Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

GEROBUS - Lokalno za globalno za aktivno in prijetno staranje

10. oktober 2019

V začetku leta 2019 je Dom Petra Uzarja Tržič, s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejel potrditev operacije GEROBUS – lokalno za globalno za aktivno in prijetno staranje. Temelji na ohranjanju zdravja, telesnih ter fizičnih lastnosti starejših ter na osveščanju ljudi o demenci.

Glavne aktivnosti operacije predstavljajo aktivno širjenje znanja in rešitev za prijetno in zdravo staranje ter nudenje vseh oblik pomoči bolnikom z demenco in njihovim bližnjim. Aktivnosti bodo potekale z izvedbo delavnic, video izobraževanj, testiranj, izdajo zloženk itd. Vaje bodo v domačem okolju, temeljile bodo na druženju in gibanju, krepile moč in socialno vključenost starejših.

Delavnice bodo obiskovalcem omogočile, da se seznanijo z vsebinami in napotki, ki omogočajo starejšim osebam aktivno in prijetno staranje, poleg teoretičnega znanja pa bo poseben del namenjen praktičnemu prikazu vaj in fizičnih aktivnosti. Potekala bodo testiranja oziroma meritve za pravočasno odkrivanje demence, z izdajo zloženk in video vsebinami pa bomo javnost informirali o načinu in možnostih, kako se aktivno in prijetno starati. Vabimo vas k ogledu video vsebin na spletno stran www.gerobus.si.

V septembru smo začeli z delavnicami v Občini Tržič, Bohinjski Bistrici in Šenčurju. Odziv je bil odličen, v naslednji fazi, ki bo potekala ob koncu oktobra, pa pričakujemo še večjo število udeležencev. Delavnice bodo potekale po naslednjem razporedu:

  • ponedeljek, 21. 10. ob 9. uri – Križe, Dom Krajanov,
  • torek, 22. 10. ob 9. uri – Ročevnica,prehod mansarde v Domu Petra Uzarja,
  • četrtek, 24. 10. ob 9. uri – Loka, telovadnica KatrX, Loka 36,
  • torek, 5. 11. ob 9. uri – Bohinjska Bistrica, Dom Joža Ažmana,
  • sreda, 6. 11. ob 9. uri – Bistrica, galerija Doma Petra Uzarja,
  • torek, 12. 11. ob 9. uri – Šenčur, Dom krajanov
  • četrtek, 14. 11. ob 9. uri – Tržič, paviljon NOB.

*Prijave niso potrebne. Se vidimo v čim večjem številu.

“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj”.

Več informacij o izvajanju projekta dobite na spletni povezavi www.gerobus.si.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...