Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – Tudi v Krajevni skupnosti Kovor organizirana pomoč starejšim in bolnim krajanom

30. marec 2020

(koronavirus) Obveščamo vas o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, sobote, 28. 3. 2020, do 11. ure.

- V Krajevni skupnosti Kovor so se odločili, da pomagajo starejšim in bolnim krajanom, zlasti tistim, ki nimajo družinskih članov, pri nakupih v živilskih trgovinah in lekarni. Tisti, ki tovrstno pomoč potrebuje, lahko pokliče na telefonsko številko 040 959 423.

- Lekarna Tržič je odprta od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure, ob sobotah pa od 8. do 12. ure.

- Komunala Tržič sporoča svojim strankam – pravnim osebam, ki trenutno zaradi razmer ne potrebujejo odvoza odpadkov, da zabojnike umaknejo in na naslov info@komunala-trzic.si sporočijo začasno spremembo. Komunala v času epidemije koronavirusa ne bo izvajala brezplačnega kosovnega odvoza odpadkov in zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

- Štab Civilne zaščite Občine Tržič je skupaj z občinsko upravo pripravil potrdila za prostovoljce, ki nudijo pomoč pri oskrbi občanov. Seznam prostovoljcev je objavljen na spletni strani (https://www.mojaobcina.si/trzic/).
- Vse krajevne skupnosti v občini so ponovno prejele navodila o uporabi zaščitnih sredstev in varnem načinu delovanja na terenu.

- Ob prejetju zaščitnih sredstev Štab Civilne zaščite Občine Tržič pripravlja razdelilnik s točnimi podatki upravičencev.

- Štab Civilne zaščite Občine Tržič je na Občino Tržič poslal predlog glede delitve hrane iz šol in vrtcev, ki jim v času zaprtja ostaja kot višek. Hrano bi razdelili socialno šibkejšim ali tistim, ki težje dostopajo do trgovine.

- Gospodarskim subjektom po občini pošiljamo ponudbe za dobavo mask.

Aktualne informacije za občanke in občane so na voljo tudi na:
- spletni strani Vlade RS (https://www.gov.si/teme/koronavirus/);
- spletni strani NIJZ (www.nijz.si);
- spletni strani www.epidemija.si;
- telefonski številki 080 1404 (Republiški klicni center – od 8. do 20. ure);
- spletni strani Občine Tržič (https://www.trzic.si);
- spletni strani Moja občina/Tržič (https://www.mojaobcina.si/trzic/)
- uradnem Facebook profilu Občine Tržič (https://www.facebook.com/ObcinaTrzic/);
- in uradnem Twitter profilu Občine Tržič (https://twitter.com/obcinatrzic).

Na Občini Tržič vas ponovno prosimo in pozivamo k izvajanju preventivnih ukrepov: ne dotikajmo se oči, nosu in ust; redno si umivajmo roke z milom in vodo ali razkužimo; upoštevajmo pravila higiene kašlja; v primeru, da zbolimo, ostanimo doma; izogibajmo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake bolezni.

Štab civilne zaščite Občine Tržič je v nenehni pripravljenosti in sodeluje z vsemi inštitucijami v občini Tržič, ki skrbijo za varnost in javno zdravje.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...