Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Deskar Žan Košir je Naj športnik Tržiča za leto 2018

24. april 2019

Športna zveza Tržič je v sodelovanju z Občino Tržič sinoči (torek, 23. april 2019) v Kulturnem centru razglasila Naj športnika Tržiča za leto 2018 in podelila priznanja najuspešnejšim in najbolj obetavnim športnikom v lanskem letu ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka. Med desetimi nominiranci, je naziv Naj športnik Tržiča za leto 2018 osvojil deskar Žan Košir pred smučarskim skakalcem Anžetom Semeničem in veslačem Miho Aljančičem.

V uvodu v prireditev, ki jo je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, sta zbrane športnike in ostale ljubitelje športa nagovorila župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in predsednik Športne zveze Tržič Boris Tomazin.

»Vsako leto se sprašujemo ali bo število tistih, ki bodo prejeli priznanja enako ali manjše kot leto prej, pa nas športniki vsako leto presenetijo in dosegajo še večje in še bolj odmevne rezultate. Tudi leto 2018 je bilo izjemno, dobili smo še več državnih prvakov. Res pa je, da se spreminja struktura športa, ki ni več tako tradicionalno tržiška, kot nekoč, ko sta bila v ospredju smučanje in alpinizem. V zadnjem času blesti plesna dejavnost, po zaslugi katere Tržič postaja pravo plesno mesto, pa veslanje in drugi letni športi,« pravi predsednik Športne zveze Tržič Boris Tomazin, ki upa, da se velikemu številu tržiških zimskih olimpijcev kmalu pridružijo športniki, ki bodo ime Tržiča ponesli na poletno olimpijado.

»Tržič je in ostaja športno mesto. Veliko se nas ukvarja z druženjem, tekmovanji in rekreacijo. Tisti, ki po zaslugi spretnosti, talenta, vztrajnosti, prizadevanj staršev in trenerjev dosegajo  tudi širše primerljive  rezultate, pa so še posebej dragoceni. Dokazujejo da se da, da zmorejo in so tako svojim vrstnikom in ostalim svetilnik ter pozitiven zgled. To pa je eden od mnogih čarov, ki jih prinaša šport,« je po krepkem stisku rok najboljšim tržiškim športnikom povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

V skladu s pravilnikom o podelitvi priznanj Športne zveze Tržič se državnim prvakom, ki so naslov osvojili do svojega 16 leta starosti podeli mali športni znak, starejšim pa veliki športni znak Občine Tržič.

Prejemniki malega športnega znaka so: Maša Bodlaj članica Kegljaškega kluba Ljubelj. Maša je postala državna prvakinja z ekipo v kegljanju v kategoriji mlajših kadetinj. Taja Bodlaj članica Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG. Taja je državna prvakinja v smučarskih skokih v kategoriji mlajših deklic. Tim Dolinar, član Hokejskega društva Hidria Jesenice. V minulem letu 2018 je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji kadetov in mladincev. Lovro Dovžan, član Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG. Lovro je osvojil naslov državnega prvaka v nordijski kombinaciji v kategoriji starejših dečkov. Matic Hladnik, član Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG. Matic je kar trikrat osvojil naslov državnega prvaka v nordijski kombinaciji v kategoriji starejših dečkov in mlajših mladincev. Lovro Gal Janc člani Kegljaškega kluba Ljubelj. Lovro je postal državni prvaki v paru v kegljanju v kategoriji mlajših kadetov. Jure Jordan, člani Plesnega kluba Tržič. V minulem letu 2018 je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji mlajših mladincev. Brina Marčun članica Plavalnega kluba Triglav Kranj. Brina je postala državna prvakinja v skladnostnem plavanju v kategoriji kombo kadetinje, kjer v ekipi nastopa 6 plavalk. Taša Muzik članica Karate klub shotokan Kranj. Taša je postala državna prvakinja v disciplini kumite v kategoriji mlajše kadetinje do 50 kg. Iris Nučič članica Plesnega kluba Tržič. V minulem letu 2018 je osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji mlajših mladink. Eva Puhar članica Športno plezalnega odseka Radovljica. Eva je postala državna prvakinja v hitrostnem plezanju v kategoriji starejših deklic. Sara Nadvešnik članica Plesnega kluba Tržič. V minulem letu 2018 je osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji mini. Lana Pesjak članica Kegljaškega kluba Ljubelj. Lana je postala državna prvakinja z ekipo v kegljanju v kategoriji mlajših kadetinj. Tevž Premrl člani Kegljaškega kluba Ljubelj. Lovro je postal državni prvaki v paru v kegljanju v kategoriji mlajših kadetov. Maj Amadej Tišler Sušnik, člani Plesnega kluba Tržič. V minulem letu 2018 je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji mini. Jerneja Repinc Zupančič članica Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG. Jerneja je državna prvakinja v smučarskih skokih v kategoriji mlajših mladink

