Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – V občini Tržič z Verigo solidarnosti do brezplačnih knjig

21. april 2020

(koronavirus) Založba Slovenska matica, Občina Tržič in Knjižnica dr. Toneta Pretnarja smo strnile vrste v Verigi solidarnosti, s katero občanom zagotavljamo 54 brezplačnih knjig. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, torka, 21. aprila 2020, do 11. ure.

Založba Slovenska matica (najstarejša slovenska kulturna in znanstvena ustanova z več kot 155 letno tradicijo), Občina Tržič in Knjižnica dr. Toneta Pretnarja smo strnile vrste v Verigi solidarnosti. Občanom so brezplačno na voljo naslednje knjige: Zločin brez kazni (Anton Kosovel), Partija in tigrovci (Tatjana Rejec), Sile časa (Josip Vidmar), Sence in luči z moje poti (Joža Mahnič), Past za nasprotnike (Gančo Savov), Rabljev zamah (Andrej Studen) in Prešeren in krščanstvo (Janko Kos). Do njih lahko občani pridejo tako, da na siktrz@trz.sik.si sporočijo svoje podatke (ime in priimek, naslov, pošta) in katero delo želijo. Lahko jih tudi naročijo po telefonu 04/592 38 83 od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro. Gradivo jim bo dostavljeno brezstično preko pošte. Uporabnike naprošamo, da upoštevajo navodila, ki obravnavajo ravnanje z izdelki po prihodu iz trgovine: https://www.nijz.si/sl/navodila-potrosnikom-za-ravnanje-z-embalazo-zivil-in-drugih-izdelkov-glede-okuzbe-z-novim.

- Po zadnjih podatkih imamo v tržiški občini 5 potrjenih okužb s Covid-19.

- Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani objavilo posodobljen nabor najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov, ki so jih prejeli v času epidemije COVID-19. Vprašanja in odgovori so dostopni TU.

- V času izrednih razmer družba Butan plin omogoča BREZPLAČNO dostavo plina v Jeklenki na dom, z geslom SOLIDARNOST. Naročila sprejemajo na številki 080 2005 oziroma preko spletnega obrazca, ki je objavljen na https://www.butanplin.si/vprasajte-nas/narocilo-dostave-plina-v-jeklenki-na-dom/.

- Preko vikenda je v Krajevni skupnosti Sebenje potekala akcija ozaveščanja krajanov glede sprejetih ukrepov za zajezitev okužbe s Covid-19 ter pravilne samozaščite pri nakupovanju v trgovinah, pravilne higiene pri vstopu in izstopu iz trgovine ter pravilne uporabe zaščitnih mask. Delo sta izvajali dve prostovoljki, ki sta bili ustrezno zaščiteni. Krajani so akcijo podprli in način dela prostovoljk pozdravljajo.

- Kot poroča Štab Civilne zaščite Občine Tržič se občani večinoma držijo omejitev in navodil. Na posameznih predelih občasno prihaja do vandalizma, vendar so pristojni že obveščeni o vseh lokacijah.

- Zbirni center za odpadke Kovor je odprt, zaznan je povečan obisk, a uporabniki upoštevajo navodila zaposlenih.

- Včeraj (20. aprila 2020) je Štab Civilne zaščite Občine Tržič priskrbel zaščitna sredstva za prostovoljce Društva upokojencev Tržič, saj imajo v načrtu redno mesečno oskrbo svojih članov.

- Krajevni skupnosti Sebenje in Jelendol sta, glede na klice občanov, ponovno bolj oblegani s sprehajalci. O tem je bila obveščena redarska služba.

- Upravljavec igrišč in javnih površin BIOS je podal poročilo o vandalizmu preko vikenda in naštel lokacije, kjer prihaja do večjega zbiranja ljudi. Kritične lokacije so bile posredovane na medobčinsko redarstvo.

- Če ste v kakršni koli stiski in si želite pogovora s strokovnjakom, vam je vsak dan od ponedeljka do petka od 13. do 16. ure na telefonski številki 030/360-964 na voljo diplomirana psihologinja zaposlena v Zdravstvenem domu Tržič.

- Zaradi vseh stisk, ki jih ljudje doživljajo, je v času epidemije COVID-19 Društvo Spominčica podaljšalo delovanje svetovalnega telefona.

V kolikor svojci ali osebe z demenco potrebujejo nasvet, podporo, razumevanje, ideje za aktivnosti doma ali razrešitev dilem, s katerimi se soočajo, so jim na voljo na svetovalnem telefonu 059 305 555 vsak dan (tudi med vikendi) med 9. in 18. uro in preko e-pošte svetovanje@spomincica.si. Osebam z demenco in njihovim svojcem na vprašanja z medicinskega/nevrološkega področja odgovarjata: vsak ponedeljek in petek med 17. in 18. uro in vsako sredo med 16. in 17. uro prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med. spec. nevrologije, ter vsako sredo med 17. in 18. uro doc. dr. Milica Gregorič Kramberger, dr. med. spec. nevrologije. Ob torkih in četrtkih med 16. in 18. uro je ljudem na voljo Petra Može, univ. dipl. socialna delavka z dolgoletnimi izkušnjami na Enoti za gerontopsihiatrijo Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...