za sanacijo vozišča v Lomu, medtem ko Občina Tržič išče izvajalca za sanacijo odseka od Slapu do Jelendola. Na spletni strani Občine Tržič so objavljena stališča do pripomb na dopolnjen osnutek 3. sprememb in dopolnitev OPN. V Kovorju potekajo dela za nov pločnik. Prejeli smo Zlato srce središča srca Slovenije, za trajnostno, domoljubno, srčno, z domačim okoljem prepleteno vzgojo.

 • Županove petice za najboljše učence tržiških šol

  Županove petice za najboljše učence tržiških šol >

  Na obisku pri županu Občine Tržič je bila danes dopoldne na obisku skupina učencev, ki se lahko pohvalijo z odličnim uspehom v vseh devetih letih šolanja. Teh je bilo na OŠ Bistrica, OŠ Tržič in OŠ Križe skupaj 26.

 • Stališča do pripomb na dopolnjen osnutek 3. sprememb in dopolnitev OPN

  Stališča do pripomb na dopolnjen osnutek 3. sprememb in dopolnitev OPN  >

  Pripombe prejete v času javne razgrnitve

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Objavljeno je javno naročilo za sanacijo po ujmi, ki je Občino Tržič prizadela oktobra lani. Preverite javni razpis za sofinanciranje obnove fasad v mestnem jedru Tržiča. V petek bodo na prejemu pri županu učenci, ki so bili odlični vsa leta šolanja. Z večernim koncertom se začenja poletna sezona na Gorenjski plaži.

 • Finančna spodbuda tržiškim kmetom

  Finančna spodbuda tržiškim kmetom >

  Občina Tržič je tudi letos pripravila razpis za dodelitev nepovratnih sredstev iz proračuna, v skupni višini 32.000 evrov, za namene, ki prispevajo k ohranjanju in razvoju kmetijstva, gozdarstva in podeželja na območju občine Tržič. Predstavniki kmetijskih gospodarstev so na včerajšnjem javnem podpisu pogodb pri županu odkrito spregovorili o težavah, s katerimi se srečujejo pri gospodarjenju na svojih kmetijah in v gozdovih.

 • Ustanovitev Sosveta starejših Občine Tržič

  Ustanovitev Sosveta starejših Občine Tržič  >

  V ponedeljek, 27. maja 2019, je v mali sejni sobi Občine Tržič potekala 1. konstitutivna seja Sosveta starejših Občine Tržič, ki mu predseduje podžupan Jure Ferjan. Gre za posvetovalno telo, ki bo omogočilo bolj dosledno sledenje realnim potrebam starejših, kar je ključnega pomena pri premagovanju številnih izzivov, ki jih prinaša 3. življenjsko obdobje. Glede na strukturo prebivalstva in daljšanje življenjske dobe gre za področje, ki odpira pomembnejša vprašanja v družbi.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Občinski svet Občine Tržič je z veliko večino potrdil rebalans proračuna Občine Tržič za leto 2019, katerega osnovni namen je zagotovitev sredstev za sanacijo po neurju iz oktobra 2018. Znan je potek izvedbe celovite energetske obnove Vrtca Deteljica, ki bo zaključena v letu 2020. Pred nami je podpis pogodb za 32.000 evrov namenjenih za kmetijstvo, sredstva bo prejelo vseh 33 prijaviteljev.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Sporočilo za javnost ...

 • Med prejemniki priznanja Prostovoljstvu prijazno mesto, ponovno tudi Tržič

  Med prejemniki priznanja Prostovoljstvu prijazno mesto, ponovno tudi Tržič  >

  Slovenska filantropija spodbuja razvoj prostovoljstva v občinah z natečajem Prostovoljstvu prijazno mesto. V Kulturnem domu v Črni na Koroškem je v okviru že 20. Nacionalnega tedna prostovoljstva, 21 slovenskih občin prejelo naziv Prostovoljstvu prijazno mesto. Med njimi je ponovno tudi Tržič.

 • Tržiška Bistrica – neukročena trmoglavka Karavank

  Tržiška Bistrica – neukročena trmoglavka Karavank >

  Obetamo si lahko okrog 2,8 mio evrov za popravilo občinske infrastrukture

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Začela se je gradnja INFO točke Dovžanova soteska, glasbeni večeri tudi letos vabijo v Tržiški muzej, v RIS Dolina razstava o posledicah naravnih dogodkov v Tržiču

 • Vzpostavitev izmenično enosmernega prometa do Ljubelja

  Vzpostavitev izmenično enosmernega prometa do Ljubelja >

  Sporočilo za javnost

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Pridobili smo 50.000 evrov za nakup nujnega reševalnega vozila, Komunala Tržič d.o.o. je prejela certifikat Voda iz pipe, NIJZ razkril, kako zdravi smo v Tržiču

 • V Tržiču pijemo kvalitetno vodo iz pipe

  V Tržiču pijemo kvalitetno vodo iz pipe >

  Slovenija se po kakovosti vode uvršča v sam evropski vrh. Kljub temu pa mnogi raje posegajo po vodi v plastenkah in drugi embalaži, ki okolje obremenjuje veliko bolj kot voda iz pipe. Pred dnevi je certifikat Voda iz pipe prejela tudi Komunala Tržič.

