Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja ...

10. september 2018

Pregled izvedenih aktivnosti v preteklem tednu (10. september 2018)

BOLJŠI POGOJI ZA UČENJE IN DELO V OŠ KRIŽE

V OŠ Križe je poletje minilo delovno. V šolski kuhinji smo zamenjali dotrajane in nedelujoče nape, zaradi česar so bili v kuhinji slabi pogoji dela, ravno tako se je vonj širil po celotni šoli. Nameščene so bile tri nove nape, s čimer smo ustvarili boljše pogoje za zaposlene v kuhinji, boljše sanitarne pogoje in boljšo klimo. Vrednost investicije je znašala 7.933,00 EUR.

Na hodniku tretje triade so bila zamenjana vsa vrata, odstranili smo dotrajan zaščitni opaž in opravili pleskanje sten. Tako na hodniku tretje triade kot na hodniku prve triade se je zamenjal star, uničen pod. Vrednost investicije je znašala 9.379,00 EUR.

Slika: Nova vrata v OŠ Križe

ODDELEK VRTCA TUDI V KOVORJU

Na prvi šolski dan je bilo slišati otroški vrvež tudi iz dvorane gasilskega doma v Kovorju, kjer je dislocirani oddelek enote Deteljica vrtca Tržič v Kovorju. V dvorani v letošnjem šolskem letu namreč gostuje skupina 21 otrok v starosti 3-6 let. Otroci so veseli velikega prostora, igrišča in okolice, ki omogoča veliko gibanja in raziskovanja. Nove izkušnje in nova znanja bodo pridobivali v igralnici in na prostem, pri tem pa jim bosta pomagali vzgojiteljici Petra in Špela.

Slika: Oddelek Vrtca Tržič v Kovorju

ODVAJANJE IN ČIŠČENJE ODPADNE VODE V POREČJU ZGORNJE SAVE

Občina Tržič je pristopila k javnemu naročilu za pridobivanje služnostnih pogodb za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save – Občina Tržič«, pod katerim Občina načrtuje izgradnjo  fekalne kanalizacije v aglomeraciji Loka (DRR 2), mestoma obnovo vodovoda ter ceste z meteorno kanalizacijo.

GOSTJE Z NORVEŠKE IN IZ LUXEMBURGA NAVDUŠENI NAD RAZVOJEM TURIZMA

3. in 4. septembra smo imeli na Občini Tržič čast gostiti dvanajst zanimivih gostov z Norveške in iz Luxemburga, s katerimi smo se pogovarjali o razvoju turizma v Tržiču in širši okolici. Gostje so spoznavali nova območja, z nami navezovali nova partnerstva in občudovali razvoj turizma v zavarovanih območjih. Srečanje so začeli pred tuneli v Dovžanovi soteski, se razdelili v dve skupini (1. čez Bencetovo, 2. po cesti), se ustavili na Bencetovi domačiji in nadaljevali do RIS Dolina. Tam je sledila predstavitev njihovega in našega dela ter diskusija o skupnih izzivih in priložnostih v bodočih projektih.  Po skupni evalvaciji ob koncu projekta so nam povedali, da so bili zelo zadovoljni z obiskom, z našim prispevkom in deljenjem našega znanja in prikazom našega načina dela.

TRŽIŠKI GLEDALIŠKI ABONMA

Kulturni center Tržič ob deseti obletnici prvič dviga zastor in prižiga odrske luči za zaključena cikla kulturnih dogodkov. V Tržič prihajajo priznane gledališke zasedbe. Njihove predstave si bo kmalu moč ogledati v sklopu gledaliških abonmajev. Tržiški gledališki abonma bo namenjen odrasli publiki, Tržiški gledališki abonmajček pa bo z raznolikim izborom predstav postregel najmlajšim. Z novo ponudbo želi Občina Tržič približati gledališko dogajanje vsem občanom, ki se iz takšnih ali drugačnih razlogov ne odločajo za obisk kulturnih prizorišč v večjih mestih. Predstave poklicnih in polpoklicnih slovenskih gledališč bodo lepo dopolnjevale bogato ponudbo stvaritev tržiških ljubiteljskih kulturnih ustvarjalcev.

Tržiški abonma za odrasle

Program tržiškega gledališkega abonmaja bo obsegal pet predstav, med zvrstmi bo prevladovala komedija, občinstvo pa bodo navduševali številni znani obrazi. Program se bo začel oktobra s predstavo Mestnega gledališča ljubljanskega Čudežna terapija, v kateri bo psihoterapevtka (Tanja Ribič) skušala rešiti zakon zakoncev Dorek (Tjaša Železnik in Uroš Smolej). Naslednja gosta kulturnega centra bosta resnična zvezdnika Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar v smrtno resni komediji Čakalnica. Nedvomno bo navdušila tudi zmagovalka 29. Čufarjevih dnevov po izboru občinstva in žirije ter nagrajencem za glavno moško vlogo Damjanom Pernetom. Pohotno maščevalno komedijo Seks in ljubosumnost je režiral Jaša Jamnik in je nastala v produkciji Šentjakobskega gledališča Ljubljana. V globalni monodrami Šekijeva Šunkica ali Hamlet po slovensko se bo Andrej Rozman Roza soočal s svetom izmišljenih zgodb in izmišljenega denarja, še bolj hudomušno pa se bodo kritike sodobnega sveta in družbe lotili Jure Karas in igralci SNG Nova Gorica v kabaretu Realisti.

MGL - Čudežna terapija

26. oktober 2018

SiTi Teater BTC - Čakalnica

09. november 2018

SNG Nova Gorica - Realisti

18. januar 2019

Rozinteater - Šekijeva šunkica

15. februar 2019

Šentjakobsko gledališče Ljubljana - Seks in ljubosumnost

15. marec 2019

Tržiški abonmajček za otroke

Program za najmlajše bo prijetna in koristna dopolnitev vsebin, ki jih na področju gledališkega ustvarjanja in poustvarjanja otrokom nudijo vzgojno-izobraževalne ustanove. Otroci bodo vstopili v čarobni svet pravljic, ustvarjalnosti in domišljije. Prva bo na sporedu lutkovno-igrana predstava Lutkovnega gledališča Velenje Princeska na zrnu graha, nastala po motivih istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena. Iz istega gledališča prihaja tudi igrana predstava Bikec Ferdinand, s katero ustvarjalci želijo otrokom približati bogato špansko kulturo. Lucija Ćirović in Boštjan Štorman bosta na tržiški oder pripeljala predstavo Motovilčica iz zakladnice bratov Grimm, Andrej Rozman Roza pa bo v predstavi Balon Velikon petletnemu Oskarju pomagal odpotovati visoko nad resničnost, s predstavo Ovbe, Kekec, ujma gre pa skupaj z Barbaro Bulatović uprizoril edino Kekčevo pripoved, ki je še ne poznamo s filma.

Lutkovno gledališče Velenje - Princeska na zrnu graha

27. oktober 2018

Rozinteater - Balon Velikon - lutkovna

10. november 2018

Gledališče iz desnega žepka - Motovilčica - igrana

19. januar 2019

Lutkovno gledališče Velenje - Bikec Ferdinand

16. februar 2019

Rozinteater - Ovbe, Kekec, ujma gre

16. marec 2019

Vse predstave Tržiškega abonmaja bodo v Kulturnem centru Tržič ob 19.30, predstave Tržiškega abonmajčka pa ob 11. uri.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...