Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

KORONAVIRUS – V Vrtec Tržič se v ponedeljek vrača 251 otrok

18. maj 2020

Vlada Republike Slovenije je sinoči preklicala epidemijo nalezljive bolezni COVID-19. V ponedeljek, 18. maja 2020 se ponovno odpirajo vrata vrtcev, osnovnih in srednjih šol s prilagojenim programom.

Vlada je na včerajšnji dopisni seji z Odlokom o preklicu epidemije nalezljive bolezni COVID-19 preklicala epidemijo, ki je bila razglašena 12. marca 2020 in izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Prepoved zbiranja ne velja za učenke in učence 1. do 3. razreda osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom ter za tiste učence od 4. do 8. razreda, za katere je organiziran dopolnilni pouk, za učenke in učence 9. razreda osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom ter za dijakinje in dijake zaključnih letnikov srednje šole ter za posameznike, ki bodo v šolskem letu 2019/2020 opravljali maturo ali zaključni izpit ter dijake od 1. do 3. letnika, ki imajo pravico do dodatne strokovne pomoči. Odlok se začne uporabljati 18. maja, z nekaterimi izjemami. Učenci 9. razreda se bodo v šolo lahko vrnili 25. maja.

Tako se v ponedeljek, 18. maja 2020 otroci in učenci vračajo tudi v tržiške osnovne šole in vrtec. V Vrtec Tržič se tako vrne 251 otrok, kar znaša polovico vseh otrok (skupno je vpisanih 574), ki so vključeni v varstvo na osmih lokacijah Vrtca Tržič. Kot je sporočila ravnateljica Tatjana Blaži, imajo zanje pripravljenega dovolj prostora in na voljo zadostno število strokovnega kadra. Zaradi zaščite otrok in zaposlenih pred okužbo s Covid-19 se bodo v vrtcu izvajali vsi splošni higienski ukrepi, povzeti po NIJZ.

»V prostorih vrtca imamo povsod urejeno možnost rednega umivanja rok z milom in vodo. Sanitarni prostori so opremljeni z zadostno količino papirnatih brisač in milom, za zaposlene in obiskovalce smo namestili razkužila za roke. Oddelke in druge prostore vrtca bomo še pogosteje prezračevali, čistili in razkuževali,« pravi ravnateljica Vrtca Tržič Tatjana Blaži.

Prvi dan otrokovega prihoda v vrtec morajo starši vzgojiteljici oddati podpisano izjavo (Izjava-staršev), v kateri sporočajo, da otrok v vrtec prihaja zdrav. V kolikor ima otrok zdravstvene omejitve, se o tem posvetujte z otrokovim pediatrom. Otrokom v vrtcu rok ne bodo razkuževali, ampak si bodo roke večkrat dnevno temeljito umivali.
V kolikor bo vreme dopuščalo, bodo veliko časa preživeli tudi na prostem, zato naj imajo vsi otroci v vrtcu tudi rezervna oblačila. V času izrednih razmer otroci v vrtec ne prinašajo igrač in knjig od doma. Otroci jasličnih oddelkov prinašajo ninice/dude v vrečki, ki jo bo vzgojitelj(ica) shranil(a) ločeno od ostalih.

Staršem, ki otroka ne bodo pripeljali v vrtec od 18. 5. 2020 do 31. 5. 2020 in so ga za ta čas odjavili v aplikaciji Vasco web, vrtca ni treba plačati in so plačila oproščeni v celoti.

NE PREZRITE:
Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so podrobno opisana higienska priporočila za izvajanje prevoza šolarjev:
https://skupnostobcin.si/wp-content/uploads/2020/05/723_prevozi-solarjev-priporocila-nijz.pdf?utm_campaign=organizacija-solskih-prevozov&utm_medium=email&utm_source=mail-marketing 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...