 • Deskar Žan Košir je Naj športnik Tržiča za leto 2018

  Deskar Žan Košir je Naj športnik Tržiča za leto 2018  >

  Športna zveza Tržič je v sodelovanju z Občino Tržič sinoči (torek, 23. april 2019) v Kulturnem centru razglasila Naj športnika Tržiča za leto 2018 in podelila priznanja najuspešnejšim in najbolj obetavnim športnikom v lanskem letu ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka. Med desetimi nominiranci, je naziv Naj športnik Tržiča za leto 2018 osvojil deskar Žan Košir pred smučarskim skakalcem Anžetom Semeničem in veslačem Miho Aljančičem.

 • V Tržiču za bogato kulturno življenje skrbijo številna kulturno-umetniška društva

  V Tržiču za bogato kulturno življenje skrbijo številna kulturno-umetniška društva >

  V občini Tržič je kulturno življenje občank in občanov izjemno bogato, ponudba različnih kulturnih prireditev na visokem kakovostnem nivoju, v delovanje ljubiteljske kulture pa je vključen vsak petnajsti občan.

 • Enodnevna arhitekturna delavnica ZAKAJ OHRANJATI DEDIŠČINO?

  Enodnevna arhitekturna delavnica ZAKAJ OHRANJATI DEDIŠČINO? >

  V sredo, 24. aprila 2019, ob 9.15 uri v Restavratorskem centru Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Poljanska cesta 40, Ljubljana

 • Občina Tržič ljubiteljski kulturi namenja dobrih 72 tisočakov na leto

  Občina Tržič ljubiteljski kulturi namenja dobrih 72 tisočakov na leto >

  Že več kot desetletje Občina Tržič sofinancira delovanje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, v katero je vključen vsak petnajsti občan. Sredstva se iz leta v leto povišujejo, bogato je tudi kulturno življenje Tržičank in Tržičanov

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  V Tržiču najnižja stopnja brezposelnosti do sedaj, ljubiteljski kulturi namenjamo dobrih 72 tisočakov, cenimo delo veteranskih organizacij. Občina Tržič prispeva velik delež za nakup gasilskega vozila za PGD Jelendol Dolina

 • Javno naznanilo - SD3 OPN

  Javno naznanilo - SD3 OPN >

  Občina Tržič z javnim naznanilom obvešča javnost, da se javno razgrne gradivo dopolnjenega osnutka 3. sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Tržič (v nadaljevanju SD3 OPN), ki ga je izdelalo podjetje DOMPLAN D.D., Bleiweisova 14, Kranj in Okoljskega poročila, ki ga je izdelalo podjetje Matrika ZVO, Stegne 21c, 1000 Ljubljana.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Zdravstveni dom Tržič potrebuje novo reševalno vozilo, Dovžanova soteska pa info točko

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Občinski svetniki soglasno potrdili zaključni račun proračuna za leto 2018, za Mošenikom se nadaljujejo dela za večjo poplavno varnost, v programu 10. festivala Odprte hiše Slovenije tudi Glamping Gozdna pravljica

 • V Domu Petra Uzarja Tržič posneli ganljiv film o življenjskem svetu človeka z demenco

  V Domu Petra Uzarja Tržič posneli ganljiv film o življenjskem svetu človeka z demenco  >

  Premiera filma Ne pozabi name, petek, 29. 3. ob 11. uri v Kinoteki Ganljiv film o življenjskem svetu človeka z demenco, kot ga v Sloveniji še ni

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  32.000 evrov za športne, kulturne in turistične dogodke, 30.000 evrov za pokroviteljstva župana, preverite dva natečaja za delovno mesto

 • Premiera filma Ne pozabi name

  Premiera filma Ne pozabi name >

  Premiera filma Ne pozabi name, petek, 29. 3. ob 11. uri v Kinoteki Ganljiv film o življenjskem svetu človeka z demenco, kot ga v Sloveniji še ni.

