Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja ...

16. oktober 2018

Pregled izvedenih aktivnosti v preteklem tednu (15. oktober 2018)

JAVNI RAZPIS ZA IZBOR JAVNIH PRIREDITEV IN DOGODKOV, KI JIH BO V LETU 2018 SOFINANCIRALA OBČINA TRŽIČ

Občina Tržič je tudi v tem letu objavila javni razpis za sofinanciranje javnih prireditev, ki se izvajajo na območju občine Tržič in so namenjene širši javnosti, prispevajo k obogatitvi družbenih dejavnosti na lokalni ravni in dopolnjujejo kulturno, turistično in športno ponudbo kraja, ohranjajo in promovirajo kulturno dediščino in ljudske običaje, prispevajo k zadovoljevanju javnih potreb ter prepoznavnosti občine in so namenjeni različnim ciljnim skupinam, izvedba organizacije prireditve je racionalna in varčna. Predmet razpisa, ki je v zaključni fazi, je sofinanciranje aktivnosti, ki se izvajajo kot zaključni enkratni dogodki, na katerih sodelujejo različni kulturni, športni, turistični in drugi akterji, ki izvajajo kulturne aktivnosti, športno-rekreativne aktivnosti in aktivnosti, ki pospešujejo turistični razvoj in promocijo občine. Na razpis se je prijavilo preko 20 različnih prijaviteljev, komisija pa je obravnavala 30 prijavljenih prireditev, namenjenih občanom Tržiča. Prevladujejo projekti s področja športa ter turizma, sredstva razpisa v višini 26.000,00 EUR bodo razdeljena v skorajšnji celoti. Najvišja stopnja sofinanciranja posameznega prijavljenega projekta znaša do 2.500,00 EUR.

UREDITEV PARKIRIŠČA OB PŠ PODLJUBELJ

Pri PŠ Podljubelj se v teh dneh pričenjajo dela ureditve parkirišča na občinskem zemljišču ob potoku Jezernica, s čimer bo šola predvidoma konec oktobra pridobila šest parkirnih mest, vključujoč tudi parkirno mesto za invalide. Parkirišča bodo namenjena predvsem parkiranju vozil učiteljev šole, ki so v preteklosti lahko koristili zemljišče v privatni lasti nasproti šole, zaradi razširitve dejavnosti zasebnika pa z letošnjim šolskim letom, le tega lahko koristijo v manjšem obsegu. Skico umestitve parkirišča ob šoli je pripravil Studio R iz Tržiča, izvajalec del pa bo podjetje Sumont iz Kranja. Celotna vrednost del se ocenjuje na 9.516,15 EUR. Postajališče za šolska vozila ostaja nespremenjeno, torej na Dovžanovemu zemljišču nasproti šole, kjer obrača tudi avtobus redne linije.

SPREJEMNA PISARNA OBČINE TRŽIČ PO OBNOVI ŠE PROSTORNEJŠA IN  DOSTOPNA GIBALNO OVIRANIM STRANKAM

Sprejemna pisarna Občine Tržič je urejena v pritličju občinske stavbe, nasproti vhoda in tako že s svojo lokacijo približuje poslovanje občanom. Za poslovanje s strankami je odprta vsak delovni dan v tednu, v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 14.30 ure, v sredo od 8. do 16.30 in v petek od 8. do 12.30. Za prijaznejše in hitrejše servisiranje strank je bila pisarna v drugi polovici lanskega leta  v celoti prenovljena. Dostopna je tudi gibalno oviranim strankam, za primere težje invalidnosti stranke pa je ob vhodu na zunanji strani stavbe nameščeno stikalo za invalide. Ko stranka s pritiskom na  stikalo opozori nase in prosi za obravnavo zunaj stavbe, nekdo od zaposlenih v sprejemni pisarni pride do nje. Odzivi strank so razveseljivi, saj vse po vrsti izražajo zadovoljstvo nad prostorom, ki je namenjen njim, zdi se jim svetlejši, prijaznejši in prostornejši.

Občani v sprejemni pisarni lahko oddajo vse svoje prošnje, vloge, pritožbe, zahtevke in ostale dopise, naslovljene na Občino Tržič. Po potrebi dobijo tudi pomoč pri izpolnjevanju obrazcev. Zaposleni v sprejemni pisarni podajo občanom tudi osnovne informacije v zvezi z aktualnimi zadevami, v kolikor pa je potreben pogovor s katerim od ostalih zaposlenih javnih uslužbencev oz. referentov, preverijo njegovo prisotnost in jih v primeru prisotnosti iskanega uslužbenca napotijo do njih, tako da jih stranke ne iščejo same po občinski stavbi.

Občani v sprejemni pisarni Občine Tržič velikokrat iščejo tudi informacije in pojasnila v zvezi z upravnimi storitvami Upravne enote Tržič. S temi informacijami zaposleni v sprejemni pisarni Občine Tržič ne razpolagajo niti niso pristojni zanje,  zato stranki prijazno pojasnijo, da je za upravne storitve pristojna Upravna enota in jo napotijo do njenih poslovnih prostorov.

Slika: Urejena sprejemna pisarna Občine Tržič

POROČILA IZ GRADBIŠČ

  • Preplastilo se je približno 100 m vozišča na grad Neuhaus.
  • Izvedla se je preplastila dela vozišča na Kovtrnci (približno 200 m).
  • Uredili smo odsek gozdne ceste na Hom, ki je bil poškodovan v neurju.
  • Zaključila se je rekonstrukcija gozdne ceste Vrtača Pungart, kjer je bila občina Tržič tretjinski sofinancer projekta.
  • Nadaljuje se druga faza rekonstrukcije krožišča Sokolnica.

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

  • Občina Tržič vas vabi na predavanje dr. Matjaža Geršiča z naslovom Nekdanja in sodobna pokrajina skozi prizmo ledinskih imen,ki bo v torek, 16. oktobra 2018, ob 18. uri, v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina. Dr. Matjaž Geršič je znanstveni sodelavec Geografskega inštituta Antona Melika (ZRC SAZU). Pri svojem delu se posveča raziskovanju fizične in regionalne geografije, biogeografije ter zemljepisnih imen.  
  • Zavod Zabavno je vas v soboto, 20. oktobra, ob 17. uri vabi v Kulturni center Tržič na predstavo Maša in Medved. Pokukajte v mednarodno medvedjo pisarno, spoznajte, kaj vse mora Medved postoriti pred zimskim spalnim dopustom, kaj vse mu bo ob tem ušpičila mala nepridipravka in dovolite, da vaša ušesa poboža najlepša melodija sveta – Medvedja simfonija. Vstopnice po 5 evrov si lahko zagotovite v TPIC Tržič. (predstava ni v sklopu Tržiškega abonmajčka)
  • Čez dvajset let, Ne, ni res, Pesek v oči, Boginja, Prvič in zadnjič ter številne druge uspešnice so pomembno zaznamovale samostojno glasbeno pot vseslovenske energične pevke Nuše Derenda. Ob praznovanju 20. obletnice samostojnega glasbenega delovanja priljubljena pevka pripravlja koncertni večer tudi v Tržiču. Vabljeni v Dvorano tržiških olimpijcev, v soboto, 20. oktobra ob 19. uri. Vstopnice po 10 evrov so na voljo v TPIC Tržič. Otroci do petega razreda osnovne šole imajo prost vstop.
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...