Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja ...

4. september 2018

Pregled izvedenih aktivnosti v preteklem tednu (4. september 2018)

Pešbus za tržiške osnovnošolce

Letos v  vseh treh osnovnih šolah ob podpori programa Aktivno v šolo, poteka organizacija Pešbusa, z namenom, da bi kar največ otrok vsak dan hodilo peš v šolo. V četrtek, 6. septembra 2018, ob 17. uri bomo v Osnovni šoli Bistrica skupaj s podjetjem IPOP iz Ljubljane (nosilec projekta Aktivno v šolo) izvedli predstavitev Pešbusa za starše. Osnovne šole še zbirajo prijave otrok, ki bi se želeli pridružiti Pešbusu,

Predlagane so naslednje proge Pešbusa:

 OŠ Križe:

  1. Pristava – OŠ
  2. Sebenje – OŠ 

 OŠ Bistrica pri Tržiču:

  1. Loka – Kovorska cesta – Deteljica – Avtobusno postajališče Bistrica - OŠ
  2. Zgornja Bistrica – OŠ

OŠ Tržič:

  1. Avtobusno obračališče pri stolpnici v Tržiču – OŠ
  2. Ravne - OŠ

Vse starše prosimo, da spodbujajo udeležbo svojih otrok pri Pešbusu, zaželeno pa je, da se tudi sami kot spremljevalci vključijo v proces ali k spremljanju spodbujajo stare starše in ljudi, ki jim zaupajo.

Za spremljevalce otrok oz. za vodenje Pešbusa pa k sodelovanju vabimo tudi vso zainteresirano javnost, tako društva kot posameznike oziroma vse, ki ste zainteresirani, da bi pomagali pri akciji in tako pokazali otrokom, da res ne potrebujemo avtomobila na vsakem koraku in da nam je mar tudi za naše zdravje in okolje.

Spremljevalec je lahko vsaka polnoletna, skrbna, odgovorna in prijazna oseba, ki ima veselje do dela in druženja z otroki in pozna pravila cestnega prometa.   

Več o programu Aktivno v šolo in akciji Pešbus si lahko preberete na spletni strani aktivnovsolo.si, svoje zanimanje za sodelovanje ali  z vprašanji pa se lahko obrnete na e-naslov: mojca.svajger@trzic.si ali aneta.lavtar@trzic.si  

Nogomet na igrišču v Križah že v  mesecu oktobru

Travnato nogometno igrišče v Križah, kljub veliki suši v mesecu avgustu, počasi dobiva podobo, primerno za igranje nogometnih tekem. Za igranje nogometa je potrebna tudi športna oprema, kot so goli, klopi za domače in gostujoče moštvo, sodnike in delegata ter varovalna mreža, ki bo ob zgrešenem strelu na gol preprečila žogi, da odleti na območje, kjer ni zaželena. Na podlagi povabila k oddaji ponudb je Občina Tržič že v začetku meseca avgusta oddala naročilo za dobavo dveh večjih in štirih manjših nogometnih golov z pripadajočo mrežo, treh pokritih klopi za igralce domačega in gostujočega moštva ter sodnike in delegata in dveh varovalnih mrež za golom na obeh straneh v širini 24 m in višini 6 m. Za naročeno nujno potrebno športno opremo bo Občina Tržič namenila nekaj manj kot 17.000,00 eur brez DDV. Dostavo pričakujemo do konca meseca septembra, nato pa bo potrebna še ustrezna strokovna montaža.

Rekonstrukcije cestnih odsekov

V podpis je bila posredovana gradbena pogodba za rekonstrukcijo poškodovanega odseka občinske kategorizirane ceste Lom – Grahovše.  Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano podjetje DOLENC d. o. o. iz Škofje Loke, ki bo z gradbenimi deli predvidoma pričelo v sredini septembra.

V sredo, 5. septembra bo odpiranje javnega naročila za sanacijo treh dotrajanih odsekov občinskih kategoriziranih cest (Neuhaus, Kovtrnca, Balentov ovinek).

Gradbena dela na odseku Leše - Peračica so zaključena, potrebna je le še postavitev prometne opreme, ki bo predvidoma v tem tednu.

V soboto, 1. septembra smo asfaltirali pločnik v Zvirčah, v tem tednu pa je predvidena še preplastitev vozišča.

 Prejšnji teden se je pričela sanacija poškodovanega in dotrajanega pločnika na Begunjski cesti, zaključek del je predviden v tem tednu.

Gradbena dela na krožišču Sokolnica se približujejo k zaključku I. faze, kar pomeni, da bo promet izmenično enosmerno preko gradbišča predvidoma lahko sproščen že v naslednjem tednu. 

Na prehodu za pešce pri ZD Tržič je kot ukrep za povečanje prometne varnosti postavljena hitrostna ovira – ležeči policaj.

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

  • KUD Načeta paleta pa vabi na odprtje skupinske razstave z naslovom CENZURIRANO, ki bo v petek, 7. 9. 2018, ob 19. uri v Kulturnem centru Tržič. Člani društva se tokrat spoprimejo s pojmom cenzure, poimenujejo se za cenzorje ter sami nad sabo izvedejo samocenzuro ali pa gredo v popolnoma nasprotno, ne-cenzurirano smer. Kaj se zgodi, ko skupina umetnikov sama cenzurira lastna dela? Kje postavijo mejo? Razstava bo osvetlila tudi družbeno kritičen pogled in avtorjem za čas razstave podarila glas ter potencialen vpliv na lokalno okolje in razmišljanje. Razstavo bo odprl tržiški slikar Vinko Hlebš. Ogled razstave je primeren za odraslo publiko.
  • Vabljeni tudi na veliki hip hop OPEN AIR dogodek, ki bo 8. septembra na Gorenjski plaži v Tržiču. Glasbenemu društvu FANKADELIK je uspelo pripeljati velika imena slovenske rap scene: Klemen Klemen, Drill in Joe Joe.

 Podrobnosti o dogajanju v Tržiču si preberite na: https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/?m=2018-09 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...