Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – Tržiški prostovoljci bodo jutri pred trgovinami opozarjali starejšo populacijo na uporabo zaščitnih sredstev

3. april 2020

(koronavirus) Pred sončnim koncem tedna smo v sodelovanju s Policijsko postajo Tržič in Komunalo Tržič pripravili opozorilne table z naslova omejenega gibanja na podlagi vladnega odloka. Znaki bodo s strani komunalne službe postavljeni na štirih lokacijah, kjer je problematika gibanja ljudi največja. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, petka, 3. aprila 2020, do 10. ure.

V zadnjih dneh tako na občino kot na Policijsko postajo Tržič prejemamo številna vprašanja zaskrbljenih občanov, glede prepovedi gibanja izven občine prebivališča. Zanima jih, kako je z obiskovanjem staršev, ki živijo v drugi občini, nujno pa potrebujejo pomoč pri vsakodnevnih opravilih. »Gibanje, dostop in zadrževanje na javnem kraju je ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb za posameznike dovoljeno za varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore oziroma zaradi oskrbe ali nege družinskih članov,« je jasen višji policijski inšpektor Marko Panić, komandir Policijske postaje Tržič.

Za svetovanja o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo, lahko občani pokličejo na telefonsko številko 01 514 70 01. Da bi z nasveti pomagali ljudem, ki se zadnje dni pogosto obračajo na nas z vprašanji o novih ukrepih za zajezitev epidemije koronavirusa, so na Generalni policijski upravi vzpostavili posebno kontaktno telefonsko številko in e-naslov. Kontaktna telefonska številka je 01 514 70 01. Pokličete lahko vsak delovni dan, tudi ob sobotah, med 7. in 19. uro (info.koronavirus@policija.si).

Link:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/103467-za-informacije-o-ukrepih-za-zajezitev-epidemije-bolezni-covid-19-ki-se-nanasajo-na-policijo-smo-vzpostavili-posebno-telefonsko-stevilko-obvestilo.

- V družbi Butan plin verjamejo, da lahko skupaj prispevamo k učinkovitemu spopadanju z aktualnim stanjem, zato spodbujajo, da ljudje ostajajo doma če je to mogoče. Ponujajo brezplačno dostavo Zelene jeklenke na dom. Dostava poteka skladno z vsemi priporočili in predpisi. Vsi dostavljavci dosledno upoštevajo zahtevane higienske standarde in uporabljajo vsa potrebna zaščitna sredstva (rokavice, razkužila, maske itd.). Kot običajno v primeru dostave strankam omogočajo tudi brezplačen priklop in menjavo tesnila. Ob tem prosijo vse uporabnike, da jeklenko nastavijo pred stanovanjema ali hišo oziroma poskrbijo za nemoten dostop v primeru menjave, nakup poravnajo z brezstično kartico in tudi sami upoštevajo vsa priporočila za zaščito sebe in drugih.
Zeleno jeklenko lahko naročite vse dni v tednu na telefon 080 2005 (Osrednja Slovenija, Dolenjska, Primorska) in 080 1115 (Štajerska, Koroška)
Spletni obrazec: https://www.butanplin.si/vprasajte-nas/narocilo-dostave-plina-v-jeklenki-na-dom/.

- Za zaposlene v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za starejše v Kranju, Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu ter Kopru, bodo zaposleni v Avto-Moto zvezi Slovenije (AMZS) opravljali brezplačne prevoze od doma v službo in nazaj. Vsi, ki potrebujejo prevoz in jim AMZS lahko pomaga, naj pokličejo na telefonsko številko 01/ 530 53 00.

- Ministrstvo za infrastrukturo je odpravilo omejitev prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone ob vikendih in dela prostih dnevih, so sporočili z ministrstva. Odredba velja do zajezitve in obvladovanja epidemije.

- AJPES obvešča, da za omilitev gospodarskih posledic epidemije uvaja dodatne kroge večstranskega pobota in poskuša tako prispevati k blaženju likvidnostnih težav slovenskega gospodarstva. V prvi aprilski krog boste lahko svoje obveznosti prijavljali od 6. do 8. aprila 2020 do 13. ure.

- Včeraj, 2. aprila 2020 so kljub prepovedi kurjenja, na Mlaki kurili odpadne veje in podrast. Ogenj so pogasili gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in PGD Križe. Še enkrat opozarjamo, da je od 20. marca, ko je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države, v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

- Ker se ob določenih urah v okolici trgovin ljudje gibljejo nezaščiteni, bodo prostovoljci Rdečega križa v sodelovanju s Policijsko postajo Tržič, jutri, v soboto, 4. aprila med 10. in 13. uro pred nekaterimi trgovinami opozarjali starejšo populacijo na uporabo zaščitnih sredstev.

- Gasilska zveza Tržič je ustrezno razdelila zaščitna sredstva po posameznih društvih.

- Stanje na terenu v urbanih naseljih, je po pregledu s strani Štaba Civilne zaščite Občine Tržič brez posebnosti.

- Spisek prostovoljcev za oskrbo na domu v občini Tržič je objavljen na spletni strani https://www.mojaobcina.si/trzic/.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...