Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – Tudi v Tržič se s sproščanjem ukrepov vrača življenje

4. maj 2020

(koronavirus) Sproščanja sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja koronavirusa smo se razveselili tudi v občini Tržič. Odprla so se vrata Knjižnice dr. Toneta Pretnarja, Tržiškega muzeja, na terase lokalov vabijo gostinci, polne roke dela bodo imeli frizerski in lepotilni saloni. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, ponedeljka, 4. maja 2020, do 11. ure.

Z današnjim dnem, 4. majem, je vrata za izposojo in vračanje gradiva ponovno odprla Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič. Gradivo lahko bralci brez zamudnine vračajo do vključno sobote, 16. 5. 2020. Naročeno gradivo je potrebno prevzeti čim hitreje – v roku 2 dni. Knjižnica bo odprta od ponedeljka do petka, od 9. do 18. ure, v soboto od 8. do 13. ure.

»Upoštevati bo potrebno nov nov režim predpisanih ukrepov«, sporočajo iz Knjižnice dr. Toneta Pretnarja, in sicer: pri izposoji bo bo vzpostavljen pultni sistem: izposojajo v naprej naročeno gradivo. Naročite ga lahko po e-pošti siktrz@trz.sik.si, spletni aplikaciji Moja knjižnica (Cobiss), s klicem v knjižnico (04 592 38 83); naročite lahko največ 5 enot; člani gradivo prevzamete pri izposojevalnem pultu, izročili vam ga bodo v vrečkah oz. ovojni embalaži. Ob tem upoštevajte vse varnostne ukrepe (razdalje, zaščitna oprema, razkuževanje, število istočasno prisotnih, čim krajši čas zadrževanja v prostoru); doma z gradivom ravnajte v skladu z: »Po do sedaj znanih podatkih iz literature na osnovi laboratorijskih raziskav novi koronavirus SARS-CoV-2 na tiskarskem in tekstilnem papirju preživi 3 ure, na kartonu 24 ur, na gladkih površinah, kot so steklo in bankovci, 4 dni, gladkih površinah, kot sta jeklo in plastika, pa 7 dni«; gradivo naj gre tudi doma najprej v karanteno; vrnjeno gradivo prinesite v vrečkah. V vrečkah jih boste odložili v za to pripravljene zaboje. Vse gradivo, ki se vrne v knjižnico, mora obvezno v karanteno. Razdolžili ga bodo naknadno.

Ranljivim skupinam (starejšim, bolnim, osebam v samoizolaciji …) bo omogočena dostava gradiva na dom (v okviru realnih možnosti: pošta, knjižnično osebje).

- V Zdravstvenem domu Tržič so 20. aprila začeli s postopnim uvajanjem izvajanja specialistične obravnave nenujnih primerov skladno z navodili ministrstva. V omejeni obliki so pričeli z obravnavo pacientov v ortopedski ambulanti, diabetološki ambulanti, fizioterapiji ter z UZ preiskavami trebuha. Vse paciente dan pred obravnavo pokličejo po telefonu in jih seznanijo s podrobnostmi in navodili, ki jih morajo pacienti ob vstopu v stavbo upoštevati.

- Komunala Tržič sporoča, da upravna stavba ostaja zaprta, blagajna ne dela. Za komunikacijo uporabite na spletni strani podjetja navedene kontaktne telefonske številke ter elektronsko in običajno pošto. Odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev bo potekal med 11. majem in 29. majem 2020. Redno praznjenje greznic se prične s 4. majem 2020. V nujnih primerih pokličite dežurno številko 051/ 323 806.

- Štab Civilne zaščite Občine Tržič je bil tudi med prvomajskimi prazniki v stalnem stiku z vsemi, ki bi lahko poročali o težavah in nepravilnostih. K sreči pa teh niso zabeležili.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...