Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – V Tržiču upamo na pomoč države pri okrevanju turistične dejavnosti po epidemiji

16. april 2020

(koronavirus) V Tržiču upamo na pomoč države pri okrevanju turistične dejavnosti po epidemiji. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, četrtka, 16. aprila 2020, do 11. ure.

Na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovensko turistično organizacijo in v Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije smo v tem tednu poslali poziv za pripravo ukrepov sofinanciranja promocije in razvoja turistične ponudbe za poletno in jesensko-zimsko sezono tudi za manjše, vodilnim podporne, destinacije. Tudi v občini Tržič se zavedamo, da bo po koncu epidemije koronavirusa najdaljše in najpočasnejše okrevanje pričakovati na področju turizma, ki pa se je s sistematičnim delom in velikimi vlaganji lastnih sredstev v Tržiču v zadnjih letih razvil v eno najpomembnejših gospodarskih panog. Od leta 2013 do 2019 smo zabeležili več kot 800 % porast nočitev, 85 % gostov pa predstavljajo tuji turisti. V dopisu državne odločevalce opozarjamo, da morajo biti predvideni ukrepi podpore, pomoči in okrevanja enakopravni in linearni in ne smejo vključevati zgolj vodilnih destinacij in ponudnikov. Predlagamo, da ukrepi za ponoven zagon upoštevajo dejavnik, da nekatere manjše, a izvirne destinacije v zadnjih letih beležimo velik razvoj.

Spominčica – slovensko združenje za pomoč pri demenci je v času epidemije COVID-19 zelo aktivna. Iz društva sporočajo, da so zaradi vseh stisk, ki jih ljudje doživljajo, v tem času podaljšali delovanje svetovalnega telefona. V kolikor svojci ali osebe z demenco potrebujejo nasvet, podporo, razumevanje, ideje za aktivnosti doma ali razrešitev dilem, s katerimi se soočajo, so jim na voljo na svetovalnem telefonu 059/305 555 vsak dan (tudi med vikendi) med 9. in 18. uro in preko e-pošte svetovanje@spomincica.si. Na spletni strani https://www.spomincica.si in Facebooku pa vsakodnevno objavljajo urnik za celotni dan, z nasveti, kako ohraniti dnevno rutino, ki je za osebe z demenco priporočljiva.

- Upravljavec javnih površin in igrišč zaznava več vandalizma – trganje zaščitnih trakov na klopeh in ostalih površinah. Zadeva je že sanirana.

- Pešpot od Osnovne šole Tržič do naselja Slap, bo potrebno fizično zapreti, saj ljudje ne upoštevajo navodil in omejitev. Ker je pot ozka, je nemogoče upoštevati pravila varne razdalje med sprehajalci.

- Na terenu je opaziti druženje skupin, v kateri prevladujejo mladostniki. Štab Civilne zaščite Občine Tržič apelira in poziva starše, naj svoje otroke seznanijo z resnostjo situacije in jih pozovejo k upoštevanju navodil in omejitev. Službe, ki so pristojne za nadzor, bodo kršitelje opozarjale in tudi ustrezno sankcionirale. Tudi s strani Krajevne skupnosti Sebenje smo prejeli sporočilo, da se v večernih urah na igrišču zbira mladina. S problematiko smo seznanili redarsko službo in policijo.

- Od srede, 15. aprila 2020 je ponovno odprt zbirni center v Kovorju, ki bo odprt kot običajno (od ponedeljka do petka med 7. do 17. uro, ob sobotah med 7. do 13. uro, ob nedeljah in praznikih zaprto). Obiskovalce prosimo, da poskrbijo za osebno varnost (priporočamo uporabo zaščitnih mask in rokavic) in upoštevajo varnostno razdaljo med posamezniki (najmanj 2 metra). Odpadke bodo odložili sami. Zaradi izvajanja gradbenih del na delu zbirnega centra vas na Komunali Tržič prav tako pozivajo, da upoštevate prometni režim in navodila zaposlenih. V zbirnem centru se bosta poleg zaposlenih lahko nahajali največ 2 osebi naenkrat.
Prve dni po odprtju pričakujemo večji obisk zbirnega centra. Prosimo vas za razumevanje in strpnost pri čakanju na oddajo odpadkov. »Brezplačnega odvoza kosovnih in nevarnih odpadkov iz gospodinjstev zaenkrat še ne izvajamo,« sporočajo s Komunale Tržič.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...