Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja ...

1. oktober 2018

Pregled izvedenih aktivnosti v preteklem tednu (1. oktober 2018)

OBNOVA IGRIŠČA ZA KOŠARKO PRI OŠ BISTRICA PRI TRŽIČU

Konec septembra smo zaključili z deli pri obnovi igrišča za košarko pri OŠ Bistrica pri Tržiču. Obnovili smo vse robnike in celotno asfaltno površino igrišča, postavili dva popolnoma nova koša ter uredili klopi za rezervne igralce oziroma obiskovalce igrišča. V sklopu del smo postavili tudi koš za najmlajše pri podružnični OŠ Kovor. Gradbeno obrtniška dela je v roku izvedel na javnem povabilu izbrani izvajalec MAPRI PROASFALT d. o. o. Za obnovo košarkarskega igrišča pri OŠ Bistrica pri Tržiču je Občina Tržič namenila slabih 25.000,00 EUR.

Slika: Igrišče za košarko pri OŠ Bistrica

MOBILNA SLUŽBA ZA TERAPEVTSKO OBRAVNAVO OTROK

Občina Tržič je podpisala dogovor o izvajanju in financiranju mobilne službe za terapevtsko obravnavo otrok iz naše občine, ki so vključeni v OŠ Helene Puhar in Razvojni oddelek Mojca, Kranjski vrtci.

Osnovno zdravstvo Gorenjske kot javni zdravstveni zavod med drugim izvaja tudi zdravstvene storitve »Razvojne ambulante«, ki  je namenjena spremljanju in obravnavi otrok in mladostnikov z rizičnimi dejavniki ter zgodnji obravnavi otrok z motnjami v razvoju. Tekom izvajanja obravnav je bilo ugotovljeno, da otroci s posebnimi potrebami, ki so vključeni v razvojni vrtec in osnovno šolo s prilagojenim programom, potrebujejo poleg specialno pedagoške tudi delovno terapevtsko in nevrofizioterapevtsko  obravnavo, ki naj bi jo za te otroke izvajal OZG z ustrezno usposobljenim kadrom v okviru t. i. »Mobilne službe za terapevtsko obravnavo otrok« na lokacijah OŠ Helene Puhar in Razvojnega oddelka Mojca. Izvajanje terapij v rednem (dopoldanskem) času obeh institucij bo razbremenilo družine in pomagalo otrokom s posebnimi potrebami do kvalitetnejšega življenja.

SOFINANCIRANJE NAKUPA VOZILA URGENTNEGA ZDRAVNIKA

Občina Tržič je kot ustanoviteljica Zdravstvenega doma Tržič uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje nakupa vozila urgentnega zdravnika in pridobila sofinanciranje v višini 16.752,60 EUR. Pogodba o sofinanciranju je bila podpisana prejšnji teden. Ministrstvo bo sofinanciralo izključno nakup osnovnega vozila, predpisano opremo mora zagotoviti prijavitelj. Predvidena vrednost vozila urgentnega zdravnika oblike SUV s potrebno medicinsko, informacijsko in telekomunikacijsko opremo ter opremo vozila z ustrezno signalizacijo znaša dobrih 33.000 EUR.

Vozilo urgentnega zdravnika mora biti na voljo 24 ur na dan in vse dni v letu v brezhibnem tehničnem stanju, saj v primeru odsotnosti reševalnih vozil zaradi intervencij, predstavlja dodatno vozilo za odhod na teren - za prevoz medicinskega osebja in medicinske opreme. Enako velja tudi za primer velike ali množične nesreče.

DELO NA GRADBIŠČIH V OBČINI

Pločnik Zvirče - gradbena dela na pločniku v Zvirčah so zaključena, potrebna je le še postavitev prometne opreme (osvetljen prehod za pešce, osvetlitev otoka na začetku vasi, dve prometni ogledali za izboljšanje preglednosti cestnih priključkov ter prometna signalizacija za označitev dveh prehodov za pešce).

Cesta Leše – Peračica - gradbena dela so se zaključila v celoti. V tem tednu bo izvedena še postavitev prometne opreme ( usmerjevalne table, smerniki za označitev roba vozišča ter prometni znaki za omejitev hitrosti in opozarjanje na kmetijsko mehanizacijo).

Zaključila so se dela prestavitve vodovoda v Zadragi.

Zaključila so se vsa gradbena dela na gozdnih cestah.