Najuspešnejši deskar Žan Košir je podelil plakete prejemnikom velikega športnega znaka. Ti so: Sonja Debevc je članica Balinarskega kluba Bistrica. Sonja je postala solo članska državna prvakinja. Eva Hervol je članica Balinarskega kluba Bistrica. Članska državna prvakinja je postala v natančnem izbijanju. Naja Zupan je članica Taekwon-do klub Radovljica. Naja je državna prvakinja v kategoriji mladink Forme črni pas, II dan. Anita Klemenčič je članica Tekaškega smučarskega kluba Triglav Kranj. Državna prvakinja je postala v štafet 3 x 3300 prosto in sicer v kategoriji članic.

Podeljena so bila tudi priznanja najobetavnejšim športnikom Tržiča za dosežene rezultate v letu 2018. Tretje  mesto je osvojil plesni park Plesnega kluba Tržič Kaja Šmid in Jaka Jordan. Drugo mesto je osvojila članica Kegljaškega kluba Ljubelj Sara Rovtar. Letošnji naj obetavnejši športnik je Žan Zupan, član Plesnega studia Špela.

Športno plaketo za izjemen dosežek v plesu sta prejela Luna Frida Zmajšek in Mia Julija Babič.

Sledila je  podelitev športne plakete športniku invalidu za izjemne dosežke v para plesu oz. plesu na vozičkih, ki sta ju prejela Miha Rednak in Breda Košir. Na državnem prvenstvu v kategoriji debitanti combi 1 sta v juniju osvojila naziv državnih prvakov. Miha je na poti do izpolnitve še večjih plesnih uspehov omejeval njegov stari plesni voziček. Ovira, ki so jo ustvarjalci oddaje Dan najlepših sanj na pobudo njegove soplesalke Brede z veseljem odstranili in Miha popolnoma navdušili je obrodila sadove. V novembru 2018 sta se izkazala in pometla z mednarodno konkurenco na športnem paraplesnem tekmovanju Malta Open Dance Spectacular, kjer sta osvojila prvo mesto v standardnih plesih in prvo mesto v latinsko -  ameriških plesih. 

Športno plaketo je prejela Rika Dolžan, članica Plesnega studia Špela. Rika  je zaljubljena v ples. Pleše v Plesnem Studiu Špela, pleše doma. Pleše tudi, ko je vprašana v šoli. V letu 2018 je osvojila par odmevnih rezultatov v paru z Žanom Zupanom v street kategoriji mladincev. Na svetovnem mladinskem prvenstvu sta osvojila odlično 2. mesto.  Street je plesna kategorija, kjer morajo plesalci predstaviti tudi zgodbo in lahko uporabljajo rekvizite.

Letošnji nominiranci za naziv naj športnika so bili Marija Ahačič Premrl, Žan Košir, Miha Aljančič, Sonja Debevc, Anže Semenič, Rika Dolžan, Eva Hervol, Irena Mejač, Anže Peharc in Maja Vengar.

Tretje mesto je zasedel veslač Miha Aljančič. Drugo mesto je osvojil smučarski skakalec Anže Semenič.

Naj športnik Tržiča za leto 2018 pa je postal deskar Žan Košir. Žan je danes eden izmed najboljših deskarjev v alpskih disciplinah na snegu. Vedno si želi izboljšati svoje delo, biti še boljši v tem, kar najbolje zna. Na ZOI v Sočiju je osvojil prvi tržiški olimpijski medalji. Za svoje vrhunske športne dosežke je prejel Bloudkovo nagrado. V zadnjem letu je vložil vso energijo v svojo vrnitev in okrevanje. In uspeh na zimskih olimpijskih igrah v Pjong Changu je bil neizmeren. Osvojitev bronaste medalje je bila zanj tako, kot bi osvojil zlato. Na sprejemu v domačem Tržiču je takrat povedal: »Medalja je pohvala, ki sem jo na koncu dobil. Ostala mi bo večno v spominu. Ob pogledu nanjo se bom zagotovo spomnil na ta del svojega življenja  in lahko zaključil, da je bilo kljub vsemu uspešno.«

V spremljevalnem programu je nastopil pevec Tilen Lotrič, finalist oddaje Slovenija ima talent.

Slika: Naj športniki Tržiča za leto 2018 (foto: Valentin Klemenčič)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...