Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Minister Počivalšek obiskal uspešno tržiško podjetje MIGI in si ogledal traso nove kolesarske poveza

11. april 2018

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je na povabilo tržiške poslanke v DZ RS Andreje Potočnik in župana Občine Tržič mag. Boruta Sajovica danes obiskal uspešno tržiško podjetje Migi in si ogledal, kako bo občina uredila zemljišče, ki ga je Vlada Republike Slovenije sredi lanskega decembra – s pogodbo, ki sta jo sklenila minister Počivalšek in župan – brezplačno predala občini v last.

Minister Počivalšek je bil navdušen nad obiskom uspešnega družinskega tržiškega podjetja Migi, ki se ukvarja z izdelavo obutve. Znamko Migi odlikuje visoko kvalitetna obutev in vložki iz mehkih in lahkih materialov. »Specializirani smo za nišne produkte in uresničujemo ideje drugih. Naši glavni trgi so Japonska, Švica in Nemčija, 10 % smo prisotni tudi v Sloveniji«, je povedal Mihael Gros, direktor podjetja Migi, ki v letošnjem letu načrtuje vsaj 20 % rast in opozarja na pomanjkanje delovne sile.

»Živimo od gospodarstva in živeli bomo od gospodarstva. Slovenija nima drugega motorja,« je poudaril minister Zdravko Počivalšek, ki je bil vesel, da je ob današnjem obisku dveh čevljarskih podjetij, poleg Migija je obiskal tudi žirovsko Alpino, v proizvodnji videl dvignjene glave zaposlenih. »Če bomo vam omogočili, da boste lahko delali, bomo tudi ostali lahko živeli.«

Eden od namenov ministra Počivalška v Tržiču je bil tudi ogled nove trase kolesarske poti na zemljišču, ki ga je država brezplačno prenesla na občino. Tržičanke in Tržičani so tako še korak bližje do nove kolesarske steze in novih pešpoti. Vlada je namreč s Pogodbo o brezplačnem prenosu državnega premoženja uradno omogočila Občini Tržič, da pridobi zemljišča, kjer bo lahko uredila kolesarsko stezo ter pešpoti na trasi nekdanje železniške proge od Križev do Žiganje vasi.

»Večkrat sem govoril o slovenskem kolesarskem križu. Kolesarske steze potrebujemo tako za rekreacijo in mobilnost, so pa tudi v turističnem smislu eden glavnih adutov, da turisti pridejo do nas. Kolesarstvo je pomembno za celotno državo. Če pogledamo v sosednjo Avstrijo, lahko tam s kolesom prevoziš celotno državo. Pri nas to zaenkrat še ni možno, ni pa več daleč dan, ko bomo lahko povezali kraje med seboj,” ob tem poudarja minister Počivalšek.

»Z ministrom sva pred časom podpisala pogodbo o prenosu strateškega dela zemljišč med Zadrago in Križami. Kolesarska povezava Tržič – Naklo – Kranj, je pomembna tako z vidika trajnostne mobilnosti kot rekreacije. Traso bomo izkoristili tudi za to, da bo ob kolesarski poti rezervni kanal za odvodnjavanje meteornih voda, s katerimi imamo v Žiganji vasi in Sebenjah zaradi nekontrolirane urbanizacije iz preteklosti kar nekaj težav,« je povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki je ministra peljal še na ogled BPT-ja, kjer so se v začetku tedna začela rušitvena dela.

Minister Počivalšek med ogledom proizvodnje Migi (foto Media butik)

Minister Počivalšek med ogledom proizvodnje Migi (foto Media butik)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...