Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

An flet'n večer - Glasba je hrana za dušo muzikanta

12. marec 2019

Agencija Media butik v sodelovanju z Občino Tržič ob dnevu žena in materinskem dnevu že tradicionalno pripravlja raznolik glasbeni program na koncertu An flet'n večer. Že deveti An flet'n večer bo v soboto, 16. marca 2019, ob 19. uri v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču.

Osrednje pozornosti bo tokrat deležen ansambel Zarja iz Tržiča, ki praznuje 25. letnico delovanja. Prvi nastop so člani Zarje imeli konec januarja 1994, ko so na Pokljuki igrali na srečanju diplomatov in politikov. Njihova prva lastna skladba nosi naslov Naša mama, poseben pečat ansamblu Zarja pa pušča gorenjsko narečje. Največ besedil je za zasedbo napisal Franc Ankerst, plodno je sodelovanje s Francijem Šarabonom. Ponosni so na uspehe, ki so jih dosegli na festivalih domače glasbe in gostovanja v tujini.

»V petindvajsetih letih delovanja je ansambel Zarja doživel veliko lepih trenutkov na raznih igranjih, bilo je veliko festivalov, dosegli smo lepe uspehe, sodelovali smo z dobrimi tekstopisci in avtorji melodij. Veseli smo, da smo ostali skupaj in ustvarili veliko lepih skladb, ki jih ljudje radi poslušajo,« pravi vodja zasedbe in avtor številnih melodij Drago Primožič, ki so mu najbolj pri srcu skladbe Dragocen dariv, Mlada Gorenjka in Mamna peka, napisane v gorenjskem narečju. 

Četrt stoletja igranja je lepa doba za ansambel, ki je doživel le dve menjavi na mestu basista, zdaj ponovno nastopajo v prvotni zasedbi z basistom Mirkom Rozmanom. »V naših začetkih smo bili polni energije in motivacije. Imeli smo veliko željo po ustvarjanju, k čemur so nas gnali že festivalski nastopi.  Za vsak festival smo potrebovali novo skladbo ali dve, nastopili pa smo na Ptuju, Vurbergu, Števerjanu, na koroškem festivalu in večeru slovenskih viž v narečju. Zdaj pa delamo bolj počasi, sem ter tja posnamemo kakšno skladbo. V tem času smo postali starši, si ustvarili družine, gradili hiše, igrali na ohcetih in priznam, sem ter tja kdaj pomislili, da bi končali z igranjem. A je prav, da smo nadaljevali z glasbo, saj nas ljudje še vedno vabijo na igranja,« sklene razmišljanje Drago Primožič. Pri Zarji poje njegova žena Sonja Primožič. 

Sonja, Drago, Mirko in Igor so tudi dobri prijatelji. »Včasih je treba tudi potrpeti, a dihamo isti zrak in smo radi skupaj,« pravi kitarist Igor Soklič,ki je vesel, da bo Zarja kot osrednji gost nastopila na koncertu An flet'n večer. »Kar nekaj časa smo študirali, katere pesmi bi uvrstili v program. Ne želimo se preveč ponavljati, po drugi strani pa morajo poslušalci slišati pesmi, ki jih radi poslušajo in poznajo. Upam, da bodo z izborom zadovoljni

Tako kot večina stvari v življenju, imajo tudi člani ansambla Zarja svoja obdobja. Čutijo, da so trenutno spet v vzponu. Več delajo, imajo veliko energije in želje po nastopanju. Predvsem pa imajo široko srce in dušo, ki sta prisotna v sleherni pesmi. »Glasba je hrana za dušo muzikanta,« sklene vabilo na An flet'n večer kitarist Zarje Igor Soklič in vas vabi v Dvorano tržiških olimpijcev v soboto, 16. marca 2019, ob 19. uri.

Na koncertu bo nastopil tudi dolenjski ansambel Pogum, večkratni prejemnik najvišjih festivalskih nagrad, ki bo prihodnje leto praznoval dve desetletji ustvarjanja.

V družini Svetlin je glasba že od nekdaj prisotna. Od inštrumentalnega tria, so bratje, ko so se počutili glasbeno dovolj zreli, ustanovili kvintet z mešanim pevskim duetom – Ansambel Svetlin iz Moravč, ki je doslej nastopal v vseh pomembnejših radijskih in televizijskih oddajah, prevozil Slovenijo po dolgem in počez,  posnel več kot dvajset videospotov.

V Tržič bo mladostno energijo prinesel primorski ansambel Biseri, ki je prepoznaven po svoji drugačnosti in odštekanih nastopih. Večkratni dobitnik nagrad na največjih festivalih pri nas je izdal tri zgoščenke. Biseri že več kot deset let delujejo pod sloganom #KerToJeŽur.

Prijetna popestritev na slovenski narodno-zabavni sceni je ansambel Špadni fantje, ki prihaja iz Vipavske doline in je lani postal »Absolutni zmagovalec festivala v Števerjanu.« Letos pa so se Špadni fantje razveselili novice, da se bodo s svojo polko lahko predstavili v polfinalu festivala Slovenska polka in valček 2019.

KUD Lom pod Storžičem letos praznuje 100. letnico. Pod njegovim okriljem nastopa tudi Mešani pevski zbor KUD Lom, ki je s svojim ubranim petjem priljubljen med poslušalci, vodi pa ga zborovodja Jože Tišler. 

Za ubrano fantovsko petje pa bodo poskrbeli še člani Vokalne skupine Gaj les, ki bodo z ansamblom Zarja poskrbeli za posebno glasbeno poslastico.

Besedne niti, ki se bodo tokrat vrtele okrog družinskih vezi v zasedbah, bo pletla Saša Pivk Avsec.

Vstopnice po 10 evrov so v predprodaji v TPIC Tržič, v baru Casa Latina v Tržiču, v Trgovini Grašca v Križah, v KGZ Sloga Kranj in na telefonski številki 051 697 737. Na dan koncerta bodo dva evra dražje.

Generalna pokrovitelja koncerta sta Gaj les d. o. o. iz Tržiča, ki poskrbi za naravno toplino v vašem domu in VULCO, vulkanizerstvo in avtooptika Darko Benedičič s. p. iz Žiganje vasi.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...