Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

An flet'n večer v znamenju družinskih navez v glasbenih zasedbah

20. marec 2019

An flet'n večer smo preživeli v soboto, 16. marca v Dvorani tržiških olimpijcev

Agencija Media butik je z roko v roki z Občino Tržič pripravila že deveti koncert ob dnevu žena in materinskem dnevu. Rdeča nit sobotnega večera so bile družinske vezi, ki se prepletajo med člani glasbenih zasedb. Na odru jih je bilo sedem, prav vse pa so imele v svoji sredi naveze oče-sin, mati-hči, brat-sestra ali brat-brat, pa tudi nekaj bratrancev je bilo vmes. Za uvod so hvalnico tržiškim gorskim lepoticam zapeli člani Mešanega pevskega zbora KUD Lom, v katerem pod vodstvom Jožeta Tišlerja pojejo člani večih družin. Lom je zastopala tudi Vokalna skupina Gajles, v katerem sta poleg vodje Aleša Godnova nastopila dva para oče-sin. Iz Pivke so se natančno po šestih letih na isti dan pripeljali člani ansambla Biseri, v katerem sta pevka Sabina in harmonikar Alen sestra in brat, njun bratranec pa je basist Sandi. Tudi v družini Svetlin je glasba od nekdaj doma, v sedanjem sestavu sta brata Andrej in Aleš, v samih začetkih pa jima je družbo delal še brat Tomaž. Vipavska burja je v Tržič pripeljala Špadne fante, ki komaj čakajo nastop na polfinalnem odru festivala Slovenska polka in valček, ki bo 12. aprila, v sestavu pa sta brata Matej in Tomaž. Bratska naveza je trdna tudi pri Pogumu, kjer imata rada strune kitarist Andrej in basist Mitja. Še največ sorodstvenih vezi pa je bilo v ansamblu Zarja, ki je bil osrednji gost, saj letos praznuje 25. letnico delovanja. Harmonikar Drago je bratranec od kitarista Igorja in mož pevke Sonje. Oba imata dvojčke, ženski del obeh družin, Lara Primožič in Ema Soklič, je nastopil skupaj z ansamblom. Za večgeneracijski sestav pa je poskrbel še Dragov oče Miloš, ki je Zarjo pospremil na klavirskih harmoniki pri skladbi Slovo od doma. Besedne niti je tkala Saša Pivk Avsec.

Ob 25. letnici delovanja je župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic ansamblu Zarja izročil županovo priznanje, mu zaželel še veliko ustvarjalnosti in se mu zahvalil za promocijo občine.

Generalna pokrovitelja koncerta sta Gaj les d. o. o. iz Tržiča, ki poskrbi za naravno toplino v vašem domu in VULCO, vulkanizerstvo in avtooptika Darko Benedičič s. p. iz Žiganje vasi.

Slika: Biseri (foto: Toni Čebron)

Slika: MePZ KUD Lom (foto: Toni Čebron)

Slika: Pogum (foto: Toni Čebron)

Slika: Priznanje župana za Zarjo (foto: Media butik)

Slika: Svetlin (foto: Toni Čebron)

Slika: Špadni fantje (foto: Toni Čebron)

Slika: Tri generacije v ansamblu Zarja (foto: Toni Čebron)

Slika: Vokalna skupina Gajles (foto: Toni Čebron)

Slika: Zarja - županovo priznanje

Slika: Zarja z Laro Primožič in Emo Soklič (foto: Toni Čebron)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...