Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na dobrodelni dražbi v Tržiškem muzeju zbranih največ sredstev doslej

14. december 2020

Tržiški muzej, Lions klub Bled Golf in Rotary klub Tržič Naklo v mesecu decembru že tradicionalno pripravljajo dobrodelno dražbo prazničnih slaščic. Letos je potekala drugače, kot smo bili vajeni, brez prisotnosti dražiteljev in obiskovalcev. Le ti so že vnaprej sporočili višino sredstev, ki jih želijo donirati in naročili vrsto peciva, ki so jih potem pridne roke gospodinj napekle.

»A prav v teh težkih časih smo uspeli zbrati najvišji znesek doslej, 4.605 evrov. Z zbranim denarjem bomo lahko pomagali številnim Tržičanom: upokojencem prek projekta Starejši za starejše, ki ga vodi Društvo upokojencev Tržič in mladim za omogočanje enakih možnosti pouka na daljavo z nakupom IT opreme za šole, ki bodo opremo izposojale, tistim, ki je nimajo,« je po dražbi povedala Jana Babšek, direktorica Tržiškega muzeja.

V imenu organizatorjev dražbe velja iskrena zahvala vsem gospem, ki so pekle dobrote. Nekatere so projektu zveste že leta, nekatere so sladke dobrote prispevale prvič. Iskrena hvala: Marinki Damjan, Simoni Teran, Evi Meglič, Milici Kosmač, Vidi Primožič, Joži Koder, Piji Japelj, Marjeti Klemenc, Anki Štamcar, Janki Šolinc, Nataši Meglič, Mariji Klofutar, Tanji Sonc, Veroniki Zaman, Marjeti Kočevar, Moniki Šlibar, Marti Smolej, Barbari Pretnar, Ivanki Kne, Jani Aljančič, Domu Petra Uzarja in Slaščičarstvu Ma-ja.

Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so prispevali denarna sredstva za dober namen: članom Lions kluba Bled Golf in Rotary kluba Tržič Naklo ter posameznikom in posameznicam iz Tržiča. Posebej se zahvaljujemo velikodušni podpori podjetja BPT naložbe, energetika, nepremičnine d.o.o.

Dobrodelna dražba prazničnih slaščic in njen rekorden izkupiček je dokaz več, da ljudje v težkih časih še vedno znamo in zmoremo stopiti skupaj in pomagati.

Vsem želimo mirne in prijazne praznične dni in srečno novo leto 2021.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...