Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – Tržičani upoštevajo navodila in omejitve

6. april 2020

(koronavirus) V soboto in nedeljo je s strani Štaba Civilne zaščite Občine Tržič in v sodelovanju s Policijsko postajo Tržič, potekal nadzor pohodnikov na izhodiščnih točkah. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, ponedeljka, 6. aprila 2020, do 11. ure.

»Na lokacijah Brezje pri Tržiču - pri rezervoarjih (cesta na Bistriško planino), širšega območja vasi Gozd in platoja Ljubelj je bil opravljen ogled terena zaradi spoštovanja odloka glede omejitve gibanja izven občine stalnega prebivališča. Na območjih Brezje in Gozd ni bilo zaznati posebnosti. Na platoju Ljubelj pa je bil opravljen razgovor s policistoma, ki sta poročala, da je kljub odsvetovanim aktivnostim v gorah še vedno kar nekaj takih, ki se kljub opozorilom odpravljajo v gore. Še enkrat apeliramo na vse tiste, ki se ne zavedajo, da ob morebitni nesreči v gorah reševalci po nepotrebnem izpostavljajo svoje zdravje in svoja življenja. V nedeljo pa smo izvedli nadzor na lokacijah: Lom – Tič, Lom - parkirišče za Pod Storžič, Podljubelj - Matizovec, Ljubelj - mejni prehod. Preverili smo izhodišča od Brezij proti Dobrči in Bistriški planini ter od Vetrna proti vasi Gozd kot izhodišče za Kriško goro. Med obhodom ni bilo zaznati kršitev. Parkirišča in poti so bile prazne. Ljudje upoštevajo navodila in omejitve,« je v poročilu zapisal Peter Rotar, poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Tržič, ki se vsem službam, ki so preko sončnega vikenda sodelovale v poostreni akciji varovanja in ozaveščanja občanov, zahvaljuje za vložen trud in pomoč.

Zahvali se pridružujemo tudi na Občini Tržič, saj bomo le skupaj močnejši in hitreje zapeljali naša življenja v ustaljene tirnice.

Slika: Prazna parkirišča pred izhodišči v hribe (foto: arhiv CZOT)

V soboto so bili aktivni tudi prostovoljci Rdečega križa Tržič, ki so z dvema ekipama pred trgovinami opozarjali ljudi na pravilno uporabo zaščitne opreme. Posebnosti niso zaznali, ljudje v večini upoštevajo navodila o samozaščitnih ukrepih.

Slika: Prostovoljca RK pred trgovskim centrom v Tržiču (foto: arhiv CZOT)

- Prodajalna Dona, Aljaž Uzar s.p. je doniral 100 kosov pralnih mask, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

- Komunala Tržič v času epidemije koronavirusa ne bo izvajala brezplačnega kosovnega odvoza odpadkov in zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

- Spisek prostovoljcev za oskrbo na domu v občini Tržič je objavljen na spletni strani https://www.mojaobcina.si/trzic/.

- Za svetovanja o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo, lahko občani pokličejo na telefonsko številko 01 514 70 01. Da bi z nasveti pomagali ljudem, ki se zadnje dni pogosto obračajo na nas z vprašanji o novih ukrepih za zajezitev epidemije koronavirusa, so na Generalni policijski upravi vzpostavili posebno kontaktno telefonsko številko in e-naslov. Kontaktna telefonska številka je 01 514 70 01.

Pokličete lahko vsak delovni dan, tudi ob sobotah, med 7. in 19. uro (info.koronavirus@policija.si).

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...