Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

DOBRODELNA DRAŽBA in KONCERT za prizadete v poplavah v občini Tržič

16. november 2018

V nedavnih poplavah je veliko občanov Tržiča utrpelo večjo škodo na svojih objektih. Za pomoč pri čimprejšnji sanaciji teh objektov Občina Tržič prireja poleg dobrodelnega koncerta Stopimo skupaj tudi dobrodelno dražbo različnih predmetov, ki so jih prispevali krajani naše in sosednjih občin.

»Tržičani smo pokazali kot delovna, aktivna, ustvarjalna in solidarna skupnost. Obnova  odlično poteka na vseh kritičnih deloviščih, obenem pa veliko pozornost namenjamo tudi dobrodelnosti in pomoči sočloveku. V okviru organizacije dobrodelnega koncerta smo danes začeli tudi z dobrodelno dražbo darovanih predmetov. Prepričan sem, da bomo kar lepi količini že zbranih sredstev dodali še piko na i ter na koncu sredstva pravično in transparentno razdelili med vse prizadete,« zatrjuje župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. 

V prostorih Turistično promocijskega in informacijskega centra Tržič se je z današnjim dnem začela tiha dobrodelna dražba  naslednjih predmetov:

Biblija; razkošna, vezana v usnje in ima zlato obrezo, ilustrirana, izklicna cena 650 eur,

Slika; Prebujanje, Vinko Hlebš, izklicna cena 500 eur,

Slika; Vse dobre stvari so tri, Janez Vrhovnik, izklicna cena 250 eur,

Slika; Vodno korito ob romarski poti na Brezje, Francka Globočnik, Kulturno društvo tržiških likovnikov, izklicna cena 250 eur,

Slika; Konjščica, Izidor Vrhovnik – Dore, Kulturno društvo tržiških likovnikov, izklicna cena 150 eur,

Slika; Lepi čeveljc, Marjan Burja, Kulturno društvo tržiških likovnikov, izklicna cena 150 eur,

Slika; Rake, Marjan Pančur, Kulturno društvo tržiških likovnikov, izklicna cena 150 eur,

Zmagovalna potica na drugem festivalu velikonočnih potic, izklicna cena 30 eur.

Slike predmetov so na ogled v prostoru TPIC-a Tržič, zainteresirani pa lahko svojo dobrodelnost izkažejo z dvigom cene enega ali več dražbenih izdelkov. Dražba bo potekala od petka, 16. novembra 2018 do petka, 23. novembra 2018 do 17. ure. Pravila in navodila dražbe so na vpogled v prostoru TPIC-a.

Dražitelj, ki bo za predmet ponudil največ, ga bo prevzel na dobrodelnem koncertu STOPIMO SKUPAJ, ki ga Občina Tržič pripravlja v soboto, 24. novembra 2018, ob 20. uri v Dvorani tržiških olimpijcev.

Odziv tržiških glasbenih zasedb, plesnih klubov in drugih ustvarjalcev je bil izjemen, nadvse veseli pa smo tudi sodelovanja z Alenko Godec, Marijo Ahačič Pollak,  Alenko Gotar in Rok 'n' Bandom. Od tržiških izvajalcev oz. zasedb, v katerih nastopajo tudi Tržičani bodo z nami: Romana Krajnčan, ansambel Zarja, skupini Tomcat in Imperij, KD Folklorna skupina Karavanke, Plesni klub Tržič, skupina Projekt, Pihalni orkester Tržič, Kulturno društvo Jerbas, Glasbena šola Tržič, KUD Leyli, APZ France Prešeren Kranj, MePZ DU Tržič, Plesni studio Špela, Country ritem, Lomski fantje, Janez Kikel - recitator Mladinskega gledališča Tržič in kranjska skupina Joške v'n. Vezno besedilo pripravlja David Ahačič (ZKO Tržič), prireditev pa bosta povezovala domačina Mojca Krajnc in Bojan Veselinovič.

Vsa sredstva, zbrana na dobrodelni dražbi in koncertu bodo nakazana na TRR Rdečega križa oziroma Karitasa in bodo pravično porazdeljena med vse, ki so prijavili večjo škodo.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...