Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja ...

6. avgust 2018

Pregled izvedenih aktivnosti v preteklem tednu (30. julij 2018)

Obnova dotrajanih odsekov vozišč

Občina Tržič bo predvidoma v drugi polovici meseca avgustu 2018 pričela z obnovami treh dotrajanih odsekov vozišč občinskih kategoriziranih cest, in sicer ceste čez Kovtrnco v dolžini 250 m na odseku od tunela do podvoza državne ceste, ceste na grad v dolžini 150 m na odseku od pizzerije do gradu Neuhaus in ceste "Na Matizovca" v dolžini 200 m na odseku »Balentov ovinek«. Javno naročilo za oddajo del je bilo že objavljeno, odpiranje prispelih ponudb bo v sredo, 1. avgusta 2018.

Prav tako je predvidena izvedba 1. faze rekonstrukcije ceste skozi Lom pod Storžičem na odseku od zadnjih hiš nad Gasilskim domom proti križišču Potarje – Grahovše, v dolžini  cca. 152 m, to je na najbolj poškodovanem odseku. Javno naročilo za oddajo del je objavljeno, odpiranje prejetih ponudb pa bo 20. avgusta 2018. Pričetek del je predviden v septembru letos.

V prihodnjih dneh se bomo lotili sanacije poškodovanega makadamskega vozišča od Slaparske vasi – do Doma pod Storžičem. V kolikor nam bo uspelo, bomo v prihodnjem tednu namestili hitrostne ovire pri Zdravstvenem domu, kar bo omogočalo bolj varen prehod za pešce.

Letovanje otrok v Savudriji

Društvo prijateljev mladine Škofja Loka je preko razpisa Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije dobilo priložnost, da otrokom iz Območne enote ZZZS Tržič, omogoči letovanje. Tako bo letos preko 50 tržiških otrok letovalo v Savudriji od 27. 7. 2018 do 6. 8. 2018. Šestim otrokom, ki so bodisi nameščeni v rejniških družinah ali izhajajo iz izredno socialno ogroženih družin, se bo letovanje omogočilo brezplačno preko programa Pomežik soncu in FIHO (program Zveze prijateljev mladine Slovenije), osmim otrokom pa bo letovanje skladno s pravilnikom o dodeljevanju socialno varstvenih pomoči, sofinancirala Občina Tržič. Veseli nas, da bo med prijavljenimi otroci letovalo veliko tistih, s poudarjeno zdravstveno indikacijo.

Prenova otroškega igrišča V Lešah

Pri letošnjem strokovnem pregledu igrišč je bilo ugotovljeno, da je trenutno najslabše stanje, kar se tiče starosti in dotrajanosti igral ter izpolnjevanja standardov varnosti, na igrišču v Lešah. Odločili smo se, da vaško igrišče prednostno prenovimo in namestimo nova igrala (plezalo, dvojno gugalnico in stolp s toboganom za najmlajše), katerih vrednost znaša 9.550,50 EUR. Pri prenovi je sodelovala tudi Zavarovalnica Triglav s sofinanciranjem ustrezne gumi podloge pod igrali,  ki bo zagotovila večjo varnost otrok, ki se bodo  igrali in družili na teh igralih.

Slika: Prenova otroškega igrišča v Lešah

Fasada podružnične šole Kovor v prenovljeni podobi

Na POŠ Kovor se zaključujejo dela energetske sanacije fasadnega ovoja stavbe. Podoba fasade, ki je reliefno in barvno oblikovana kot obstoječa fasada, je izolirana v debelini in kvaliteti glede na zahteve Eko sklada. Izvedena je obnova dela zunanje ureditve z nasipom peska in zatravitvijo zelenice na vzhodni strani, izvedena strelovodna inštalacija in obnovljeni kleparski izdelki - žlebovi in obrobe nad simsi.

Občina Tržič se je zato prijavila na javni poziv Eko sklada, ki je bil objavljen za nepovratne finančne spodbude za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stavb v lasti javnega sektorja. Poleg občutnih prihrankov energije si s prenovo in toplotno izolacijo zunanjih sten fasade Občina zato obeta delno sofinanciranje Eko sklada.

Slika: Fasada podružnične šole Kovor v prenovljeni podobi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...