Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Energetska obnova Vrtca Deteljica Tržič

13. januar 2020

Občina Tržič je v okviru operacije »Celovita energetska obnova objektov v lasti Občine Bohinj in Občine Tržič« uspešno zaključila z deli delne energetske prenove Vrtca Deteljica, ki obsegajo menjavo stavbnega pohištva (okna, vrata), prenovo električnih inštalacij in posodobitev ogrevalnega sistema z uporabo toplotne črpalke z ostalimi pripadajočimi deli.

Celovita energetska sanacija Vrtca Deteljica Tržič je pripomogla k zmanjšanju rabe energije v stavbi, izboljšanju notranjih pogojev in zmanjšanju škodljivih izpustov v okolje ter vpeljavi obnovljivih virov energije.
Operacija je razdeljena na dve fazi. V prvi fazi so se izvedli ukrepi, ki se navezujejo na notranjost objekta:

- Posodobitev razsvetljave,
- Menjava stavbnega pohištva,
- Izvedba toplotne črpalke za pripravo sanitarne tople vode.

Po izvedbi prve faze se predvideva še izvedba ostalih ukrepov, ki so potrebni za celovito energetsko prenovo objekta:
- Menjava kritine in izolacija strehe,
- Izolacija fasade in podzidka objekta.

Poleg omenjenih ukrepov, ki se navezujejo na zmanjšanje porabe energije se bo izvedla tudi zunanja ureditev površine ob objektu.

Višina celotnih stroškov operacije bo predvidoma znašala 484.833,43 EUR z DDV-jem, višina sofinanciranja pa 126.286,05 EUR. V prvi fazi so stroški operacije skupno s stroški za pripravo projektne dokumentacije in prijavo na razpis ter gradbeno obrtniški deli znašali 161.004,28 EUR z DDV-jem, višina sofinanciranja pa je znašala 50.129,75 EUR. V drugi fazi predvideni stroški operacije znašajo 323.829,15 EUR z ddv, višina sofinanciranja pa 76.156,30 EUR.
Občina Tržič poleg okolijskih ciljev, ki si jih je zadala Slovenija in Evropska unija, želi zasledovati tudi cilje izboljšanja notranjih pogojev v stavbi in povečanja ugodja ter zadovoljstva otrok in zaposlenih.

Naložbo sofinancirata RS in EU iz Evropskega kohezijskega sklada. Podrobnejše informacije o kohezijskih sredstvih so dostopni na: http://www.eu-skladi.si/ 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...