Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

»Izboljšujemo in skupaj napredujemo« - Občina Tržič prejela priznanje za uporabo modela CAF

22. januar 2019

V četrtek, 17. januarja 2019 je na Ministrstvu za javno upravo potekala slavnostna podelitev priznanj rednim in novim uporabnikom modela CAF. Skupni ocenjevalni okvir (CAF) je orodje, ki ga organizacije v javnem sektorju po vsej Evropi lahko enostavno uporabljajo kot pripomoček pri uporabi tehnik za obvladovanje kakovosti, z namenom, da bi izboljšali svoje delovanje.

Udeležence dogodka je uvodoma nagovoril minister za javno upravo Rudi Medved, ki je izrazil zadovoljstvo nad velikim številom prejemnikov priznanj in izpostavil: "Ko govorimo o kakovosti v javni upravi, je to najlažje ugotoviti na način, da pogledamo, kako so z nami in našimi storitvami zadovoljni naši državljani. Na to, da nekdo dobi diplomo vpliva veliko dejavnikov, tudi zadovoljstvo izvajalcev samih storitev, pa vendar je na koncu najpomembnejši naš uporabnik. Vsak dan se moramo vprašati: Zakaj smo tu in za koga smo tu? Državljani in državljanke javnih storitev so tisti, ki nam bodo na koncu povedali ali smo ali nismo kakovostni."

Minister Medved je na prireditvi uporabnikom modela CAF podelil priznanja ter jim čestital za pogum in vztrajnost pri uporabi modela CAF, ki ima zelo pomembno vlogo pri večji vključenosti zaposlenih, sodelovanju, soodločanju, preglednosti odločitev in notranji koheziji organizacije. Model omogoča tudi izmenjavo dobrih praks, zelo velik poudarek pa je na vključevanju zaposlenih pri predlaganju in izvajanju sprememb.

Ob tej priložnosti se je minister zahvalil tudi predstavnikom vodstev za kakovost in vodjem somoocenjevalnih skupin, ki so vez med zaposlenimi in vodstvom organa, kakor tudi vez med organom in Ministrstvom za javno upravo.

Občina Tržič je z izvajanjem programa CAF začela v letu 2018 in je za to prejela t. i. priznanje »CAF začetnik«. Podelitve se je udeležila direktorica občinske uprave dr. Metka Knific Zaletelj, ki je ob tem poudarila: »Naša občina je pristopila k uvedbi sistema za vodenje kakovosti, ker si želimo, da bi naša občinska uprava delo opravljala kakovostno, strokovno neodvisno in za dobrobit vseh naših občank in občanov. Želimo si doseči, da bi naš notranji sistem deloval dobro in bi naši uslužbenci radi prihajali v službo. Projektu smo se pridružili tudi zato, da bi vsak dan odgovorno in v sodelovanju iskali inovativne rešitve za boljše storitve. Imenovana je bila šest članska skupina, ki je opravljala delo izjemno složno, četudi so člani prihajali iz različnih uradov in delovnih področij. Samoocenjevanje ob rednem delu predstavlja sicer dodatno delo, a vseeno se zdi izjemno pomemben segment pri strateškem načrtovanju programov in projektov naše občine. Vsem sodelavcem se zahvaljujem za odlično opravljeno delo, še posebej Mateji Dolžan, ki je prevzela vodstvo omenjene skupine

Več o modelu CAF v Sloveniji si lahko preberete TUKAJ.

Slika: Minister za javno upravo Rudi Medved in direktorica občinske uprave Občine Tržič dr. Metka Knific Zaletelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...