 • An flet'n večer v znamenju družinskih navez v glasbenih zasedbah

  An flet'n večer v znamenju družinskih navez v glasbenih zasedbah >

  An flet'n večer smo preživeli v soboto, 16. marca v Dvorani tržiških olimpijcev

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Gregorjevo in koncert An flet'n večer uspela, obiskali so nas iz pobratenega mesta Zaječar, smo najbolj varna občina v Sloveniji

 • Tržič je najbolj varna občina v državi: Prejeli smo Slovenian Grand Security Award

  Tržič je najbolj varna občina v državi: Prejeli smo Slovenian Grand Security Award >

  Odgovornost vseh nas je, da s svojim ravnanjem in varnostno kulturo pripomoremo k čim višji stopnji varnosti v slovenski družbi. Institut za korporativne varnostne študije je podelil nagrade za najbolj varno podjetje, korporativno varnostnega managerja leta, najbolj inovativno varnostno rešitev, najboljši strokovni prispevek s področja varnosti, inovativno medijsko promocijo varnosti in najbolj varno mesto – nagrado razdeljeno v dve kategoriji, mestne občine ter male in srednje velike občine.

 • An flet'n večer - Glasba je hrana za dušo muzikanta

  An flet'n večer - Glasba je hrana za dušo muzikanta >

  Agencija Media butik v sodelovanju z Občino Tržič ob dnevu žena in materinskem dnevu že tradicionalno pripravlja raznolik glasbeni program na koncertu An flet'n večer. Že deveti An flet'n večer bo v soboto, 16. marca 2019, ob 19. uri v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Objavljen je letni program kulture, pred nami gregorjevo in koncert An flet'n večer

 • Letni program kulture v občini Tržič za leto 2019

  Letni program kulture v občini Tržič za leto 2019 >

  Letni program kulture v Občini Tržič določa javni interes Občine na področju zagotavljanja dostopnosti do kulturnih dobrin, spodbujanju kulturne ustvarjalnosti, raznolikosti ter krepitvi in ohranjanju kulturne dediščine. To se uresničuje z zagotavljanjem organizacijskih, finančnih in prostorskih pogojev za izvajanje kulturnih dejavnosti v občini.

 • V Tržiču ohranjamo gregorjevo, ko vržemo vuč u vodo

  V Tržiču ohranjamo gregorjevo, ko vržemo vuč u vodo >

  V ponedeljek, 11. marca 2019 bodo otroci v Tržiču po vodi spustili gregorčke, kakor imenujejo hiške in druge predmete, ki jim dodajo prižgane sveče. S tem oznanijo prihod pomladi in se spomnijo čevljarjev, ki so na ta dan prenehali z delom ob luči. Že jutri (v četrtek) pa bo v Galeriji Atrij odprtje razstave z naslovom Zakaj valentinovo, če imamo gregorjevo? In podnaslovom Praznovanje gregorjevega na Slovenskem danes.

 • Radio Slovenia International

  Radio Slovenia International  >

  V sredo, 6. marca, ob 17.30 lahko na Radiu Slovenia International prisluhnete povabilu v Tržič.

 • Tudi gostje s posebnimi potrebami imajo pravico do turizma

  Tudi gostje s posebnimi potrebami imajo pravico do turizma >

  Študentje 2. letnika Višje šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled so pod mentorstvom predavateljice Darije Cvikl prejšnji teden izvedli usposabljanje gostinskega osebja regionalnih hotelirjev in gostincev za delo z gosti s posebnimi potrebami. Projekt je z donacijo podprla tudi Občina Tržič.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Proračun za leto 2019 sprejet soglasno, pred nami sta SKI RAID & VIKEND ZABAVE ter Tržiški pustni karneval

 • V soboto si boste v Tržiču lahko ogledali muzikal Nune (za)pojejo z mag. art. Alenko Gotar

  V soboto si boste v Tržiču lahko ogledali muzikal Nune (za)pojejo z mag. art. Alenko Gotar >

  V soboto, 23. februarja, ob 19. uri v Kulturnem centru Tržič ne zamudite enega izmed trenutno najbolj zanimivih muziklov »Nune (za)pojejo«, ki je koprodukcija Šole petja mag. art. Alenke Gotar, Glasbene šole Logatec in nekaterih članic upokojenskega ženskega pevskega zbora Trzinke.

 • Turizem je zgodba o povezovanju – Tržič je zakrivil zmajev rep

  Turizem je zgodba o povezovanju – Tržič je zakrivil zmajev rep >

  V Pollakovem salonu Tržiškega muzeja so se na valentinovo na vabilo Občine Tržič srečali turistični ponudniki in vodniki s Tržiškega. Da gre na turizem v Tržiču resno računati dokazujejo številke, saj smo v letu 2018 zabeležili rekordnih 15.701 nočitev, na vsakega Tržičana eno. Z GUC Zelenica vred pa 17.612 nočitev.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Priprave na »Vuč u vodo«, objavljen je javni poziv za sofinanciranje projektov za lokalni razvoj, Gorenjska kandidira za naziv Evropske prestolnice kulture 2025