Ta četrtek je predvidena preplastitev krožišča Sokolnica. Nova prometna ureditev s semaforji oziroma prevoz preko gradbišča bo vzpostavljena v petek. Sočasno se bodo pričela pripravljalna in rušitvena dela na mostu BPT.

V teh dneh se bodo pričela obnovitvena dela mostu na Ljubelju, sanacija poškodovanih vozišč (grad Neuhaus ter Kovtrnca) ter pripravljalna dela na odseku ceste skozi Lom.

OBČINI TRŽIČ PRIZNANJE ZA NAJPRIJAZNEJŠO OBČINO

Tržič je po ocenjevanju tujih državljanov v akciji Turistična patrulja časnika Svet 24, najprijaznejša občina. Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in Petra Hladnik, koordinatorka v TPIC Tržič, sta zadnjo soboto v septembru na podelitvi najboljšim na Bledu sicer prejela kar dve turistični priznanji. Priznanje za čudovite kolesarske avanture in priznanje za najprijaznejšo občino.

Turistično patruljo Svet 24 je med avgustovskim obiskom Tržiča zastopala Laura, dekle, ki prihaja iz Dublina, že dobri dve leti pa živi v Sloveniji. Ocenjevala je urejenost kraja, ponudbo, dostopnost, gostoljubnost in bila navdušena nad Tržičem. Opisala ga je kot kraj s čudovitimi razgledi, reko, odlično hrano in prijaznimi domačini. Zmagovita kombinacija za irsko gostjo je bil sprejem turistične vodnice Marjetke Rakovec, nastanitev na Turistični kmetiji Štorman, večerja na izletniški kmetiji Pr' Hariž in obisk Gorenjske plaže z restavracijo Firbc' okn. Med šestnajstimi ocenjenimi mesti je bil ob zaključku akcije Tržič z  98 od 100 možnih točk prepričljivo na prvem mestu.

Slika: Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in Petra Hladnik, koordinatorka v TPIC Tržič s turističnimi priznanji 

EKIPA OBČINE TRŽIČ POVEZANA S SRCEM ZA GORENJSKO

V petek, 28. septembra 2018 se je ekipa Občine Tržič odzvala povabilu Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik in sodelovala na že 4. teku gorenjskih bolnišnic – Povezani s srcem za Gorenjsko.  Soorganizatorji dogodka so bili Splošna bolnišnica Jesenice, Psihiatrična bolnišnica Begunje in Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj. Vse skupaj povezuje skrb za zdravje Gorenjcev in srčna predanost poklicu. Tekači so se zbrali pred Splošno bolnišnico Jesenice, od koder so tekli po lokalnih cestah in kolesarskih poteh do Psihiatrične bolnišnice Begunje in nato do Klinike Golnik, kjer je bil cilj približno 44 km dolge tekaške trase.

Slika: Ekipa Občine Tržič na teku bolnišnic

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

  • Javni sklad RS za Kulturne dejavnosti OI Tržič, vas v sredo, 3. oktobra 2018, ob 19. uri  vabi v Kulturni center Tržič na Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž vabi na prireditev: En godec nam gode, en pevec pa poje.
  • V Kulturni center Tržič prihaja junak Reke ljubezni, voditelj oddaje Slovenija ima talent in predvsem odličen igralec - Domen Valič  – z odlično monokomedijo Zapornik št. 3.2.3. Z vami bo v petek, 5. oktobra, ob 20. uri v Kulturnem centru Tržič, vstopnice so že na voljo preko Eventima in v našem TPICU,  po 15 eur.
  • Rotaract klub Tržič Naklo vas prisrčno vabi na nepozaben glasbeni uvod v barvito jesen. Oktober nam bodo letos še polepšale Carmen manet, zmagovalke evrovizijskega zbora leta 2017. Dobrodelni koncert bo v soboto, 6. oktobra, ob 19.00 uri v dvorani Kulturnega centra Tržič. Prireditev bo imela tudi čudovito humanitarno noto. Z zbranimi sredstvi bodo omogočili dodatne terapije s psi v domu starejših občanov v Tržiču in Naklem. Kosmatinci namreč upokojencem pričarajo velike nasmehe in mnogo dobre volje. Vabljeni na najbolj čudovito glasbeno in humanitarno doživetje te jeseni. Več informacij o zboru si lahko preberete na www.carmenmanet.si . Vstopnice po ceni 12 € so na voljo v predprodaji v našem TPICu.
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...