Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Dušan Bodlaj in Jure Ferjan sta podžupana Občine Tržič v mandatu 2018-2022

14. januar 2019

Občina Tržič je z novim letom dobila novega podžupana, to je postal 26-letni Jure Ferjan iz Bistrice pri Tržiču. Po izobrazbi diplomirani ekonomist, sicer pa poznan kot urednik in voditelj na Nova24TV. Podžupan iz preteklega mandata Dušan Bodlaj pa bo svojo funkcijo opravljal tudi v tekočem mandatu. Pred Občino Tržič je veliko projektov in s tem tudi novih izzivov, ki jim bo izkušena in delno pomlajena ekipa, zagotovo kos.

Dušan Bodlaj, podžupan Občine Tržič

Dušan Bodlaj, rojen 31. januarja 1961, živi v Pristavi pri Tržiču in je stari novi podžupan, ki namerava še naprej svoj čas in pozornost posvetiti predvsem ustvarjanju kakovostnih pogojev za razvoj gospodarstva in turizma v občini. Zavzemal se bo za visoko raven javnih storitev na vseh področjih družbenega življenja (vrtci, šolstvo, zdravstvo, infrastruktura, društva, kultura, šport …).

Svoje znanje in izkušnje je v zadnjem obdobju dela v gospodarstvu delil s sodelavci kot vodja operativnega vzdrževanja in nazadnje kot vodja proizvodnje in vzdrževanja.

Velik del svojega prostega časa že več kot štirideset let namenja prostovoljnim gasilcem, v obdobju zadnjih desetih let tudi kot predsednik nadzornega in upravnega odbora Prostovoljnega gasilskega društva Križe. Pri svojem prostovoljnem delu je skupaj s sodelavci dosegel izredne uspehe na področju gasilstva in bil zato nagrajen s Plaketo Občine Tržič in z nazivom Častni predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Križe. Je velik ljubitelj gora, v svojem planinskem dnevniku ima tudi žige večine najvišjih slovenskih vršacev.

Dušan Bodlaj je poročen, je oče dveh otrok, skupaj z ženo Veroniko pa najbolj uživata v razposajeni družbi vnukinje Tinkare in vnuka Ožbeja.

Slika 1: Dušan Bodlaj, podžupan Občine Tržič

Jure Ferjan, podžupan Občine Tržič

Jure Ferjan, rojen 4. januarja 1993, iz Bistrice pri Tržiču, je po izobrazbi diplomirani ekonomist. S 1. januarjem 2019 je bil imenovan za podžupana Občine Tržič. V svojem mandatu se bo posvetil predvsem gospodarstvu in družbenim dejavnostim, pokrival pa bo tudi področje mladih. Zadolžen bo za izvedbo velikega projekta - odvajanje odpadnih voda, gradnja vodovoda in pet kilometrov novih cest.

Občinski odbor SDS v Tržiču vodi od junija 2015, je pa tudi aktualni predsednik Sveta Slovenske demokratske mladine. Pred tem je dve leti opravljal funkcijo generalnega sekretarja podmladka SDS. Na volitvah v Državni zbor RS, ki so potekale 3. junija 2018, je v 1. volilni enoti, 7. volilnem okraju - Tržič s 1.790 glasovi oziroma 26,91 % prepričljivo zmagal, a ostal zunaj parlamentarnega praga.

Bil je eden izmed novinarjev prve ekipe novega medijskega projekta Nova24TV. Kasneje je bil tudi štiri mesece vršilec dolžnosti odgovornega urednika televizije Nova24TV in spletnega portala Nova24TV.si. Pred imenovanjem na funkcijo podžupana je bil voditelj oddaje Objektiv in urednik na Nova24TV in Nova24TV.si.

Jure Ferjan svoj prosti čas posveča partnerki Karmen in sinu v trebuščku, ki se bo družini predvidoma pridružil meseca marca.

Slika 2: Jure Ferjan, podžupan Občine Tržič

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...