Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – Naj bodo prihajajoči prazniki lepi in varni

28. april 2020

(koronavirus) Pred nami so prazniki, ob katerih smo se vedno družili s prijatelji in znanci in obiskovali tradicionalne prireditve s kresovi. Letos bodo prazniki drugačni. A svojim odgovornim ravnanjem in upoštevanjem predpisanih ukrepov poskrbimo, da bodo predvsem varni. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, torka, 28. aprila 2020, do 11. ure.

Prazničnemu ponedeljku, ko smo se spominjali upora proti okupatorju, v petek, 1. maja sledi praznik dela. Kljub temu, da zadnji trendi kažejo na upad okužb z virusom Covid-19 in da se Slovenija zaenkrat uspešno spopada z epidemijo, se moramo vseeno zavedati, da je ključnega pomena to, da zaradi lastne in skupinske varnosti tudi med prazniki še vedno spoštujemo omejitve in ukrepe, uporabljamo maske, razkužujemo roke, ohranjamo primerno distanco do drugih in se ne družimo v večjih skupinah.

»V okviru razglasitve velike požarne ogroženosti (Uredba o varstvu pred požarom v naravnem okolju, Uradni list RS 20/14) je prepovedano kurjenje kresov. Navada kurjenja kresov in druženja ob njih igra pomembno vlogo v socialnem vidiku življenja ljudi, vendar sta v dani situaciji pomembnejša naše zdravje in varnost. Po optimistični epidemiološki napovedi se v prihajajočih tednih po praznikih pričakujejo novi vladni svežnji ukrepov, ki bodo omogočili bolj družabno, a hkrati v enaki meri odgovorno življenje. Naj bodo prihajajoči prazniki uvod v lepše in bolj umirjene dni. Zahvaljujemo se občinski službi in vsem drugim javnim službam, ki sodelujejo v boju proti virusu. Prav tako gre velika zahvala vsem prostovoljcem, ki na različne načine in na različnih področjih v teh časih nesebično pomagajo drugim. Na mestu je tudi zahvala vsem odgovornim prebivalcem občine, ki upoštevajo priporočila in spoštujejo omejitve,« je v sporočilu občankam in občanom občine Tržič zapisal Peter Rotar, poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Tržič.

- Preko podaljšanega vikenda je bil Štab Civilne zaščite Občine Tržič v stalnem kontaktu z vsemi pristojnimi institucijami.

- Krajevna skupnost Tržič – mesto je za svoje prostovoljce zaprosila za zaščitna sredstva in jih tudi že prevzela.

- V nedeljo popoldne je bil s strani Štaba Civilne zaščite Občine Tržič opravljen pregled ceste proti vasi Gozd. Posamezni lokalni pohodniki upoštevajo omejitve, drugih posebnosti ni zaznati. Na klopeh pri garažah na Kovorski cesti in na klopi ob vrtcu v Bistrici pri Tržiču pa so bili varovalni trakovi ponovno potrgani.

- Pri nedeljskem ogledu po spodnjem delu Dovžanove soteske je bilo opaziti kar nekaj sprehajalcev, vendar je šlo za manjše skupine od pet oseb, povečini družine z mlajšimi otroki ali starejše pare, ki so upoštevali omejitve glede razdalje in druženja.

- Območno združenje Rdečega križa Tržič sporoča, da bo krvodajalska akcija v sredo, 29. aprila 2020 v Sokolnici. Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanja možnih prenosov bolezni izvajajo prilagojene krvodajalske akcije, na katere vabijo samo krvodajalce tistih krvnih skupin, ki jih potrebujejo. Tiste krvodajalce, ki jih potrebujejo, bodo vabili preko sms vabila, v katerem jih bodo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje. Zaradi lažje organizacije in izvedbe odvzemov krvi krvodajalce prosijo, da se odzivajo na vabila Rdečega križa in transfuzijske službe in pridejo na odvzem ob predhodnem dogovoru o uri prihoda. V primeru, da niso prejeli vabila in bi radi darovali kri lahko pokličete na ZTM Ljubljana (01/ 5438 100) in se dogovorite o uri prihoda.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...