Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – Štab Civilne zaščite Občine Tržič poziva k strpnosti

27. marec 2020

(koronavirus) Štab Civilne zaščite Občine Tržič je včeraj popoldne s strani države prejel del zaščitne opreme. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, petka, 27. 3. 2020, do 11. ure.

V okviru Štaba Civilne zaščite Občine Tržič trenutno delujejo trije člani, ki stalno spremljajo vsa navodila in pobude s strani regije in države. »Sodelavci občinske uprave, komunale, policije ter štaba civilne zaščite se vsakodnevno zavzemamo, da bi stanje v občini čim dlje ostalo brez okužb. Opažamo, da se po terenu ljudje držijo navodil, da upoštevajo omejitev druženja na javnih površinah in igriščih in tako prispevajo svoj del k omejitvi in zajezitvi koronavirusa,« občane pohvali Peter Rotar, poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Tržič.

Včeraj so v štabu sprejeli prvo pošiljko zaščitne opreme, ki pa je namenjena zgolj za reševalne sestave, prostovoljce, komunalo, kot kritično infrastrukturo, izvajalce javnih gospodarskih služb in oskrbe z energijo, predstavnike občinske uprave, ki opravljajo terensko delo in opazovanje.

»Razdelili jo bomo po točno določenem ključu, ki smo ga dobili s strani države. Prejemniki bodo o terminu razdeljevanja zaščitne opreme ustrezno obveščeni,« sporoča poveljnik Civilne zaščite Občine Tržič. Zadovoljen je z odzivom prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati pomoči potrebnim. »V vsaki krajevni skupnosti je vsaj en, po nekaterih pa več prostovoljcev. Tudi s strani Rdečega križa in Karitas Tržič in Križe je bil lep odziv. Določeno število prostovoljcev imamo, v kolikor pa se bo epidemija širila in bodo težave večje, bomo potrebovali dodatne prostovoljce. Če kdo želi pomagati, naj to sporoči na Občino Tržič,« poziv sklene Peter Rotar, poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Tržič. Občanke in občane naproša, da ostanejo strpni in da še naprej upoštevajo navodila države. Krajani vseh trinajstih krajevnih skupnosti v Občini Tržič pa se v primeru težav lahko obrnejo na predsednike skupnosti.

- Komunala Tržič v času epidemije koronavirusa ne bo izvajala brezplačnega kosovnega odvoza odpadkov in zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

- Štab Civilne zaščite Občine Tržič je izdelal spisek prostovoljcev, ki so upravičeni do zaščitne opreme, ki jo zagotavlja CZ Tržič. Prostovoljcem bomo po potrebi izdali potrdila za identifikacijo za lažje opravljanje dela.
- Spisek prostovoljcev za oskrbo na domu je objavljen na spletni strani https://www.mojaobcina.si/trzic/.

- Stanje na terenu je nespremenjeno. Pristojne službe ne poročajo o posebnostih. Ljudje upoštevajo navodila glede omejitev gibanja ter druženja na javnih mestih.

- Zaradi zaprtja Vrtca Tržič, se vodstvo odloča za čiščenje in prenavljanje posameznih prostorov. Prav tako ne beležijo dodatnega povpraševanja po varstvu otrok. Varstvo zaenkrat potrebuje le en otrok.

- Štab Civilne zaščite Občine Tržič je s strani države prejel del zaščitne opreme, za katero je pripravil predhodni popis. Ob dobavi s strani regije so pripravili urnik razdeljevanja zaščitne opreme upravičencem, da bi čim bolj omejili osebne kontakte med ljudmi.

Na Občini Tržič vas ponovno prosimo in pozivamo, da ukrepe in navodila dosledno upoštevate. Štab civilne zaščite Občine Tržič je v nenehni pripravljenosti in sodeluje z vsemi inštitucijami v občini Tržič, ki skrbijo za varnost in javno zdravje.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...