 • Vuč u vodo 2019 v Tržiču

  Vuč u vodo 2019 v Tržiču >

  Kljub temu, da je danes valentinovo - dan zaljubljencev, v Tržiču slavimo kot slovenski praznik ljubezni gregorjevo, 12. marca. Na predvečer praznika bo prireditev Vuč u vodo, ki jo pripravlja Občina Tržič, ob njej pa sta glavna nosilca dogodka Osnovna šola Bistrica in Tržiški muzej.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Priprave na novo turistično sezono in snemanje promocijskega filma o zimskih doživetjih

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Kmalu tudi pri nas »Hitro s kolesom«, nov oddelek Vrtca Tržič bo odprt marca, obeta se novo gasilsko vozilo za gašenje in reševanje z višin …

 • eDavki

  eDavki >

  Nova mobilna aplikacija e-davki za fizične osebe.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Osnutek Odloka o proračunu Občine Tržič za leto 2019 sprejet z veliko večino, imenovani člani in članice večine delovnih teles in Nadzornega odbora OT

 • Zelena svetovalnica

  Zelena svetovalnica >

  Namenjena je vsem, ki se obračajo tudi na občine z različnimi pravnimi vprašanji glede varstva okolja in urejanja prostora

 • Solidarnost pobratenega francoskega mesta Sainte Marie aux Mines ob ujmi

  Solidarnost pobratenega francoskega mesta Sainte Marie aux Mines ob ujmi >

  Sporočilo za javnost – 24. 1. 2019

 • Sklep o določitvi vrednosti točke po Odloku o občinskih taksah v Občini Tržič za leto 2019

  Sklep o določitvi vrednosti točke po Odloku o občinskih taksah v Občini Tržič za leto 2019 >

  Vrednost točke za odmero občinske takse na območju občine Tržič za leto 2019 znaša 0,05208 €.

 • »Izboljšujemo in skupaj napredujemo« - Občina Tržič prejela priznanje za uporabo modela CAF

  »Izboljšujemo in skupaj napredujemo« - Občina Tržič prejela priznanje za uporabo modela CAF  >

  V četrtek, 17. januarja 2019 je na Ministrstvu za javno upravo potekala slavnostna podelitev priznanj rednim in novim uporabnikom modela CAF. Skupni ocenjevalni okvir (CAF) je orodje, ki ga organizacije v javnem sektorju po vsej Evropi lahko enostavno uporabljajo kot pripomoček pri uporabi tehnik za obvladovanje kakovosti, z namenom, da bi izboljšali svoje delovanje.

 • Na Občini Tržič se dogaja

  Na Občini Tržič se dogaja >

  Kdo bo sestavljal delovna telesa Občinskega sveta? Reševanje poplavne problematike se nadaljuje.

 • NA OBČINI TRŽIČ SE DOGAJA: Kakšen bo proračun za leto 2019? Pripravlja se veliko razpisov ...

  NA OBČINI TRŽIČ SE DOGAJA: Kakšen bo proračun za leto 2019? Pripravlja se veliko razpisov ... >

  V prvih dneh novega leta 2019 se na Občini Tržič intenzivno ukvarjamo s pripravo proračuna za tekoče leto. V obdelavi je veliko novih razpisov in projektov, nekaj izmed njih je že objavljenih. V tednu, ki je pred nami, bo tudi nekaj dogodkov, ki vam lahko popestrijo vsakdan. Občina Tržič je z novim letom dobila novega podžupana. To je postal 26-letni Jure Ferjan iz Bistrice pri Tržiču. Po izobrazbi diplomirani ekonomist, sicer pa poznan kot urednik in voditelj na Nova24TV.

 • Dušan Bodlaj in Jure Ferjan sta podžupana Občine Tržič v mandatu 2018-2022

  Dušan Bodlaj in Jure Ferjan sta podžupana Občine Tržič v mandatu 2018-2022 >

  Občina Tržič je z novim letom dobila novega podžupana, to je postal 26-letni Jure Ferjan iz Bistrice pri Tržiču. Po izobrazbi diplomirani ekonomist, sicer pa poznan kot urednik in voditelj na Nova24TV. Podžupan iz preteklega mandata Dušan Bodlaj pa bo svojo funkcijo opravljal tudi v tekočem mandatu. Pred Občino Tržič je veliko projektov in s tem tudi novih izzivov, ki jim bo izkušena in delno pomlajena ekipa, zagotovo kos.

 • Za ljubiteljsko kulturno dejavnost se v občini Tržič ne gre bati

  Za ljubiteljsko kulturno dejavnost se v občini Tržič ne gre bati >

  Z občinskim razpisom si je v lanskem letu 18 društev s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti razdelilo dobrih 72 tisoč evrov. Komisija za vodenje postopka javnega razpisa tudi v letošnjem letu pričakuje dober odziv. Okvirna višina sredstev, ki bo naknadno usklajena s prejetim proračunom za leto 2019 znaša 70.000 evrov.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...